JMStock 19.5.0.2477

Új funkciók:

Alap program: azon kassza, amelyben már van bejegyzés, nem törölhető.

Árajánlat modul: gyári számos bizonylattípuson fizetési határidő feltüntetése, mely proforma számla készítésekor hasznos. A fizetési határidő az Ügyfélhez beállított fizetési mód alapján kerül kiszámításra.

Árajánlat modul: státuszok adhatók meg, mely státuszok beállításával a bizonylat megnevezés (pl. árajánlat, előleg bekérő, díjbekérő, vevői rendelés, rendelés visszaigazolás, stb.) is változtatható

ÁFA-s számla modul: számla ablakon megjelenítésre kerül a beállított szállítási cím, mely akár a számla ablakon is módosítható.

ÁFA-s számla modul: design1-es számla nyomtatványon feltüntetésre kerül a vevő adatlapon beállított szállítási cím is, akkor is, ha az nincs a további szállítási címekből kiválasztva.

ÁFA-s számla modul: ha nem azonnali fizetési módra állított vevő korábban kiállított szállítóleveléből készített számlán a fizetési módot készpénzre váltjuk, a fizetési határidő automatikusan az aktuális napra módosul.

Munkaidő nyilvántartás modul: alkalmazottakhoz órabér és havi bér adatok adhatók meg, melyek a rendszer/felhasználók menüpontban megadható új joggal érhető el.

VillámABC: sorismétlés lehetőség bizonylat készítéskor, ami a kijelölt tételt az összes adatával duplikálja a bizonylaton.

Hibajavítás:

Alap program: bevétjegyen utólgaos ármódosítás esetén minden tételnél üres érték jelenik meg az új ár oszlopban, így nem kell az összes terméknl kézzel törölni a korábban beíródó nulla értékeket.

Árajánlat modul: gyári számos bizonylattípuson csak az alapértelmezett bankszámla szám jelent meg, a devizához beállított nem.

Árajánlat modul: gyári számos bizonylattípuson árajánlat készítésekor is gyári szám megadást kért a program. A hibát javítottuk.

ÁFA-s számla modul: amennyiben korábban létrehozott szállítólevelet számlázunk, és a számla ablakon utalásos fizetési módról készpénzre váltunk, a teljesítési idő a mai napra változik.

JMStock 19.4.0.2467 Kiadva: 2019. 04. 24.

Új funkciók:

Alap program: cikktörzs/LOT készletek módosítása ablakban lehetőség van új LOT megadására készletkorrekcióval, bevételezés nélkül.

Alap program: cikk karton a karton gomb megnyomásával nem külön ablakban, hanem a képernyő alsó részére nyílik be, a felső ablakrészben a termék kijelölés mozgatásával a cikk karton adatok is automatikusan változnak.

Alap program: szabad mezők választhatósága/beállíthatósága a mozgás képernyőn. Rendszer/beállítások/szállítólevél, bevétjegy fül.

Alap program, árajánlat, rendelés modul: a képernyőkön, a láblécben található figyelmeztetés mező hossza 200 karakterre nőtt.

ÁFA-s számla modul: számla fejlécben feltüntetésre kerül a vevő telefonszáma is, amennyiben az meg van adva az ügyfél adatainál.

ÁFA-s számla modul: 2019. 05. 01-jétől életbe lépő új előírásoknak történő megfeleltetés, melyek az online számla küldést érintik (NAV által előírt mértékegység besorolás, TLS 1.2-es titkosítás a küldésnél)

Hibajavítások:

Alap program: gyári számos szállítólevélen a bizonylat megjegyzés a bizonylat teljes szélességében látható.

ÁFA-s számla modul: ha a mai napnál korábbi szállítólevélből állítottunk ki számlát, akkor a teljesítés és a fizetési határidő nem a mai napra, hanem a szállítólevélen alkalmazott dátumokra állt be.

ÁFA-s számla modul: szállítólevélből való teljesítés esetén a fizetési határidőt a vevőhöz beállított alap fizetési mód alapján a mai napból számolja, nem a szállítólevélen számolt dátumot használja.

VillámABC: ha bevételezés során az első beszállító választás után másodjára módosítani szeretnénk a vevő lista jelent meg. A hiba javításra került.

Jota: a PÉNZ BE és PÉNZ KI műveletek nem íródtak a kasszába.

 

JMStock 19.2.0.2455. Kiadva: 2019.01.30.

Új funkciók:

Alap program: cikktörzs tulajdonságok színezése beállítható (pl. negatív készlet, szolgáltatás, stb.).

Alap program: LOT követésnél, gyári szám követésnél a nyitó képernyőn (cikktörzs) új oszlop mutatja, hogy mely termék LOT-os vagy gyári számos

Alap program: vevő listában a több szállítási cím nem külön ablakban jelenik meg, hanem a képernyő alsó részére nyílik be.

Alap program: két tizedesjegyre történő kerekítési beállítás esetén is beállítható, hogy a HUF devizanemre kiállított számla végösszege egészre kerekedjen. Beállítás:  rendszer/beállítások/szállítólevél, bevétjegy fül.

Alap program/árajánlat modul/ÁFA-s számla modul: betekintő funkció, mely lehetővé teszi, hogy adott bizonylat sorait azon a képernyőn jelenítsük meg, amelyen a bizonylat sora is látszik, azaz nem kell a bizonylat tételeinek megtekintéséhez megnyitni azt. Bekapcsolása: az árajánlat és számla füleken a bizonylat lista feletti gombsorban a betekintő gombbal, mozgás fülön a sorok gomb/betekintő menüponttal.

Árajánlat modul/devizás modul: árajánlat bizonylaton beállítható, hogy mely devizanemhez tartozó bankszámlaszám jelenjen meg a nyomtatási képen. A devizanemenkénti bankszámlaszám a törzsadatok/valuták menüpont alatt állítható be.

Árajánlat/rendelés modul: a rögzítő ablak ugyanolyan lett, mint a szállítólevelek, bevétjegyek esetében.

Új modul: Munkaidő nyilvántartás: alkalmas alkalmazottak ki és beléptetésére, kár vonalkód alapon is, ill. az eltöltött munkaidő nyilvántartására, riportolására. Soros porton jelet küld, ami alkalmas pl. mágneszár, vagy beforgató kapu nyitására.

VillámABC: az ügyfélhez beállított szállítási címek közül lehetőség van választani (korábban a több szállítási cm közül nem volt mód választani).

VillámABC: második címke nyomtatási lehetőség (pl. ügyféladatok, vagy összesítő címke).

Karaj program: címke újranyomtatás lehetősége a bemérés (késztermék gyártás) funkciónál.

Karaj program: kézi termék- és LOT választás lehetősége a vákuumcsomagolás funkciónál.

Karaj program: bemérés (késztermék gyártás) és vákuumcsomagolás funkcióknál a vonalkód hossz korlátozás feloldásra került, így bármely LOT név kódolható a vonalkódokba, azokat a program ki tudja bontani a vonalkódból.

Hibajavítás:

Alap program: szállítólevél megjegyzés az A/4-es oldal teljes szélességében látszik.

VillámABC: amennyiben bevétjegy készítés után közvetlenül szállítólevél készítést indítunk, rejtésre került a LOT megadás mező.

VillámABC: amennyiben a kasszavezetés számla alapján történik, a bevételezés nem íródott a kasszába. A hibát javítottuk.

Karaj program: amennyiben a gyártás funkcionál (félkész termék gyártás) az alapanyag mért tömege nagyobb, mint a vonalkódban foglalt tömeg, nem íródik fel a különbözet az alapanyag készletére.

 

JMStock 18.9.0.2433

Új funkciók:

Alap program: Új termék rögzítésekor automatikusan kitöltődik a Pénztárgép áfakód mező a termék adatlapján, a Rendszer/Beállítások/Áfa kódok menüpontban beállított alapértelmezett áfakódnak megfelelően.

Alap program: Cikktörzs képernyőn történő vonalkódos keresési mód esetén, ha nincs találat a behúzott vonalkódra hibaüzenetet ad a program.

Alap program: Amennyiben a csomagkövetés (LOT kódok használata) mellett be van kapcsolva a “Hossz, és súly nyilvántartás (darabolás)” is a beállításokban, a Cikktörzs/LOT/Csomag felületen elérhető Nyomtat/Lista nyomtatás lehetőséggel elérhető statisztikán megjelenik a hossz és száldarab információ is.

Számlázó modul: Lehetőség van a számlák nyomtatás nélküli lezárására.

VillamABC: Lehetőség van soronkénti címkenyomtatásra.

Hibajavítások:

Alap program: Amennyiben a számla képernyőn egy érvénytelenítő számláról akartunk pénztárbizonylatot nyomtatni, annak szövegezése nem volt megfelelő. A hibát javítottuk.

Alap program: Amennyiben olyan termékhez szeretnénk utólag csomagolószert hozzárendelni a számla képernyőn amihez már van, magyar nyelvű hibaüzenet jelenik meg.

Alap program: Új vevő rögzítésekor a szállítási mód módosításakor hibaüzenet érkezett. A problémát megoldottuk.

Alap program: Amennyien gyári számos terméket Egyéb áru kiadás bizonylaton adtunk ki, a program nem vezette ki a rendelkezésre álló gyári számok listájából a bizonylaton kiadottakat. Javítottuk.

Számlázó modul: Könyveletlen számlát nem lehet törölni.

VillamABC, VillamABC2: Felhasználó átjelentkeztetése (F12) esetén a beállított felhasználói jogokat nem vette figyelembe a program, ezt orvosoltuk.

JMStock 18.8.0.2421

Új funkciók:

Alap program: Ha be van állítva, hogy a szállítólevél megjegyzés rákerüljön a számlára, akkor a Mozgás fül/Számláz/Több szállító összevonása egy számlára menüpont használatakor valamennyi szállítómegjegyzés bekerül a számla megjegyzésbe.

Alap program: A  számla képernyőn megjelenő Csomagoló anyagok gomb segítségével a számla soraihoz kapcsolódó termékdíjakat lehet javítani, törölni, módosítani.

Alap program: Mérleg PLU feltöltés használatakor lehetőség van Áfakód feltöltésére is.

VillámABC: Amennyiben a szavatosságkövetés be van kapcsolva, VillámABC-ben történő LOT-os termék bevételezésekor is meg lehet adni a lejáratot.

VillamABC: Két ügyfélkód prefix beállításának lehetősége.

Karaj húsipari gyártás támogató program: számos újítás történt a húsipari gyártást támogató programunkban, mely mostanra egy kisebb húsüzem komplett gyártási folyamatát képes kezelni, a nyomon követés részletes lekérdezhetőségével.

Hibajavítások:

Alap program: Egyéb áru kiadás bizonylaton nem működött a gyári szám kiosztás. Ezt javítottuk.

Alap program: Bevétjegy bizonylaton nem fértek ki a termékek LOT azonosítói. A problémát orvosoltuk.

JMStock 18.6.1.2400

Új funkciók:

Alap program: gyári számos szállítólevél esetén a sormegjegyzések feltüntetésre kerültek

ÁFA-s számla modul: bizonylat kifizettetésekor a kifizettetés ablakon megadott megjegyzés beíródik a kassza lista megjegyzés mezőjébe

Hibajavítások:

Alap program: bizonylaton LOT módosításkor szálhossz és száldarab nullára áll hiba javítása.

Alap program: magánszemélynek kiállított szállítólevél nyomtatási kép képzésekor nem érkezik hibaüzenet.

Alap program: adatbázis választó ablakon a mégsem gombra kattintva nem érkezik hibaüzenet, egyszerűen bezáródik az ablak.

Árajánlat modul: árajánlat bizonylat teljesítésekor a vevőhöz beállított fizetési mód öröklődik a szállítólevélen és számlán, nem áll át az alapértelmezettre.

 

JMStock 18.6.0.2400

Új funkciók:

Alap program: csak nem számlázott mozgásokra történő szűrésben a sztornózott szállítólevelek nem jelennek meg.

Alap program: bizonylat kifizettetéskor a kassza/kassza menübe beíródik a kifizettetést végző felhasználó is, ami rákerült a kassza nyomtatásra is.

Alap program: több szállítólevél összevonása egy számlára esetén a számlán feltüntetésre kerülnek a szállítólevél számok, ha ez a beállításokban be van állítva.

Alap program: cetli nyomtatáson a terméknév félkövérről sima betűre módosult.

Alap program/gyári szám kezelés: Nyomtatás/gyári számok/gyári számok böngésző listába bekerült a bevét bizonylatok és a szállítólevél bizonylatok száma mellé az ügyfél neve is.

Alap program/gyári szám kezelés: bevételezés könyvelésénél tiltásra került az, hogy olyan gyári számot adjunk meg, ami már a rendszerben fellelhető.

ÁFA-s számla modul: számla képernyőn az adott kijelölt számla kacsán a láblécben látható az ÁFA és a nettó érték is.

ÁFA-s számla modul: számla képernyőn a szűrt lista számláinak nettó és bruttó összesenje megjelenik a számla lista felett.

ÁFA-s számla modul: online számlázás kapcsán felmerült ellenőrzések beépítése (pl. adószám formátum ellenőrzés, termék kötelező adatok ellenőrzése, cm adatok ellenőrzése, stb.).

ÁFA-s számla modul: csoportos adószám megjelenik a számla nyomtatásokon (kivétel 80 mm-es számlakép).

Hibajavítás:

Alap program: azonos termékek összevonásának hibája megoldásra került (akkor is összevonásra kerültek az azonos cikkszámú termékek, ha a bizonylat sorhoz fűzött megjegyzés eltért).

Alap program: a beállításokban megadott vtsz vagy KN alapérték hiába volt megadva, a szállítóleveleken csak KN kód jelent meg.

Alap program: lezárt bevétjegyen történő valutás vagy forintos utólagos ármódosítás sebesség problémája orvosolva, valamint lot-os termékeket tartalmazó bevétjegyen árfolyam utólagos módosítása esetén a lot listában feltüntetett forintos beszerzési ár is újraszámolódik.

Alap program: új vevő felvételekor a kijelölés az új vevőre ugrik, nem a vevő lista első elemére, így bizonylatkészítés közben felvett új vevő esetén nem kell újra kiválasztani a vevőt.

VillámABC2: a gyors menüben láttatott gombok felületén csúszkával lehet lapozni, ha túl sok a tétel és nem fér ki az alap ablakba.

 

 

JMStock 18.5.0.2399 Kiadva: 2018. 06. 27.

Új Funkciók:

ÁFA-s számla modul: NAV online számlázás lehetőség

Alap program: Bevét bizonylat könyvelése után, ha a szavatosságkövetés be van kapcsolva, lehetőség van a szavatossági idő módosítására a LOT-os termékeknél.

Alap program: Új beállítás a számlaképen: Lehetőség van megadni, hogy a KN vagy VTSZ kód kerüljön megjelenítésre a számlán. Rendszer menü/Beállítások/Számla/VTSZ-KN megnevezés

Alap program: a korábbi 999.999 db mennyiségi korlátozás bizonylatokon megemelésre került 9.999.999-re

Hibajavítás:

Beszállítói megrendelés: Beszállítói rendelésnél dátumra rendezéskor nem lehetett fordítani a sorba rendezést. A problémát a gépi kód mező használatával lehet orvosolni, melynek hatására a sorba rendezés iránya megfordítható.

Jota2: Újságos kedvezményből is lehetett érvényesíteni a törzsvásárlói kedvezményt. A hibát javítottuk.

Alap program: Gyártási szám böngészőben (nyomtatás/gyári számok/gyártási szám böngésző) nem működött a keresés. Megoldottuk.

Alap program: Bevétjegy könyvelését követen, ha módosítottuk a valutás beszerzési árat, a LOT csomagok képernyőn nem számolódott újra a nettó(Ft) mező. A hibát kiküszöböltük.

 

JMStock 18.1.0.2367

Új funkciók:

Alap program: cikk karton lista időrendisége megfordításra került, azaz a legújabb bejegyzések látszanak a listában felül.

Alap program: a felhasználói jelszavak adatbázisban is titkosításra kerültek, így ahhoz egy esetleg illetéktelen hozzáférés esetén is nehezebb hozzáférni.

Alap program: Mérleg PLU mező nem lehet nulla érték.

Alap program: dátumra számított készlet lekérdezésben megadható beszállító szűrés

Alap program: LOT-hoz történő bizonylat csatolásakor hibaüzenet érkezik, amennyiben a LOT nevében olyan karaktert használunk, amit a Windows nem tud a fájl nevében megjeleníteni.

Alap program: LOT darabolásnál a feldarabolt LOT forintos beszerzési ára öröklődik azokra a LOT-okra is, amelyek a darabolás eredményeképpen képződnek.

Alap program: LOT lista nyomtatásnál a LOT megnevezése oszlopot 50 karakter szélesre húztuk.

Alap program: gyártási számos termék kiadásnál a raktáron lévő gyártási számok listából is a bizonylathoz rendelhetőek

Alap program: ügyfelekhez megadott megjegyzések eleje az ügyfél képernyőn külön oszlopban látszódik, a kereső mezőbe írt értéket a program a vevő megjegyzésekben is keresi.

Alap program: vevő megjegyzések látszódnak a vevő és beszállító képernyőkön, a keresés keres ezekben a mezőkben. A szórészlet keresés kapcsán beállítható, hogy az ügyféltörzsben hány karakter megadása után keressen. Részletekért keressen bennünket!

Alap program: utólagos ármódosítás bevétjegyen funkció jelentősen meggyorsult.

Számla modul: a design1- es számla formátum fejlécébe megjegyzés mező került.

VillámABC: bizonylat tételek sorszámozása a képernyőn a folyamatban lévő eladás kapcsán

VillámABC2: nulla mennyiséggel nem értékesíthető termék

Jota2: induláskor törlődnek az 1 hónapnál régebbi eladások fájljai. VIGYÁZAT: az első indításkor sok fájl megléte esetén hosszú időt is is génybe vehet a program indulása.

Hibajavítás:

Alap program: szórészlet keresés közbeni szóeleji keresés módszertanra váltás esetén nem kaptuk vissza a teljes listát.

Alap program: pénztárgépen vegyes fizetőeszközzel véghezvitt fizetés esetén a kassza/bevétel elszámolás riportnem megfelelően számolt.

Alap program: a LOT képernyőn a készletkorrekció funkció nem jelenít meg beviteli ablakot, ha nincsen a listában aktív lot.

Alap program: abban az esetben, ha halasztott fizetési módú ügyfelet állítunk be bármely készletmozgató bizonylatra, majd azt könyvelés előtt készpénzesre állítunk, a bizonylat fizetett státusza beállításra kerül, nem marad fizetetlen.

Alap program: mozgás képernyőn, valamint a mi történt riportban a bizonylatszám 8 karakterig látszik.

Alap program: szállítólevél bizonylaton javításra került a téves árösszegzés.

Számlázó modul: soronkénti termékdíj megjelenítés esetén a csomagolóanyag mennyisége a kapcsolódó termék mennyiségéhez igazodva jelenik meg, nem az egységtömeg kerül feltüntetésre.

Bizományosi modul: szállítólevél bizományosnak bizonylat kiállításkor jelentkező hibaüzenet kiküszöbölésre került.

Jota_Könyvel program: induláskori hibaüzenet kiküszöbölésre kerül.

JMStock 17.5.0.2333 Kiadva: 2017.07.

Új Funkciók:

Alap program: a nyitó képernyőre az 5. árkategóriáig mindegyik ár felrakható (rendszer/beállítások/cikktörzs fül, megjelenítés főképernyőn)

Alap program: CMR nyomtatvány kitöltő lehetőség

Alap program: Micra mérleg eltarthatósági idők feltöltésének lehetősége kialakításra került.

VillámABC: új ügyfél felvételekor automatikus országkód hozzáadás

Hibajavítás:

Alap program: bruttó 5-ös árkategória nyitó képernyőn történő megjelenítésekor a tizedesjegy megjelenítési probléma orvoslása került.

Foglalás modul: szállítási határidő dátumának frissítési hibája megoldásra került

VillámABC2: visszáru bizonylat számlázásának hibája orvoslásra került

 

 

JMStock 17.3.0.2325

Új funkciók:

Alap program: minden kereső mező szórészletre keresés funkcióval bővült, azaz a szórészlet begépelésével szűkül a találati lista. Ehhez a kereső mező melletti tölcsér ikont szükséges választani.

Alap program: Dibal+ szoftver terméktörzzsel való feltöltésének lehetősége a mérleg feltöltés menüpontban

Alap program: Dibal+ szoftver által készített forgalmi adatokat tartalmazó fájl betöltésének lehetősége (sorok import funkcióban)

Alap program: Szavatossági idők importjának lehetősége a megfelelő felépítésű import fájlból (részletekről érdeklődjön nálunk)

Alap program: csoportos LOT korrekció lehetősége, azaz több LOT kijelölhető egyszerre, melyek mennyisége egy gombnyomással nullára állítható.

Alap program: dokumentumok lot-okhoz történő automatikus csatolása, a lot megnevezése alapján.

Alap program: mi történt riportban naponkénti összegzés is szerepel

 

Hibajavítás:

Alap program: cikktörzs szerkesztés jog nem vonatkozott a vonalkód nyomtatásból és polccímke nyomtatásból elérhető cikktörzs szerkesztés lehetőségre. A hiba javításra került.

Alap program: CAS mérleg feltöltésekor az összetevő lista a speciális karaktereket nem adta át a mérlegeknek.

Alap program: beszerzési ár utólagos módosításakor nem módosult a nyilvántartási ár automatikusan akkor sem, ha ez a lehetőség engedélyezve volt a rendszer beállítások között.

Beszállítói rendelés modul: rendelés generálás összes termékre funkció hibájának javítása.

Munkalap modul: ha a munkalap egyik tétele törlésre került, majd a munkalapot számláztuk, akkor azon szállítólevél is számlázott státuszt kapott, ami a törölt terméket tartalmazta.

VillámABC: ha PIN kódos átjelentkeztetést használunk, akkor a program nem írta be az átjelentkezést a belépési naplóba, valamint olyan felhasználó átlépését is engedte, akinek az adott raktárhoz nem volt joga.

Jota2: abban az esetben, ha időszakos kedvezménybe beállított terméket valamely további vonalkódjával azonosítottunk, akkor a kedvezményes ár nem érvényesült.

 

 

JMStock 16.16.0.2288

Új funkciók:

Alap program: cikk adatlapon további árak fül készült, melyen mind a 20 árkategória kézzel is beállítható

Alap program: mozgás képernyőn saját felhasználások szűrés készült.

Alap program: CAS címkenyomtatós mérlegekre összetevő lista is feltölthető

Hibajavítás:

Alap program: polccímke nyomtatás ablakon a nem jelölt termékek nem voltak láthatóak.

Alap program: Nyomtatás/mozgások elemzése/értékesítések időszakra (visszáruval) lekérdezés nyomtatás márkák szerint lehetőségnél hiányzott a nyomtatási képről a márka csoportosítás

Foglalás modul: Abban az esetben, ha egy lezárt foglalás után egy könyveletlen foglalás állt, a lezárt foglalást töröltük, akkor a könyveletlen foglalás is töröltre állt.

VillámABC/VillámABC2: hosszú blokk esetén az árkódos vonalkódok nem fértek el a nyomtatáson. A hibát javítottuk.

VillámABC/VillámABC2: nyomtatási kép összehúzásra került, így a jobb oldali szegély is látszódik

VillámABC/VillámABC2: a fizetendő mezőben, valamint a terméklistában jelentkező kerekítési problémát orvosoltuk

 

 

JMStock 16.15.0.2277 Kiadva: 2016.09.23.

Új funkciók:

Alap program: A Pécsi Mérlegstúdió Kft. által készített Sató ipari címke nyomtatóhoz kapcsolódó szoftverrel kommunikál a JMStock. Képes feldolgozni a program által exportál termék és tömeg adatokat.

Gyártás modul: Minden gyártás kapcsán egyedileg szerkeszthető a késztermékek gyártási előírása, mely csak az adott gyártás kapcsán kerül eltárolásra, az alap gyártási előírást nem változtatja meg.

A gyártási előírás módosítható úgy, hogy adott gyártmány kapcsán egyes alapanyagok törlésre kerülnek, vagy az alapanyaghoz beállított felcserélhető termékre kicseréljük azt. Gyártási előírás betölthető továbbá .csv fájlból is, mely funkció lehetővé teszi, hogy egy fájlból akár több gyártás több késztermékéhez teljes gyártási előírásokat hozzunk létre.

Az egyedileg felvett gyártási előírások (alapanyag listák) későbbi időpontban is visszakérhetőek, listázhatóak.

Hibajavítás:

Szerviz munkalap modul: Új munka lap létrehozásakor a létrehozás dátuma automatikusan beíródik a beérkezett mezőbe.

Szerviz munkalap modul: Munkalap képernyőn történő szűrés esetén megjelenő hiba üzenet javításra került!

JMStock 16.12.0.2255 Kiadva: 2016.06.15.

Új Funkciók:

Alap program: Egyebek/Vonalkód nyomtatás – A menüpontban lehetőség nyílt cikkszám keresésre, erre kétféle mód is adott, a folyamatos keresés és az ENTER gombos keresés, ami csak akkor ugrik a keresett termékre amikor ENTER billentyűt nyomunk.

VillámABC2: Valutás fizetés lehetőségének kialakítása. Lehetőség van arra, hogy a fizetendő/visszajáró összegeket forintban és euróban is kiszámoltassuk a programmal. A beállításokhoz kérjük keresse Kollégáinkat.

Hibajavítás:

Alap program: Nyomtatások/Mozgások elemzése/Óránkénti fogyások – A lekérdezésben a vasárnap is megjelenítésre került.

Alap program: Egyebek/Polccímke nyomtatás – A menüpontban mozgatható objektum lett a vonalkód.

Alap program: Egyebek/Vonalkód nyomtatás – A nyomtatáson megjeleníthető bármely árkategória.

Alap program: Egyebek/Megjegyzés – A termék cikkszámának módosítását követően a hozzá tartozó megjegyzés az új cikkszámhoz kerül hozzárendelésre.

Happy Hours (kedvezmények időpontra): A keresőmezőt használva lehetőség van a cikkszám, megnevezés vagy kategória oszlopokban történő keresésre.

Termék összeállítás több cikkből modul: Amennyiben egy “alapanyagot” törlünk a cikklistából, akkor a késztermékhez való összerendelése is törlődik.

VillámABC2: Ha a folyamatban lévő bizonylatról sort törlünk, akkor a kurzor vissza ugrik a cikkszám kereső mezőbe, ezzel biztosítva a folyamatosabb munkát.

JMStock 16.11.0.2244 Kiadva: 2016.05.30.

Új Funkciók:

Alap program: A beszállítói adatlapon az „ÁFÁ-s?” jelölő, az alapprogram része lett.

Alap program: Új cikk felvételéhez beállítható, alapértelmezett mértékegység és kategória a Rendszer/ Beállítások/ Cikktörzs fülön.

Alap program: Bizonylat ablakból történő címkenyomtatáskor, a gyorsabb nyomtatás érdekében gyorsbillentyűvel is indítható a nyomtatás.

Alap program: Egy szállítólevélen és bevétjegyen belül összevonhatóak az azonos cikkek (lot-os termékek esetében ugyan az a lot kód szükséges). Ehhez szükséges hogy a rendszer/beállítások/száll.levél fülön a “bizonylatsorok összevonása, ha lehetséges” jelölő be legyen pipálva.

Alap program: Lehetőség készült arra, hogy a termék kategóriáknak idegen nyelvű megnevezést adjunk, a törzsadatok/cikktörzs/termék kategóriákon belül a kategória adatlapján a megjegyzés mezőbe van lehetőség az idegen nyelvű kategória megnevezést felvenni (webshopok számára lehet fontos).

Alap program: Lekérdezhető az óránkénti fogyás időszakra, napi bontásban. Nyomtatás/mozgások elemzése/óránkénti értékesítés

Újságos kedvezmény/vevő százalékos kedvezmény modulok: Amennyiben egy termékre több kedvezmény is érvényes úgy az az alábbi hierarchia szerint veszi figyelembe a program. Egyedi ár – Újságos kedvezmény – Vevő százalékos kedvezmény.

Szerviz munkalap modul: Lehetőség van a munkalapokat könyveletlen vagy könyvelt státusza szerint böngészni. Modulok/ Munkalap/ Böngésző menüpont.

Kifizetés nyomon követés modul: A foglalás bizonylat ablakban látható és beállítható az adott foglalás várható fizetési módja.

VillámABC: Lehetőség nyílt a programban a gyorsabb eladást elősegítve, hogy a Fizet gomb megnyomása után a program automatikusan indítson egy új bizonylatot (mint az új kiadás gomb). Ehhez a beállításokban az  „Automatikus új bizonylat” jelölőt kell kipipálni.

Hibajavítás:

Alap program: Ha egy terméket az  új cikk létrehozása, meglévő cikk alapján hozunk létre akkor az áfakód is másolódik.

Alap program: Egy termék cikkszámának módosításakor a cikk karton bejegyzései és gyártási előírásai is átíródnak.

Alap program: Termék végleges törlése esetén a törölt termék a gyártási előírásokból is véglegesen törlődik.

Beszállítói megrendelés modul: Beszállítói rendelés törlésekor az érintett termékek rendelt mennyisége azonnal frissül.

Bizományosi modul: Bizományba kiadott termék nyomtatási képénél felugró hiba üzenet javítva.

Munkalap modul: Modulok/Munkalap/Böngésző  ablakban a munkalapok értékének összege, egységesen ( a programban megadott formátum (tizedesjegyek megjelenítése) szerint) jelenik meg.

Számlázó modul: Szállítólevelekből, összevont számla készítésekor “üres” (szállítóleveleket nem tartalmazó) számla esetén hiba üzenet jelenik meg.

Számlázó modul: VillámABC/2 ből kiállított számlán megjelenítésre kerül az alapértelmezett számla megjegyzés. (A megjegyzést a JMStock/rendszer/beállítások/számla fülön lehet megadni.)

VillámABC: A programban ismert „nincs kedvezmény összesítő” jelölő átkerült a JMStock/ Rendszer/ Beállítások/ Száll.levél fülre és a működési hibája is javításra került.

VillámABC: Cikkszám választó ablakban megjelenik a termék nettó és bruttó értéke.

 

JMStock 16.9.0.2233 Kiadva: 2016.04.08.

Új Funkciók:

Alap program: Vonalkód nyomtatás közvetlenül az általános készletmozgás ablakból. A mozgás bizonylat könyvelését követőn, a Címke gomb megnyomásával a program Vonalkód nyomtatásra jelöli a bizonylaton szereplő cikkeket, a bizonylaton szereplő darabszámmal.
Amennyiben a bizonylat könyvelését megelőzően nyomjuk meg a Címke gombot, vonalkód nyomtatásra jelölődnek a bizonylaton szereplő termékek, de nulla mennyiséggel, azaz nekünk kell megadnunk, hogy melyikből mennyit szeretnénk nyomtatni.

Alap program: Amennyiben a Törzsadatok/Cikktörzs/Termék kategóriák menüpontban átírjuk egy kategória kódját, az minden olyan cikknél automatikusan átíródik, amelyhez a módosított kategória volt hozzárendelve.

Szerviz munkalap modul: Modulok/Munkalap/Böngésző lekérdezést kiegészítettük egy a nettó összegeket összesítő sorral, mely a statisztika nyomtatási képén, ill. kinyomtatásakor látható.

Hibajavítás:

Alap program: Amennyiben egy termék LOT csomagjához már csatolva volt egy file, nem lehetett azt felülíratni egy másikkal. A problémát orvosoltuk.

Gyártás modul: Amennyiben az egyik összetevő kapcsán LOT kódot töröltünk az Alapanyag lot kódok listájából, egy másik alapanyag kapcsán is kitörlődött egy LOT kód. A hibát javítottuk.

Gyártás modul: LOT-os alapanyagokból álló gyártás könyvelésekor nem megfelelően vonódtak le az alapanyag LOT-ok kapcsán megadott mennyiségek. A könyvelési folyamat javítása megtörtént.

 

JMStock 16.8.0.2225 Kiadva: 2016.03.24.

Új Funkciók:

ÁFA-s számla modul: Modulok/Számla/nyomtatások/számlaérték ÁFA kulcsonként időszakra riportban a devizanem oszlopra sorba rendezve a nyomtatási képen devizanemenkénti összesítés is látszódik.

Hiba javítások:

Alap program: fiktív termék esetén nem engedi a program a készletkorrekciót sem átsorolással, sem a cikk kartonból korrekciós bevétként vagy kiadásként.

Alap program: gyártási előírásba helyezett fiktív termék készlete nem csökken akkor sem, ha a késztermék értékesítésre kerül.

ÁFA-s számla modul: Modulok/Számla/nyomtatások/számlaérték ÁFA kulcsonként riportban minden számjegy látszódik akkor is, ha 8 karakteres a végösszeg, illetve több tizedesjegy is be van állítva.

VillámABC2: ÁFA-s számla kiállítása esetén a számlakiállításkor választott fizetési mód íródik a számlára.

VillámABC: LOT választás esetén a LOT választó ablakon mégsem gomb megnyomására a program véglegesen elveti a kiválasztott tételt, nem adódik hozzá a bizonylathoz a következő tétel rögzítésével.

 

 

JMStock 16.7.0.2221 Kiadva: 2016.03.07.

Új Funkciók:

VillámABC: A programban indított bevételezéskor lehetőség van címkenyomtató használatára, melynek segítségével a bevételezett áru azonnal címkézhető.
(Beállítások – Címke nyomtató használata, majd a címke fájl-t és a nyomtatót kell behivatkozni.)

VillámABC: A programban indított bevételezéskor lehetőség van alap LOT kód megadására mellyel egy bevételezés során minden termékhez ugyanaz a LOT kód rendelődik alapértelmezettként. (Nyomon követési szám megadására is ajánlott.)

VillámABC2: A program képes ún. gyűjtő vonalkódok feldolgozására. A vonalkód tartalmazhatja a termék PLU sorszámát, súlyát és eltarthatóságát is.
(A beállítással kapcsolatban kérje kollégánk segítségét)

Hiba javítások:

Alap program: Törzsadatok/bizonylatok/munkaszám/ új sor felvételekor, ha nem adtunk meg ügyfelet, akkor a munkaszám nem került megjelenítésre. A hiba javítva lett.
(Ehhez szükséges, hogy a beállítások/általános fülön a munkaszám jelölő pipálva legyen)

Alap program: Mozgás ablakban az új sor másik bizonylatból menü pontban felugró hiba üzenet javítva lett.

Alap program: Egyedi áras vevőnek egyedi áras termék eladásakor a mozgás ablakban megjelenő végösszeg azonnal frissül.

Árajánlat modul: Árajánlat teljesítésekor a LOT választó ablakban feltüntetésre került a termék megnevezése.

Árajánlat modul: Árajánlat részben teljesítésekor csak azokra a termékekre ugrik fel a LOT választó ablak, mely termékeket teljesítjük.

Árkategóriák modul: A termék adatlapján nem jelent meg a 2. árkategória mező, a hiba javítva lett.

Beszállítói megrendelés modul: Rendelés generálás esetén, (modulok/rendelés/minimum készlet számítás raktáranként/ amennyiben be van állítva a termék adatlapján a legkisebb rendelhető mennyiség (pl. 5 db), de a beállított bázis időszakban pl. 8 db fogyott, akkor a rendelendő mennyiség számításakor a program a legkisebb rendelhető mennyiség többszörösét fogja megrendelni (8 db-os fogyás esetén 10 db-t).

Számlázó modul: Modulok/Számla/Nyomtatások/számla érték ÁFA körönként időszakra nyomtatási képén a végösszeg formailag is helyesen jelenik meg.

Valutás nyilvántartás/Számlázó modul: EUR-os és egyben ÁFÁ-s ügyfélnek kiállított számla a nyomtatási képén a végösszeg összegszerű kiírását javítottuk.

Valutás nyilvántartás/Számlázó modul: EUR-os készpénzes számláról készített bizonylaton az összeg nem kerül kerekítésre.

(Ehhez egy új kasszát kell létrehozni (KP-s, EUR-os) amihez egy új fizetési módot kell hozzá rendelni (az 5-ftos kerekítést nem kell jelölni) és a JMStock alapbeállításokban a tizedesjegyek számát kell meghatározni)).

VillámABC/Számlázó modul: A VillámABC-ből készített számla a kasszába is beíródik, ezáltal pénztárbizonylat nyomtatható belőle.

JMStock 16.6.0.2211 Kiadva: 2016.02.02.

Új Funkciók:

Alap program: Mozgás bizonylat sorainak vágólapra helyezésekor a különböző áfa kódok is másolhatóak amennyiben be van pipálva a Rendszer/Beállítások/Száll.levél/Kimenet „Sorok másolásánál ÁFA kulcsot is másol” jelölő.

Alap program: CAS típusú mérlegek esetében, ékezetes karakterekkel is feltölthető a termék (PLU) neve.

Alap program: A bizonylat sorainak vágólapra másolásakor a LOT kód helyett a sormegjegyzés kerül a vágólapi utolsó pozícióba.

Bizományos modul: Lehetőség nyílt a programban bizományosi készletek bérleti díj számítására. A Rendszer/beállítások/száll.levél fülön kell bekapcsolni a jelölőt, majd ha kiadásra kerül bizományba vagy visszavételre a adott termék, a modulok/bizomány menüben lehet vezetni, hogy melyik termék mennyi ideig volt kint az adott ügyfélnél.

Amennyiben bérleti díj is megadásra kerül (törzsadatok/termék kategóriák alatt) úgy a program az elkészített riportban összegzi ezt is.

VillámABC/VillámAB2: Lehetőség nyílt a programban párhuzamosan több bizonylatot nyitva tartani, a bizonylatok között egyszerűen lépkedve. Ehhez a beállítások/új bizonylat bármikor jelölőt kell választani.

VillámABC/VillámABC2: A Pécsi Mérlegstúdió által szállított hídmérlegek tömegadatait a program kezeli.

Hiba javítások:

Alap program: A polccímkén feltüntethető az az árkategóriás ár, amit a szerkesztő ablakban jelöltünk.

Alap program: A nyomtatás/cikktörzs és készlet/raktári készletek/raktári készletek nyilvántartási áron menüpontban túl hosszú kategória név esetén megjelenő hiba üzenet javítva lett.

Alap program: Bizonylatok készítésekor, ha az új sor megjegyzéssel menüt válasszuk, a beírt megjegyzés rögzítésre kerül.

Számlázó modul: Bizonylat számlázásakor a megjelenő számla listában az éppen létrehozott számlán marad a sorkijelölés.

Számlázó modul: 5 karakternél hosszabb irányítószám (pl. külföldi ügyfél) is teljes hosszában megjelenik

Beszállítói rendelés modul: Rendelés teljesítésekor keletkező bevétjegyre, rögzítésre kerül a rendelés azonosító száma.

Árajánlat modul: Idegen nyelvű árajánlat minden felirata/eleme fordítható.

Bizományos modul: Modulok/Bizomány/Bizományosi készletek (egy bizományos) riportnál érkező hibaüzenetet javítottuk.

VillámABC/VillámABC2: A programban készített bizonylaton történő sortörlés esetén, a lekérdezhető riportban (nyomtatás/mozgások elemzése/villámnapló) az érintett szállítólevél száma nem jelent meg, a hiba javítva lett.

JMStock 16.2.0.2202 Kiadva: 2015.12.30.

Új funkciók/változások:

Alap program: a számlázó programokra vonatkozó 2016.január 1-jétől hatályos előírások miatt több törzsadattár módosult:

- ügyfél adatok: mind a vevőknél, mind a beszállítóknál szükséges külön mezőkbe rögzíteni a cím adatokat. Az új verzió automatikusan nem képes szétbontani a már felrögzített ügyfelek adatait, ezt kézzel kell elvégezni. Ennek jelentősége kizárólag akkor van, ha az ÁFA-s számlák kiállítására alkalmas modul be van kapcsolva
- termék adatok: az áfa kulcs mellett megjelent az ÁFA kód mező is, új termék felvételekor ezt is szükséges megadni. Az ÁFA kódok megadására akkor kell különösen figyelni, ha bármely okból kifolyólag ÁFA mentes az adott termék értékesítése (pl. különbözeti adózás). Amennyiben ÁFA-s számla modul be van kapcsolva, a különbözet szerinti értékesítés okát is szükséges beállítani a termék adatlapján, valamint szükséges jelölni az erre szolgáló jelölővel, ha adott termék NETA köteles, ha előleg termék vagy ha göngyöleg termék. Amennyiben adott termék valójában közvetített szolgáltatás, ezt szükséges a termék megnevezés(2) sorában jelezni.
- tulajdonosi adatok: a rendszer/regisztrációs adatok alatt szükséges módosítani a program tulajdonosának székhely címét is.

Alap program: bizonylat sorok ablakon a kimenet/másolás vágólapra funkció a bizonylaton szereplő tételek LOT kódjait is vágólapra helyezi.

ÁFA-s számla modul:
Az új előírásoknak megfelelően elkészült a NAV adatexport funkció, mely a felső menüsorban a NAV menüpontban található. Itt lehetőség van időszakra, vagy számlatartományra is adatokat listázni.

ÁFA-s számla modul: az új előírásoknak megfelelően a program alkalmas a legtöbb speciális számlázási mód kezelésére:

- különbözet szerinti adózás
- NETA
- jövedéki termékek számlázása
- környezetvédelmi termékdíj
- fordított adózású termékek értékesítése
- önszámlázás
- pénzforgalmi elszámolás szerinti számlázás

A fenti számla záradékok beállítását az elkészült számla ablakában a záradékok hozzáadása gombbal lehet elvégezni. A záradékok egy részét a program automatikusan elkészíti. A pontos beállítások kapcsán kérjük mindenképp keressenek bennünket!

Hibajavítás:

Alap program: polccímkén elhelyezhető vonalkód megfelelően nyomtatódik, vonalkód olvasóval olvasható

JMStock 15.72.0.2133 Kiadva: 2015.06.16.

JMStock 15.72.0.2133 Kiadva: 2015.06.16.

Új Funkciók:

Alap program: Új mozgás kiállításakor az „általános készletmozgás” ablakban az alsó vonalkód kereső sávban súlykódos vonalkód bevitelére is lehetőség van. Így a kívánt termék súlyának megfelelő mennyiség kerül a bizonylatra. (Amennyiben a termék adatlapján a mérleges adatok kivannak töltve)

Alap program: Tévesen ugyanarról a pénztárgépről duplán betöltődött és könyvelt bizonylatokat kilistázhatjuk a (Nyomtatás/ mozgások elemzése/ pénztárgépről duplán betöltődő bizonylatok) menü pont alatt, az itt megjelenő mozgásokat sztornózhatjuk a jobb felső sarokban levő sztornó gombbal.

Hibajavítás:

Alap program: Nyomtatás/Mozgások elemzése/Mi történt menüpont alatt megjelenő nyomtatványon a mozgások bruttó értéke valamint pontos időpontja is feltüntetésre került.

Alap program: Amennyiben törölt cikket helyreállítunk, akkor a visszaállított termék automatikusan hozzárendelődik az összes raktárhoz. (Rendszer/Törölt cikkek)

Alap program: Újonnan létrehozott adatbázis esetén, LOT-os termék bevétjegyének könyvelésekor felugró hiba üzenet javítva.

Szerviz munkalap modul: Munkalapból kiállított számla sztornózásakor a felugró ablakban a munkalapot is sztornózhatjuk, a sztornó funkció hibáját javítottuk.

Jota: Amennyiben a pénztárgép Jota programhoz kapcsolódik a számítógépen, abban az esetben a JMStockban a cikktörzsből törölt cikkeket a pénztárgépen keresztül nem lehet eladni. (Ismeretlen vonalkód hibaüzenet jelenik meg a pénztárgép kijelzőjén)

Jota Könyvel: Program indításkor megjelenő felhasználó választó ablakban a „mégse” megnyomása esetén a program nem indul el, azaz nem lehet felhasználó bejelentkezés nélkül elindítani a programot.

VillámABC: A bizonylat fejlécében megjelenő adószámnak a beégetett kötőjelei megszűntek.

ONLINE PÉNZTÁRGÉP NAPLÓFÁJL FELDOLGOZÓ RENDSZER

Ismerje meg új weboldalunkat, mely az online pénztárgépek naplófájljait dolgozza fel, teszi kereshetővé, átláthatóvá, újranyomtathatóvá.

 

www.kontrollszalag.hu

 

JMStock 15.68.0.2115 Kiadva: 2015.05.18.

Új Funkciók:

VillámABC / VillámABC2: Micra CAT típusú mérleg használatakor (Beállítások/Mérleg kezelés) a programban megjelenített “mérleg” gombbal átkérhetőek a mérlegtől a súly adatok.

Hibajavítás:

Alap program: Bevételi pénztárbizonylat nyomtatásakor, mind a két példányon feltüntetésre került a kiállító cég neve a “Kiállító” (PH) alatt.

Alap program: Vonalkód nyomtatásakor, (Cikktörzs fülön/Egyebek/Vonalkód nyomtatás) az ablakban megjelenő cikklistában a cikk szerkesztés semmilyen formában nem lehetséges.

Alap program: “Nyomtatás/Mozgások elemzése/Böngésző…/Cikkszám értékesítési böngésző”-ben a kategóriákra való szűréskor a 20 karakternél hosszabb kategória névnél felmerülő hiba üzenet javítva.

Alap program: Új bizonylatot létre hozhatunk meglévő alapján is anélkül hogy az “Árajánlat modul” be lenne kapcsolva.
(Mozgás fülön a kiválasztott bizonylaton egér jobb gombjával kattintva -> létrehozás meglévő alapján) vagy (Új mozgás/Létrehozás meglévő alapján)

Számlázó modul: Lezáratlan számla elektronikus másolat nyomtatásakor a nyomtatványon feltüntetésre kerül, hogy “Nem lezárt bizonylat”

Számlázó modul: Számla sztornózása esetén (ha a kassza a számlák alapján göngyölődik  (rendszer/beállítások/száll. levél fül/kassza száll. levél alapján nincsen jelölve)) nem íródik kétszer ugyan az a számla a kassza sorba (Kassza/Kassza menüpont).

Árajánlat modul: Árajánlat nyomtatásakor, ha az kiválasztott ügyfél nem ÁFÁ-s (ügyfél adatlapon “ÁFÁ-s?” jelölő) akkor a bizonylat fejléc ablakban csak a nettó összeg van feltüntetve.

Foglalás modul: A Foglalás fülön a kiválasztott foglalás már az egér jobb gombjával kattintva megjelenő „teljesül” ponttal is teljesíthető.

VillámABC: Bizonylat készítésekor, ha külföldi ügyfelet választunk az ügyfélválasztó képernyőn, abban az esetben a kinyomtatott nyugtán a termék külföldi megnevezése kerül feltüntetésre.

VillámABC / VillámABC2: Micra CAT típusú mérleg használatakor a mérlegről a programba átkért súly adatok 1 kg felett is hiba nélkül jelennek meg.

VillámABC2: Új kiadás esetén a „Gyors” kereső menüpontban a Termékcsoportokon belüli listázott termékeinket tudjuk görgetni hosszabb lista esetén.

Jota.exe: A programmal készített visszáru esetén, JMStockban a “mozgás” fülön megjelenő visszáru mozgás megtekintésekor a “részletek” alatt az “eredeti bizonylat” sorszáma formailag is helyesen íródik be.

JMStock 15.65.0.2092 Kiadva: 2015.03.26.

Új funkciók:

Alap program: (Főképernyő/Egyebek/Vonalkód nyomtatás) A menüpont alatt lehetőség van ZPL nyelven írt címkefájl nyomtatásra.

Alap program: a bizonylatok készítésekor hozzáadható gombnyomásra szállítási költség. Beállítás: vegyünk fel egy új terméket szállítási költség néven, állítsuk fiktívre. A JMStock/rendszer/beállítások/cikktörzs fülön állítsuk be a elvett terméket a szállítási díj cikk mezőbe.

Alap program: (Cikktörzs/Árak beállítása rögzítő képernyő) A menüpont alatt elérhető lett a termékek csoportos árbeállítása több árkategórián. Oszlopok gombot választva további árkategória oszlop hozzáadása lehetséges, így egy táblázatban valamennyi árkategória egyszerre szerkeszthető. A megjelenítendő mezők alatt a mezők neve igény szerint változtatható a könnyebb átláthatóság érdekében, melyek a nyomtatás gombot választva az árlista nyomtatásban is megjelennek, azaz cégre szabott árlista készíthető (pl. törzsvásárlói ár, diszkont ár, nagykereskedelmi ár, stb.) A termékek kategóriánként szűrhetőek.

Happy hour modul: Happy hour kedvezmény beállításakor (JMStock/Modulok/Kedvezmények/Happy hour /Új Kedvezmény) , az időszak beállításakor a perc is módosítható. A beállított kedvezmény működik a Jota, VillamABC és VillámABC2-es programban.

Gyártás modul: A főképernyőn a gyártás gombra kattintva a megjelent 2 új menüpont.

Anyagigény: Összeállított termék esetén a termék anyagigényét listázhatjuk le, több db esetén kalkulálhatjuk a szükséges alapanyagigényt és az alapanyagok jelenlegi készletét is megtekinthetjük.

Szétszerelés: Összeállított termék esetén, gyorsan szétbonthatjuk azt. A termékek készlete azonnal módosul.

Gyártás modul: Lehetőség nyílt a Gyártások anyagigényét listázni majd ezt nyomtatni a Modulok/Gyártás/Gyártás anyagigénye (összehasonlító) menü pont alatt, ahol látható lett az alapanyagok, jelenlegi, szükséges és a hiányzó mennyisége.

Gyártás modul: A kész, már lekönyvelt gyártásokat listázhatjuk, időszakra alkalmazottanként. (Modulok/Gyártás/Gyártás alkalmazottanként).

Gyártás modul: (Modulok/Gyártás/Új gyártás) Új gyártás felvételekor a gyártásfejléc ablakában megjelent az „ügyfél”, „rendelésszám” és a „megjegyzés” mező, így a gyártási előírások ezekhez az adatokhoz is kapcsolhatóak.

Gyártás modul: ( A gyártás sorban lévő terméken jobb gomb / Részben legyártva) Gyártási sorban lévő termék esetén, új menüpontban elérhető a „részben legyártva” funkció, amivel a már elkészült termék levonható a korábban létrehozott gyártásból, ezzel új gyártást létrehozva a részben legyártott termékmennyiségre. A legyártott termékek mennyisége levonódik az eredeti gyártásból és az új gyártás azonnal könyvelődik.

Számlázó modul: Jövedéki forgalom export (VPOP_J09): Modulok/számla/nyomtatások/NAV.

 

Hibajavítás:

Valutás modul: Valutás ügyféltől való vásárlás/eladás esetén amennyiben az “ÁFA-s?” jelölő nincs bekapcsolva az ügyfél adatlapján , a bevétjegyen ár megadásnál az áfát nem veszi figyelembe, így a nettó és bruttó összeg ugyanaz az érték lesz!

Szerviz munkalap modul: Több tételes munkalap esetén a számlázásnál megjelenő hibaüzenet javítva!

VillámABC, VillámABC2: A cikk kereső használatakor a megtalált cikk vonalkódját átveszi az árellenőrző a funkció. (Használat: cikk megkeresése után elfogad gomb, majd árellenőrző gomb megnyomása.)

VillámABC, VillámABC2: CAS mérleg kapcsolat használatakor az 1 kg feletti tömeget is rendben átveszik a programok.

 

 

JMStock 15.61.1.2067 Kiadva: 2015.02.06.

Új funkciók:

Alap program: A vevők listájában megjelenítésre került a fizetési mód is.

Alap program: Nyomtatás/Cikktörzs és Készlet/Raktári készletek menüpont alatt Leltárfelvételi lap nyomtatásakor kiválasztható, hogy a nyomtatásra rákerüljön-e a termékek nyilvántartási értéke.

Alap program: Nyomtatás/Mozgások elemzése/Böngésző…/Cikkszám értékesítés böngésző lekérdezés excelbe történő exportálásakor megjelenik a termék jelenlegi készlete, valamint a nyomtatási képen megjelenik az össz. mennyiség információ is.

Számlázó modul: A számla sztornózásakor megjelenő „A szállítólevele(ke)t is sztornózzam?” megerősítést kérő ablak kikapcsolható a Rendszer menü/Beállítások/Száll.levél fülön a „Számla sztornónál szállítókat is sztornózza kérdés” jelölőjének kivételével. Ebben az esetben a számla sztornózásakor a szállítólevél nem kerül sztornózásra.

Gyártás modul: LOT-os termékek esetén a legyártott termék szétszerelésekor a program automatikusan új LOT kódon vezeti vissza az alapanyagokat a készletre. Szavatosság nyilvántartása esetén a LOT kódoknál lehetőség van utólag javítani/beírni a szavatossági időt.

Jota.exe program: A cikk keresés gomb megnyomásakor megnyíló Cikkszám választás ablakban megjelenő oszlopok közé bekerül a termékszám a színkód oszlop helyére.

Jota.exe program: Amennyiben olyan Lotos terméket adunk el  aminek a készlete elfogyott, a termék neve, vonalkódja rögzítésre kerül egy elfogyott.txt nevű fájlban.

Hibajavítás:

Alap program: Másodlagos vonalkódok fájlból történő betöltésénél a program nem tölti be azokat a vonalkódokat amelyek más termék elsődleges, vagy másodlagos vonalkódjaként már rögzítésre kerültek.

Alap program: Amennyiben olyan termék kategória kódot hoztunk létre a programban amely csupa kisbetű, vagy az első karaktere kisbetű volt a statisztikák készítésénél probléma jelentkezett. Ezt a hibát kiküszöböltük.

Alap program: A Mozgások képernyő Szűrés menüpont alatt található Csak az utolsó 7 nap szűrési lehetőséget csak rendszergazda jogosultságú felhasználó oldhatta fel. A problémát javítottuk.

Számlázó modul: Amennyiben árajánlatok összevont teljesítésével létrehozott szállítólevelet számláztunk a számla készítésekor hibaüzenetet kaptunk. A problémát megoldottuk.

VillámABC2: A „Kedvezmény” gomb megnyomásakor az almenük nem az ikon alatt gördültek le, így előfordult, hogy azok képernyőn kívülre kerültek. A hibát orvosoltuk.

Jota_Könyvel.exe: A Jota_könyvel.exe indításakor a Felhasználó választás képernyőn nem jelennek meg azok a felhasználók akik a JMStock programban törölve lettek.

 

Euro150TE-Flexy pénztárgépek szoftver frissítése

A frissítés menete a forgalmazó által biztosított leírás szerint:

A frissítést megelőzően, nap végén a felhasználót figyelmezteti a pénztárgép a kijelzőn, hogy FW frissítés lesz (ha a frissítés letöltési és telepítési dátuma között legalább 1 nap eltérés van). A figyelmeztetés alapján a kezelő, az adóügyi nap végén, azaz még frissítés előtti napon, el tudja végezni az adatbázisok mentését, különböző nem adóügyi jelentések/zárások NAPI és HAVI verziójának nyomtatását, melyek a frissítést követően alaphelyzetbe állnak, ill. nullázódnak.

FW frissítést megelőző 5. naptól kezdődően „X” Teljes jelentésnél (napi/havi) és „Z” Napi forgalmi jelentésnél (napi/havi) „ÚJ FW ELÉRHETŐ” üzenet jelenik meg a kijelzőn, alatta a NAV által megadott FW frissítési/telepítési dátummal. Ilyenkor van lehetőség egyéb zárások, jelentések kinyomtatására – napi és havi formátumban is!

 • Amennyiben egyéb jelentéseket, zárásokat szeretnénk kinyomtatni, úgy a fenti üzenet megjelenését követően nyomjunk TÖRLÉS billentyűt és lépjünk át a megfelelő üzemmódokba, majd végezzük el a jelentések, zárások nyomtatását.
 • Amennyiben Napi forgalmi jelentésnél ST RÉSZÖSSZEG billentyűt nyomunk, kinyomtatja a Napi zárást, azt követően a havi formáját is ki kell nyomtatni, majd másnap FW frissítést kell végezni!

A FW frissítési dátum elérkezésekor, az alábbi üzenet jelenik meg a kijelzőn:

 • Amennyiben a gép Napi zárás után van, és Napi nyitást szeretnénk végezni, kiírja, hogy FW FRISSÍTÉS SZÜKSÉGES” (ha a FW letöltési és telepítési dátum között legalább 1 nap eltérés van)
 • Amennyiben a gép Napi nyitás után van, kiírja, hogy „FW FRISSÍTÉS SZÜKSÉGES” – ilyenkor el kell végezni a Napi zárást (napi és havi formátum), azt követően megjelenik az „ÚJ FW ELÉRHETŐ FRISSÍTÉS SZÜKS.” felirat (ha a FW letöltési és telepítési dátum azonos).

1. P-üzemmódba lépve, ki kell választani menüből a PTG SW UPGRADE tételt, majd TL KÉSZPÉNZ billentyű lenyomásával elindítani a folyamatot.

2. Ekkor a pénztárgép megkérdezi, hogy elvégezze-e a speciális SD kártyára az adatbázis mentését: „ADATBÁZIST MENT?”. Ehhez szükséges 4.6 pontban ábrázolt módon a speciális SD kártya behelyezése (amennyiben ez még nem történt meg). Itt ST RÉSZÖSSZEG/TÖRLÉS billentyűkkel tudjuk kiválasztani, hogy IGEN/NEM.

 • Az IGEN-t jelentő ST RÉSZÖSSZEG billentyű megnyomását követően elindul az adatbázis mentése az SD kártyára, melynek folyamata nyomtatásra kerül.
 • NEM-et jelentő TÖRLÉS billentyűt csak akkor használjunk, ha előzőleg műszerész által mentésre kerültek az adatbázisok/beállítások (amennyiben nem az alapértelmezett beállításokat használja), mivel azok a frissítés következtében törlődnek; vagy akkor válasszuk a TÖRLÉS-t, ha alapértelmezett beállításokat használjuk.

3. Ezt követően a pénztárgép megkérdezi, hogy folytatjuk-e a frissítés menetét: „FOLYTAT?”. Itt ST RÉSZÖSSZEG/TÖRLÉS billentyűkkel tudjuk kiválasztani, hogy IGEN vagy NEM.

4. Ilyenkor elindul a frissítés folyamata, melyet a kijelző és állapotjelzők alapján tudunk követni:

 • FW FRISSÍTÉS / EURO-150 BOOT VER (kijelzőn)
 • a sárga állapotjelző fény gyorsan villog, ez jelzi a pénztárgép új szoftverének betöltését
 • majd a pénztárgép újraindul, kijelzőn: „RENDSZER BEÁLL. MASTER RESET”
 • a sárga állapotjelző fény gyorsan villog, ez jelzi az AEE új szoftverének betöltését
 • a folyamat befejezését követően a sárga állapotjelző fény villogása befejeződik és újraindul az AEE, majd meg kell várni, amíg a zöld állapotjelző fény kb. 30 másodpercig folyamatosan világít, és világítani kezd a sárga jelzőfény is!
 • ez után meg kell nyomni a TL KÉSZPÉNZ billentyűt
 • a kijelzőn megjelenik az „MRS FOLYMATBAN…” felirat, majd befejezést követően erről előbb bizonylat nyomtatódik, majd pár másodperc múlva megjelenik az „MRS OK KIKAPCSOLÁS” felirat
 • ezt követően ki kell kapcsolni a pénztárgépet, majd be kell kapcsolni

5. Frissítést követően (amennyiben a 2. pont szerint volt adatbázismentés), a pénztárgépen elvégezhető P-üzemmódban a lementett adatbázisok visszatöltése: IMPORT ÖSSZES menüpont kiválasztása, majd TL KÉSZPÉNZ billentyű.

Kérjük, a frissítést a fentiek alapján végezzék el. Ha bármely probléma, kérdés adódik, várjuk megkeresésüket.

 

JMStock 15.59.1.2045 Kiadva: 2014.10.10.

Új funkciók:

Alap program: A „Vevő” ablakban a Vevőkhöz figyelmeztetéseket rögzíthetünk: jelöljük ki a Vevőt, jobb gombbal hívjuk elő a helyi menüt, majd válasszuk a „Figyelmeztet” opciót. Adjuk meg a figyelmeztetés tartalmát, majd „OK”-val mentsük el. A továbbiakban a Vevő neve előtt a „!” jelű oszlopban egy sárga háromszög jelzi, hogy figyelmeztetéssel rendelkezik. A Vevőt kijelölve alul az állapotsor bal oldalán tekinthető meg a figyelmeztetés szövege. A figyelmeztetést törölhetjük, amennyiben ismét a „Figyelmeztet” opciót választjuk.

Alap program: Lehetőség van Felhasználók törlésére, illetve a törölt Felhasználók listájának megtekintésére. (Rendszer/Felhasználók/Felhasználók adatai menüpont) A törlésre kerülő Felhasználók bejelentkezéskor már nem listázódnak, de a programban történt korábbi tevékenységeik továbbra is nyomon követhetőek.

Alap program: A Kassza/Kassza menüpont alól elérhető listára felkerült a „Pénztárgép” oszlop. A többi oszlophoz hasonlóan erre a mezőre is rendezhető a lekért lista.

Alap program: Bármely készletmozgató bizonylat készítésnél (szállítólevél, bevétjegy, foglalás stb.) -LOT-os termék esetén-, a „Csomag választás” ablakban az adott LOT kód mellett megjelenik a termék neve is.

Alap program: A “Villám napló” lekérdezésbe további adatok kerültek be: sor törlés esetén a mennyiség, illetve bizonylat törlésnél a bizonylat végösszege. Elérhetősége: Nyomtatás/Mozgások elemzése/Villám napló. Figyelem, csak a verzió frissítés időpontjától kezdődően lép életbe, tehát korábbi időszak lekérdezésére a fent említett adatokkal nincs mód.

Alap program: Polc címke nyomtatáskor lehetőségünk van a címkén a vonalkódot is feltüntetni.

Alap program: Lehetőség van “A6″ formátumú polc címkét (akciós lapot) nyomtatni. Elérhetősége: Egyebek/Polc címke nyomtatás/A6 akciós címke

Alap program: pénztárbizonylat nyomtatását megelőzően lehetőség van nyomtatási képet kérni. Elérhetőségek: “Számla/Kifizetés/Pénztárbizonylat nyomtatási kép”, illetve  a “Kassza/Kassza/Nyomtat/Nyomtatási kép” menüpontok alatt.

ÁFA-s számla modul: EDI kapcsolat a SPAR elektronikus számlázó rendszeréhez, azaz a JMStock-ban kiállított számlák elektronikus úton továbbíthatóak, melyek ezáltal automatikusan betöltődnek a SPAR rendszerébe.

Időszakos kedvezmény modul: „Újságos kedvezmény”-ek esetében lehetőség van a polc címkék -akciót megelőző időpontban történő- kinyomtatására. A Cikktörzs fülön az Egyebek/Polc címke nyomtatás opciót választva módunk van megadni az akció kezdő dátumát, és a program ennek megfelelően az általunk megjelölt napon érvényes árakat nyomtatja a polc címkékre.

Időszakos kedvezmény modul: az „Újságos kedvezmények”-nél a cikktörzsbeli keresés mellett, a kedvezményes termékek között is elérhetővé vált a keresés funkció.

VillámABC: Árkódos vonalkódok prefixe beállítható, alkalmazkodva ezzel a pénztárgépek firmwarében megadott kódokhoz. Beállítás: Jmstock: „Rendszer/Beállítások/Száll.levél” fülön: a „80 mm-es bizonylat” szekcióban.

VillamABC: Jogosultsághoz köthető, hogy mely felhasználónak legyen engedélye a bizonylaton sort törölni, illetve tételeket már tartalmazó bizonylatot eldobni. Beállítható a JMStock programban: Rendszer/Felhasználók/(Felhasználó szerkesztése)/”Mozgás bizonylat sort törölhet”. Amennyiben tiltani kívánjuk az adott funkciókat: vegyük ki a pipát a jelölő négyzetből.

VillámABC: Megjelent az érintőképernyőre optimalizált változat! Program indítása: a JMSTOCK programkönyvtárból (rendes telepítés mellett: c:\program files\jmgm\jmstock): VillamABC2.exe néven

Jota_Könyvel.exe program: a pénztárgépes befizetés (PÉNZ BE) valamint kifizetés (PÉNZ KI) adatok feldolgozásánál a program figyelembe veszi a beütött fizetési módot, és automatikusan az annak megfelelő kassza típusba írja be.

Hibajavítás:

Alap program: Amennyiben egy bizonylat több kliensen is szerkesztés alatt áll, az első lekönyvelést követően a többi kliensen már nem enged további sorokat felvenni.

Alap program: A „Bevétjegy” választható oszlopaihoz alapértelmezésben az „arres” helyett, a  „beszarres” mező került, tehát a program az utolsó beszerzési ár és a bruttó kereskedelmi ár közötti árrés %-ot jeleníti meg.

Számlázó modul: Jelentősen felgyorsult a számlák nyomtatása, illetve a kiadott számlák kifizettetése funkció.

VillámABC: Súlykódos vonalkódok esetén a törölt cikkek között nem keres a program.

VillámABC: Az “Ár ellenőr” figyelembe veszi az éppen érvényben lévő „Újságos”, avagy „Happy hour” kedvezményeket, és ezek alapján jeleníti meg a termékek árát.

VillámABC: a program teljes képernyős méretben indul.

Jota.exe pénztárgépes kliens program: Amennyiben számla készítésnél nincs kijelölve szállítólevél, a program figyelmeztető üzenetet küld.

 

JMStock V15.55.0.2020 Kiadva: 2014.07.02.

Új funkciók:

Alap program: a Rendszer/Beállítások/Cikktörzs fülön a „Megjelenítés választás” opciónál választhatóvá vált a „márka” mező is. Ennek eredményeként a „Cikkszám választás”-ok alkalmával lehetőségünk van listánkat a „márka oszlopra” rendezni az oszlopfejlécre történő kattintással, majd sorba rendezés után ebben az oszlopban keresni.

Alap program: a Rendszer/Adatbázisok menüpontban lehetőség van korlátlan számú adatbázist rögzíteni.

Alap program: a Cikktörzs/Karton adatlapon: az ablak állapotsorában (láblécben) megjelenik annak a Felhasználónak a neve, aki az adott bizonylatot készítette. (Jelöljük ki a vizsgálni kívánt bizonylatot, és az oldal alján ellenőrizhetjük a kiállítóját.)

Alap program: automata FIFO LOT kód kezelés: Pénztárgépes eladások esetén automatikusan megvalósul a „szavatosságkövető értékesítés”, azaz amennyiben LOT-os terméket értékesítünk, a raktárprogram automatikusan a legkorábban lejáró szavatossági idejű LOT csomagból vonja le az eladást.

Alap program: „Rendszer/Felhasználók/Új” rögzítésekor az adatlapon a „Kód” mező neve „Felhasználó belépőkód (kötelező)”-re változott.

Rendelés modul: Rendelés/Minimumkészlet számítás raktáranként lekérdezés: amennyiben a lekérdezést az összes cikkre vonatkozóan kezdeményezzük, azon termékeket, amelyeken az adott időszakban nem volt forgalom, a program -ellenőrzés céljából- lelistázza (amennyiben a feltett kérdéskor ezt a lehetőséget választjuk), de a nyomtatási képre ezek a termékek már nem kerülnek fel.

VillámABC: Bizonylat készítés közben, amennyiben a „Mégsem” opciót választjuk (F8), a program figyelmeztető kérdést tesz fel: „Valóban eldobod a bizonylatot?”. Ezen kérdésre adott válaszunktól függően kerül törlésre, avagy marad nyitott, tehát folytatható az adott bizonylat.

Jota.exe pénztárgépes kliens program: a pénztárgépen „Vevő azonosítással” eladott termékek esetében a pénztárgép figyelembe veszi az adott Vevőhöz beállított árkategóriákat is.

Jota_Könyvel.exe program: amennyiben a program bezárása funkciót választjuk, biztonsági figyelmeztető üzenet jelenik meg: „A program bezárásával leállítod a könyvelést minden pénztárgépen. Biztosan folytatod?”

 

Hibajavítás:

Alap program: Tömör formátumú árajánlat bizonylatra felkerült a Vevő szállítási címe

Alap program: Bizonylat készítésekor a „Sorok importja” funkciónál az import ablakban a program megjegyzi az általunk beállított paramétereket, és későbbi importok alkalmával már automatikusan ezek a beállítások kerülnek felkínálásra.

Alap program: Amennyiben új cikk rögzítésekor az „Új cikkszám meglévő alapján” opciót választjuk, majd az így létrehozott cikkünk kartonján „Leltár korrekciós bevét”-et készítünk, a Cikktörzs adatlap készlet oszlopa, valamint a Cikkarton záró oszlopa a felvitt mennyiségnek megfelelően frissül.

Alap program: „A cikkszám értékesítés böngésző” elnevezésű lekérdezésnél a nyomtatási képeken megjelenik az „Ügyfél” mező. (Elérhetősége: Cikktörzs fül, adott cikket kijelölve „Karton/ Cikkszám értékesítés böngésző”, avagy a „Nyomtatás/Mozgások elemzése/Böngésző/Cikkszám értékesítés böngésző”)

Árajánlat modul: Több ajánlattal rendelkező Ügyfél esetén, a „részben teljesít” funkció csak a kijelölt ajánlatot -az általunk megadott mennyiségben- teljesíti.

Rendelés modul: Több rendeléssel rendelkező Ügyfél esetén a „részben teljesít” funkció csak a kijelölt rendelést -az általunk megadott mennyiségben- teljesíti.

JMStock 15.54.0.2015. Kiadva: 2014.05.15.

Új funkciók:

Alap program: Új statisztika mely lehetővé teszi a saját felhasználások lekérdezését eladási/beszerzési áron. Elérése: Nyomtatás/Mozgások elemzése/Saját felhasználások

Alap program: Nyomtatás/Cikktörzs és készlet/Raktári készletek/Leltárfelvételi lap: Amennyiben kategóriára szűrve nyomtatunk leltárfelvételi lapot készlettel, a mennyiségi adatok kategóriára összesítve megjelennek a nyomtatáson.

Alap program: Nyomtatás/Mozgások elemzése/Böngésző/Cikkszám értékesítés böngésző: Új szűrési feltételt hoztunk létre melynek segítségével adott időszakra és beszállítóra szűrve tudjuk listázni a fogyást.

Alap program: A cikk adatlapon szétválasztásra kerültek a pénztárgépes és a mérleg adatok, így azok részére akik nem használják pénztárgéppel összekötve a programot nem szükséges a pénztárgépes adatokat is rögzíteni.

Alap program: Polccímke nyomtatás: A kereső mező másodlagos vonalkód alapján is felismeri a termékeket.

Alap program: A mozgás fülön két új szűrési lehetőség: csak vevői visszáruk, csak beszállítói visszáruk

Alap program: bizonylat sorok/kimenet gomb/sorok exportja ftp-re funkcióval készült fájl első sorába bekerült egy állandó sor, mely az alábbi adatokat tartalmazza:

 • a Rendszer/Regisztrációs adatok/bolt mezőben megadott bolt azonosító száma – bizonylatszám,
 • a bizonylat dátuma,
 • a Rendszer/Regisztrációs adatok/bolt mezőben megadott bolt azonosító száma

Ennek segítségével az importálást végző üzlet bevétjegyének eredeti bizonylat, bizonylat dátum, bizonylat raktár mezőjébe automatikusan beíródnak a fenti adatok.

Alap program: Munkaszám használata esetén a lekönyvelt bevétjegyen lehetőség van a megadott munkaszámot utólag módosítani. Mozgás fül/Szerkeszt gomb/Munkaszám módosítása

Alap program: Új felhasználói jogosultság a leltározással kapcsolatban: Leltározhat. Ha a felhasználónak csak ez a jogosultság van beállítva a leltározást követően nem hajtathatja végre a készletek módosítását. A leltár futtatásához meg kell adnunk neki a Leltárt futtathat (készletek módosítása) jogot is.

Alap program: Leltározás: A készletek módosítása (leltározás) folyamat indításakor a program rákérdez arra, hogy szeretnénk-e alaphelyzetbe hozni a leltárat, vagy megőrizzük a korábbi leltár adatait. Ez a figyelmeztetés segít elkerülni, hogy egy korábbi leltár adatai összekavarodjanak az új leltár adatival.

Alap program: maximális ár és maximális érték megadhatósága a beállításokban annak elkerülése érdekében, hogy téves értékek kerüljenek rögzítésre (pl. vonalkódot az ár mezőbe rögzítsük). Rendszer/beállítások/száll. levél fül: maximális ár maximális mennyiség mezők.

Alap program: munkaszám megadás esetén az árajánlat bizonylaton megjelenő munkaszám adatok hosszát megnöveltük néhány karakterrel

Árajánlat modul: amennyiben képekkel nyomtatjuk az árajánlat bizonylatot, a képek mellett megjelenő megjegyzésekhez igazodik az a megjegyzés is, amely sorában nincsen kép, így egységes a megjegyzések kezdési pontja a nyomtatáson.

Beszállítói rendelés modul: Automata rendelés generálásakor (Modulok/Rendelés/Minimumkészlet számítás raktáranként/Rendelésgenerálás) lehetőség van arra, hogy azok a cikkek is felkerüljenek a rendelésre (1 db-os mennyiséggel) amelyeken nem volt mozgás adott időszakban, azaz adott beszállító által beszállított összes termék felkerülhet a legenerált rendelésre, így könnyebb átnézni, hogy adott termékből szükséges-e rendelni. A választást a program a rendelés generálás indításakor teszi lehetővé.

Jota.exe pénztárgépes kliens program: ÁFA-s számla és visszáru bizonylatok készítése az EcoMax_Könyvel programból a Jota.exe programba került át, ezzel párhuzamosan a pénztárgépes kapcsolat stabilitását növeltük.

Jota.exe pénztárgépes kliens program: pénztárgépen történővisszáru bizonylat, vagy göngyölegjegy visszáruként könyvelődik, nem pedig minuszos szállítólevélként

Jota.exe pénztárgépes kliens program: két kasszaállás esetén, ha a második kassza hálózati probléma miatt nem elérhető, a főkasszán az első kapcsolódási kísérlet időtúllépését követően a könyvelés működik zavartalanul tovább. A kapcsolat helyreállását követően a második kassza eladásai automatikusan könyvelődnek

 

Hibajavítás:

Alap program: Mozgás bizonylaton a képernyő aljára visszakerült a Brut.ker.áron összesen mező.

Alap program: A bizonylat ablakok utoljára használt méretét, és helyét bezárást követően megjegyzi a program.

Alap program: Polccímke nyomtatás: az ár objektum utoljára beállított helyét megjegyzi a program.

Alap program: A cikktörzs/keresés gomb megnyomását követően a keresendő szöveg mezőjében villog a kurzor így csak a keresendő szövegrészt kell beírnunk.

Alap program: Amennyiben mozgás bizonylaton a részletek gombot másodszor megnyomjuk (bezárjuk a bizonylat fejléc adatokat tartalmazó ablakrészt) a kurzor már a vonalkód keresése mezőben villog (ablak bal alsó sarka).

Alap program: Nyomtatás/Mozgások elemzése/Beszállítások/Beszállítói forg: a lekérdezés cikkszámra összesítve listázza az adatokat, így, ha adott időszakban változott a termék neve, nem két külön sorban jelenik meg az eladott mennyiség és érték.

Alap program: kategória nevek kis- és nagybetű különbségéből , valamint ékezetes betűkből eredő lekérdezésbeli csoportosítási hibák javítása.

Alap program: A nyomtatási képet le lehet tenni a tálcára és onnan vissza is lehet nyitni.

Alap program: több munkaállomáson történő használat esetén, ha az egyik kliensben nyitva volt egy bizonylat, a másik kliensen pedig nem a bizonylatból, hanem a mozgások listáján elérhető könyvel gombbal könyveltünk, előfordult, hogy a másik munkaállomáson épp szerkesztés alatt álló bizonylat könyvelődött. A hibát orvosoltuk.

Alap program: Nyomtatás/mozgások elemzése/értékesítések időszakra (visszáruval) lekérdezésben az ÁFA nélkül eladott bizonylatok esetében nem számolódik az ÁFA, azaz a lekérdezés végösszege megegyezik a kassza/bevétel elszámolás lekérdezéssel.

Alap program: cikk karton bejegyzések hozzáadása (leltárkorrekciók kézi bevitele) gyorsult és stabilabbá vált

Számlázó modul: Amennyiben egy kiállított számlát nem az ok és nyomtat gombbal nyomtattunk, hanem a számlák listájában a számlát kijelölve a nyomtat gombot használtuk, a számla értéke nem került be a kasszába (amennyiben a kassza számlák alapján göngyölődik. A hibát javítottuk.

Árajánlat modul: A vevő mezőben az ügyfélcíme kapcsán nem tört sort a program, túl hosszú cím esetén a felirat kilógott a keretből. A hibát orovosoltuk

Több raktár modul: 0. raktár nem törölhető. Az alapértelmezett raktár törlése hibát okozhatott.

VillámABC: A vonalkód keresés mezőben üres értéket nem értelmez a program, így, ha valamely termékhez másodlagos vonalkódként üres érték van beállítva, egy enter megnyomásával nem kerül rá a tétel a blokkra.

VillámABC: Ha összehúztuk a kezelő felület ablakát, akkor a vonalkód kereső mező alatt megjelenő termék megnevezés, a cikkszámok leolvasásával megváltozik, nem marad a képernyőn az először behúzott termék neve.

VillámABC: Árkategóriák használata esetén a 0. árkategóriát (utolsó beszerzési ár) is figyelembe veszi a program.

Jota.exe pénztárgépes kliens program: gyűjtőcsomag eladása esetén, a fő termék akár fiktív, akár nem, a program jól kezeli a készlet levonásokat. Vigyázat: pénztárgépes eladásnál a program minden esetben a gyűjtőcsomag árát használja, míg a JMStockban a gyűjtőbe rendelt egységtermékek kerülnek készletmozgatásra, és az egységtermékek árán képződik az eladás bizonylat!!! Ha az árakat nem kezeljük megfelelően, a pénztárgép és a JMStock forgalmi elszámolása eltérést fog mutatni!!!

 

 

 

JMStock 15.49.0.1981. Kiadva: 2014.03.10

Új funkciók:

Alap program: Új szűrési lehetőség a Mozgás fülön. Lehetővé tettük, hogy a mozgás bizonylatokat a Kiszállítás/Beérkezés dátuma alapján is lehessen szűrni. Elérhetősége: Mozgás fül / Szűrés / Kiszállítás/Beérkezés dátuma

EcoMax_Könyvel: Sztornó bizonylatok feldolgozása pénztárgépből. A pénztárgéppel végzett sortörlések, teljes nyugta törlések is megjelennek a mozgás bizonylatokon mínuszos előjellel, azaz az eladás kapcsán keletkezett szállítólevél valamennyi sora megegyezik a kinyomtatott pénztárbizonylat valamennyi sorával.

VillámABC: A kinyomtatott bizonylat alján megjeleníthető a fizetendő összeg Áfa körönkénti bontásáról egy vonalkód, amely a pénztárgépbe a megfelelő beállítások után vonalkód olvasóval beolvasható, így nem kell kézzel beütni a fizetendő összeget Áfa körönként.

Hibajavítás:

Alap program: a Mérleg PLU feltöltés ablakban a csak egy cikk lehetőség választásakor is feltöltésre került a teljes cikktörzs.

Alap program: A mozgás bizonylatokra visszahelyezésre került a nyomtatási kép gomb.

Alap program/Foglalás modul: Az új sor felvételi lehetőségek közé visszahelyezésre került az új sor megjegyzéssel opció.

Alap program: Nyomtatás/Mozgások elemzése/böngésző/cikkszám értékesítés böngésző lekérdezésben termékre szűrt lista nyomtatásakor hibaüzenet érkezett. A hibát kiküszöböltük.

Alap program: Nyomtatás/Mozgások elemzése/böngésző/mozgások böngésző lekérdezésben nyomtatási kép választásakor hibaüzenet érkezett. A hibát kiküszöböltük.

Számlázó modul: Számla fülön a csak kifizetetlen számlákra történő szűréskor a sztornó számlák is listázásra kerültek.

Számlázó modul: Számla fülön a Kifizetés/Pénztárbizonylat nyomtatás funkció ismét elérhető

 

Plútó 7.2.0.288. Kiadva: 2014.02.10.

Új funkciók:

Bónusz kártya kezelés kapcsán lekérdezhető, hogy mely kártya kapcsán mikor történt bónuszból fizetés, ill. bónuszpont felírás

Szoba kifizetésnél megadható a felszolgáló

Tétel ismétlés adott asztal rendelésén egy gombnyomással elvégezhető (F12). A Touch-ban új gomb is készült erre: “Még Egy” felirattal

Jogszabályi előírásoknak megfelelően a fogyasztási listára (vendég blokk) rákerült a következő felirat: “Készpénz átvételére nem jogosít, Not valid for cash payment”

Kedvezmény adásához külön jog állítható be

Touch: a program a képernyő láblécébe kiírja, a kijelölt rendelés sor kapcsán, hogy mely pincér, pontosan mikor rögzítette fel az adott tételt.

Hibajavítás:

Termék importálás problémáját javítottuk

Nyomtatás/készletek/pillanatnyi készletek (blokk) lekérdezés helytelen készletérték összesenjét javítottuk

Nyomtatások/aktuális nap kimutatásai/sorok negatív mennyiséggel, valamint Nyomtatások/kimutatások időszakra/sorok negatív mennyiséggel lekérdezéseket javítottuk, mind 80 mm-es, mind 60 mm-es nyomtatásokon.

 

 


 

JMStock 15.47.0.1967. Kiadva: 2014.02.07

Új funkciók:

Alap program: minden bizonylat készítésének módszerét egyszerűsítettük: nincsen külön fejléc és külön bizonylat sorok ablak, összevontuk egy ablakba.

Alap program, ÁFA-s számla modul, gyártás modul: technológiai szempontból átírtuk a bizonylatok készítését, mely a gyorsítást, kényelmesebb használatot célozza.

Alap program: bevételi pénztárbizonylat nyomtatható, részben teljesített számla esetén is.

Alap program: LOT követés esetén a LOT csomagok listában a lejárat oszlopot cseréltük a LOT létrehozásának dátumára, abban az esetben, ha nincs szavatosság kezelés beállítva.

Alap program: készletek módosítása ablakban (leltár) a kereső mezőben másodlagos vonalkód alapján is lehet keresni

Alap program: polccímke nyomtatásra történő jelölés a cikktörzsből is kezdeményezhető, a termékre jobb gombbal kattintva.

Alap program: mérleg feltöltéskor a program megvizsgálja, hogy a feltöltendő termék szerepel-e bármely időszakos kedvezményben. Ha igen, akkor az ott beállított árat tölti fel.

Alap program, adatbázis karbantartó program: a felvehető adatbázisok számának korlátozását feloldottuk.

VillámABC: másodlagos vonalkódokat is felismeri az árellenőrző funkció

VillámABC: árellenőrzőbe történő vonalkód beolvasás után kijelölve marad a vonalkód, hogy rögtön lehessen olvasni a következőt, törlés nélkül

EcoMax_Konyvel program: a tálcán látható ikon kijelzi, hogy fut-e a könyvelés (start vagy stop pozícióban áll a gomb helyzete)

Hibajavítás:

Alap program: a szerver kapcsolat megszakadásakor jelentkező, az ő és ű karakterek kérdőjelekké történő átalakulását megszüntettük.

Alap program: rendszer frissítéskor nem állítódnak alaphelyzetre a bizonylat oszlop beállítások.

Beszállítói rendelés modul: összevont teljesítésnél a felsorolt rendelések sorba rendezhetők bizonylat sorszám alapján is, nem csak cikkszám alapján.

Beszállítói rendelés modul: összevontan teljesített beszállítói rendelés esetén további sor hozzáadásakor lelistázódik a teljes cikktörzs a termék választáshoz, nem csak azok a tételek, amik a bizonylaton szerepelnek.

Beszállítói rendelés modul: összevont teljesítés esetén, amennyiben minden tételt teljesítünk valamely,az összevont teljesítésben szereplő rendelés kapcsán, akkor lezáródik a rendelés.

Árajánlat, beszállítói rendelés modul: a második szállítási határidő mezőt levettük a bizonylatokról.

Árajánlat modul: a felvett sor mennyiség módosítása esetén meg tudunk adni nagyobb menyiséget annál, mint ami készleten van, akkor is, ha be van állítva, hogy ne engedjen negatív készletet a program.

Jota.exe program (EcoMax2.exe utódja): amennyiben a jogszabály által előírt kötelező AP szám azonosítás során a rendszer hibát észlel (kicserélésre került az eredeti pénztárgép), akkor a program nem engedi a pénztárgéphez történő kapcsolódást, a “hibás AP szám” hibaüzenet kiírása után.

 

 

JMStock 15.44.1.1936 Kiadva: 2013.12.09.

Új funkciók:

Alap program: JMStock adatbázis karbantartóban 25-nél több adatbázis használata a Választ, valamint az Adatbázis gomb megnyomásakor.

Alap program: A pénztárgép kasszaszámának mozgás táblában történő rögzítése. Így több pénztárgépes üzlet esetében pontosan azonosítható, hogy mely bizonylat mely pénztárgépen került kiállításra. A Mozgás fülön a bizonylat kijelölését követően az ablak alsó részében látható a pénztárgép sorszáma.

Alap program: Amennyiben a Rendszer menü/Beállítások/Pénztárgép/Pénztárgép a számítógéphez csatlakoztatva jelölőnégyzet be van pipálva a program új termék rögzítésekor az OK gomb megnyomását követően figyelmeztet ha a termék adatlapján nem töltöttük ki a kötelező Pénztárgépes adatokat (Rövid név, áfakód, gyűjtő).

Alap program: Polc címke nyomtatás: Lehetővé tettük polc címke nyomtatásakor margó érték megadását. Kérjük, hogy aki margó nélküli címkét használ, az a margó értékét állítsa 0-ra a polc címkék nyomtatása előtt!

Alap program: Amennyiben a Rendszer menü/Beállítások/Száll.levél/Visszárunál eredeti biz.kötelező jelölőnégyzet be van pipálva beszállítói visszárut csak abban az esetben enged könyvelni a program, ha ki van töltve az eredeti bizonylat mező.

Alap program: Amennyiben a Sorok importja lehetőséget, azon belül pedig a FTP lehetőséget választjuk egy bevétjegy elkészítésekor, akkor abban az esetben ha az eredeti bizonylat és a bizonylat raktár mezők már ki vannak töltve a bevétjegy fejlécén az importálást nem lehet újra elvégezni.

Alap program: Datalogic Memor adatgyűjtő feltöltés esetén a második, harmadik, negyedik, ötödik kereskedelmi árlista is feltölthető.

Hibajavítás:

Alap program: Nyomtatás/mozgások elemzése/cikkek mozgásai böngésző futási ideje nagyon hosszú volt. A lekérdezést átdolgoztuk így a futási ideje jelentősen csökkent.

Alap program: Nyomtatás/mozgások elemzése/mozgások összesítése lekérdezés használatakor ha csak a raktáranként jelölőt használtuk hibaüzenetet írt ki a program. Ezt javítottuk.

Alap program: Program indításakor a cikktörzs fülön sárgával kijelölt oszlopot nem rendezte sorba a program. A hibát javítottuk.

Alap program: Mozgás bizonylat/Bizonylat sorok/Módosít jogosultsági probléma. Ha a felhasználó nem rendelkezett a „Mozgás bizonylat sort módosíthat” jogosultsággal akkor is tudott a Módosít gomb segítségével adatokat módosítani. A hibát kiküszöböltük.

Alap program: Szállítólevél/Bizonylat sorok/Módosít gomb/Mennyiség módosítása: amennyiben szolgáltatás (fiktív cikk) mennyiségét módosítottuk a szállítólevélen, a program jelezte, hogy nincs elegendő készlet az adott szolgáltatásból. A problémát orvosoltuk.

Alap program: Alap program polc címke nyomtatás: Kiküszöböltük az oszlopok sorba rendezésével, illetve a kategória szűréssel kapcsolatos problémákat.

Vevői árajánlat modul: Árajánlaton az aláírás mező fordíthatóságát megoldottuk. Amennyiben ezt a lehetőséget használni szeretné keressen bennünket.

Vevői árajánlat modul: Árajánlat bizonylat nyomtatási képén a nettó, áfa, bruttó, fizetendő, össztömeg mezőket tartalmazó négyzeteket kiszélesítettük, hogy az idegen nyelvű feliratok kiférjenek.

Számlázó modul: Összevont számla készítésekor az Összevont számla készítés ablakban rosszul jelentek meg a bizonylat sorszámok, melyet orvosoltunk.

Számlázó modul: Összevont számla készítésekor amennyiben olyan ügyfél részére készítünk összevont számlát akinek különböző szállítási címekre történt a szállítólevelek kiállítása a program több oldalas számla esetén minden oldalra más szállítási címet tüntetett fel, ezt a hibát javítottuk és így ilyen esetben a számán nem kerülnek feltüntetésre a szállítási címeket.

Beszállítói rendelés modul: Összevont teljesítés esetén az adott rendelés bizonylat utolsó tételének teljesítésekor a bizonylat teljesített státuszra áll át, eltűnik az aktív rendelések listájából

 

JMStock 15.41.0.1905 Kiadva: 2013.10.14.

Új funkciók:

Syncronizer program: Beállíthatóvá tettük Syncronizer programunkban, hogy lefutást követően zárja be magát. A beállításhoz kérje segítségünket.

VillámABC: A bizonylatokon soronként megjelenik az ÁFA kulcs.

Alap program: A Módosít gomb által elérhető módosítási lehetőségek pontosítása: Valamennyi bizonylat/ bizonylat sorok képernyőjén található “Módosít” gomb által kínált lehetőségeket pontosítottuk, kategorizáltuk. Ez azt jelenti, hogy a “Módosít” gomb megnyomását követően az alábbi lehetőségek közül lehet választani:
- Mennyiség módosítás
- Árat javít: A lehetőség használatához a felhasználónak ár módosítási joggal kell rendelkeznie.
- LOT kód módosítása

Alap program: villámnapló lekérdezésbe az egy bizonylat kapcsán bekerülő bizonylatok sorait 77-re emeltük. Ennél hosszabb bizonylatot is eldobhatunk, de azt nem naplózza a rendszer.

Alap program: LOT-os termék esetén a Cikktörzs/LOT/csomagok ablakban a Szál+súly korr. ikon segítségével lehetőség van szál darabot korrekciózni.

Alap program: LOT-os termék esetén az “anya” lothoz csatolt fájlt öröklik a “gyerek” LOT-ok is.

Alap program: Számla nyomtatásakor lehetőség van kiválasztani, hogy a számlán szereplő lotokhoz csatolt fájlok automatikusan nyomtatódjanak a számlával együtt. “Csatolt dokumentumokat is nyomtatja” jelölőnégyzetnél tegyük be a pipát.

Alap program: Amennyiben a “Rendszer menü/Beállítások/Száll.levél/Súly adatok nyilvántartása” jelölőnégyzet be van pipálva az összesített súly adatok nem csak a szállítólevélen, hanem a számlán is megjelennek.

Alap program: Ha a mozgás fülön egy lekönyvelt bevétjegyen  Sorok/Valuta árfolyam módosítással új árfolyamot adunk meg, akkor a LOT táblában az adott LOT kapcsán a nettó(Ft) mező frissül az újonnan megadott árfolyammal.

Alap program: Polc címke nyomtatás: Ha olyan termékről nyomtatunk polc címkét, amihez göngyöleg van rendelve, akkor a címkén megjelenik a göngyöleg neve és ára  is.

Alap program: A cikkekhez rendelhető megjegyzés (Cikktörzs fül/Egyebek/Megjegyzés) mező méretét 2186 karakterre emeltük, valamint amennyiben árajánlat nyomtatásakor az Árajánlat/Nyomtat/Visszaigazolásként e-mailben lehetőséget választjuk a visszaigazoláson megjelenik a beírt megjegyzés is.

Alap program: Amennyiben egy kiállított számla (külföldi részére kiállított számla) ÁFA tartalmát utólag visszafizetjük az ügyfélnek, lehetőség van a programban jelezni, hogy adott számla ÁFA tartalma már visszafizetésre került így elkerülhetjük, hogy esetleg többször kifizessük azt. Ezen túlmenően lehetőség van időszakra szűrt listát készíteni a visszafizetésekről.
Használata:
1. A kiadott számlák listájában válasszuk ki azt a számlát amelynek az ÁFA tartalmát visszafizettük.
2.  Nyomjuk meg a “Kifizetés” ikont és válasszuk az “ÁFA összeg visszafizet (külföldi vásárlás)” lehetőséget.
3.  Ezt követően a  kiadott számlák listájában  jobb oldalon a “vissz.” oszlopban pipa jelenik meg, jelezvén, hogy a számla ÁFA tartalmát már visszafizettük.

A kimutatás elérhetősége: Modulok/ Számla/Nyomtatások/ÁFA visszafizetések időszakra

Vevői árajánlat modul: Amennyiben az árajánlaton szereplő cikkekhez kép van rendelve, akkor ha az Árajánlat/Nyomtat/Visszaigazolásként e-mailben lehetőséget választjuk a visszaigazoláson megjelennek a képek is.

Hibajavítás:

Alap program: LOT-os cikk leltárkorrekciója esetén a Cikkszám kartonban a leltárkorrekciós bizonylatoknál az “eredeti” oszlopban helytelen adatok jelentek meg. Ezt a problémát javítottuk.

Alap program: Amennyiben a Mozgás fülön sorok/új sor/Másik bizonylatból… lehetőséggel készítettünk egy bevétjegyet egy olyan bizonylatról amelyben LOT-os cikkek voltak, az eredeti bizonylaton szereplő száldarab és szálhossz adatokat nem másolta át a program az új bizonylatra. A hibát kiküszöböltük.

Alap program: Nyomtatás/Mozgások elemzése/kiszállítások/kiszállítások listája fizetési módonként (összesen) probléma: Ha Villám ABC-ből vagy Cikktörzs/Gyors/Ebből eladok módszerrel készítettünk szállítólevelet, akkor a fenti listába beíródott a net.nyilv.áron mezőbe az érték, de ha a Mozgás fül/új mozgás/áru kiadás (szállítólevél) lehetőséggel készítettük a bizonylatot, akkor minden esetben nulla íródott a net.nyilv.áron mezőbe. Az eltérését javítottuk.

Alap program: Ügyféltörzs export esetén a fájlba bekerült egy enter, ami az adatok importálásánál egy üres sort hozott létre, emiatt a következő import nem működött. A plusz entert eltávolítottuk.

Alap program: Amennyiben olyan vevőnek értékesítettünk aki “nem ÁFA-s”, bizonyos lekérdezésekben a program tévesen nettó, áfa, bruttó összeggel szerepeltette az értékesítést. Az érintett kimutatásokat javítottuk.

Alap program: Az árajánlat visszaigazolásként történő nyomtatásakor nem volt lehetőség lefordítani a bizonylat alján található összegző nettó, áfa, bruttó mezőket a Rendszer/Nyelvek szerkesztése menüpontban. A hiányosságot pótoltuk. Kérjük, ha Ön szeretné ezt a bizonylatot lefordítani, jelezze ezt irányunkba.

 

 

 

 

 

Plútó Futár V7.4.0.336 Kiadva: 2013.10.11.

Új funkciók:

Alap program: A függő rendelések listában a sorszám fejlécre kattintva növekvő vagy csökkenő sorrendre változtatható a sorba rendezés.

Alap program: A konyhára érkező nyomtatáson igény esetén növelhető a karakterek mérete. (Amennyiben ezt használni szeretné kérje segítségünket)

Alap program. Rendelésfelvétel: Rendelésfelvételkor a kért kiszállítás dátumaként nem adható meg az aktuális dátumnál korábbi időpont.

Hibajavítás:

Alap program: Futár elszámoltatás: Futár elszámoltatásnál a Rendelések futárok szerint (qrFutar.Forg3-3) nyomtatáson ha 99.999 Ft feletti összeget adott le a futár, a leadandó mezőbe csak az első 3 karakter került be. A hibát javítottuk.

Alap program: Függő rendelések: Abban az esetben ha több kliensről használták a programot előfordult, hogy ha az egyik kliensen éppen kiadtak futárnak egy rendelést, miközben egy másik kliensen épp lezártak egyet, akkor ugrott egyet a kijelölés, azaz nem az a rendelés került kiadásra a futárnak, amelyet eredetileg ki kellett volna adni. Ezt a hibát orvosoltuk.

 

 

 

JMStock 15.39.0.1888 Kiadva: 2013.08.13.

Új funkciók:

Villám ABC: Az eldobott bizonylatok naplózása.
Amennyiben egy elkészített bizonylatot a kifizettetés előtt F8/Mégsem gomb használatával „eldobunk” a program naplózza azt. Így visszaellenőrizhető, hogy mely felhasználó, mikor törölt bizonylatot és milyen tételek voltak rajta.
Elérhető: Nyomtatás/Mozgások elemzése/Villámnapló

Villám ABC: Nettó alapú ármegadás esetén (Rendszer menü/Beállítások/Száll.levél/Nettó alapú ármegadás) a „Tételsorok” mezőben a nettó árak látszanak.

Villám ABC: Napi forgalom mentés lehetősége valamint Alap program: Mozgás Import lehetősége:
A funkciót olyan partnereink számára ajánljuk, akik terítőautóval szállítják termékeiket ügyfeleikhez és szeretnék, hogy a szállítólevelet a sofőr az áru átadásakor állítsa ki az ügyfél számára. Ebben az esetben a sofőr egy Villám ABC és egy blokknyomtató segítségével kiállítja és kinyomtatja a szállítólevelet, majd a műszak végeztével lehetőség van a napi forgalmi adatok letöltésére.

A letöltés indítása a kis lemez alakú „Forgalom export” gomb megnyomásával történik.

Ezt követően felugrik egy „Mentés másként ablak” ahol adjuk meg a mentés helyét, a Fájl nevét. A fájltípus (*.mozg)

A mentést követően: A JMStock programunkba belépve válasszuk a Mozgás/Mozgás Import lehetőséget.

Nyomjuk meg az „Import indítás” gombot, válasszuk ki a korábban elmentett .mozg kiterjesztésű forgalom exportunkat, és nyomjuk meg a „Megnyitás” gombot.

Amint a program végzett a betöltéssel megjelenik a képernyőn egy üzenet „Betöltés kész.” felirattal. Ezt fogadjuk el, majd zárjuk be a Mozgás file-ok importja ablakot.

Ekkor a Mozgások listájában (Mozgás fül) megtaláljuk a betöltött bizonylatokat, melyeket csak számláznunk kell.

Alap program: A cikkekhez tartozó megjegyzéseket külön táblában rögzítjük a programhoz kapcsolódó webáruházak könnyebb szerkeszthetősége érdekében.

Alap program: A cikkekhez tartozó megjegyzés mező, cikktörzs szerkesztési jog nélkül is szerkeszthető.
A cikk leírását szerkesztheti az eladó, de árat/megnevezést nem állíthat ha nincs hozzá jogosultsága. A cikktörzs fülön keressük ki a kívánt terméket, majd a termék adatlapjának megnyitása nélkül válasszuk az Egyebek/Megjegyzés lehetőséget. Írjuk be a termék leírását/a hozzá tartozó megjegyzést és nyomjuk meg a Rendben gombot.

Alap program: Új paraméter: szállítóra csak valós terméket.
Amennyiben szeretnénk, hogy a szállítólevélen csak azok a termékek jelenjenek meg, amelyek nem „Fiktív(szolgáltatás, egyéb díj)” státuszúak, akkor a Rendszer menü/Beállítások/Száll.levél fülön pipáljuk be a „Tranzitraktár”, valamint a „ Szolgáltatások rejtése nyomtatáson” lehetőségeket.

Alap program: Új paraméter: Számlára csak fiktív cikkek.
Amennyiben azt szeretnénk, hogy a számlán csak a „Fiktív(szolgáltatás, egyéb díj)” státuszú termékek jelenjenek meg, akkor a Rendszer menü/Beállítások/Számla fülön jelöljük be a „Csak szolgáltatások számlázása” lehetőséget.

Hibajavítás:

Alap program: Fifo készletérték számítás:
Abban az esetben ha a rendelkezésre álló mennyiség (készlet) bevétjegy nélkül született (pld. leltárkorrekció, vevői visszáru) akkor a fifo készletérték számítás kihagyta a kérdéses terméket. A hibát javítottuk, ilyen esetekben a program az aktuális mennyiséget az utolsó beszerzési árral szorozza.

EcoMax_Konyvel program: olyan üzletekben, ahol 2 vagy több pénztárgép üzemel és a bizonylatokat csak az egyik gépen futó könyvelő program könyveli előfordult, hogy véletlenül kétszer indították el az EcoMax_Konyvel programot és így a bizonylatok könyvelésében hiba képződhetett.  Amennyiben véletlenül másodjára is el szeretnék indítani a programot megjelenik egy információs ablak, amely jelzi, hogy az már egy példányban fut.

 

Plútó Futár V7.3.3.333 Kiadva: 2013.07.09.

Új funkciók:

Alap program: Többkonyhás funkció: Több különböző földrajzi helyen található konyha is használhatja ugyanazt az adatbázist úgy, hogy

 • csak a neki beállított kerületekre érkező rendeléseket,
 • csak a saját futárait,
 • csak a saját kiszállításaival generált forgalmat,
 • csak a saját készletét, nyomtatásait látja,
 • mindeközben bármelyik konyha felvehet a másik konyha számára megrendelést úgy, hogy az az illetékes konyha nyomtatóján nyomtatódjon ki, illetve az illetékes konyha rendelései között jelenjen meg.
 • lehetőség van arra, hogy olyan felhasználót hozzunk (pld. diszpécser) létre akinek joga van ahhoz, hogy bármelyik konyhába belépjen.

Beállítása: Javasoljuk, hogy amennyiben a több konyhás funkciót szeretné használni, mindenképpen kérje segítségünket a beállításokhoz.

 1. Állítsuk be a konyhák számát. Rendszer menü/Regisztrációs adatok/Konyhák száma
 2. Hozzuk létre a konyhákat. Rendszer menü/Irányítószámok listában válasszuk ki az egyik irányítószámot, majd nyomjuk meg a szerkeszt gombot. Az irányítószámok adatlapon nyomjuk meg a konyha mező mellett található zöld nyilat, így a konyhák listájához érünk. Itt válasszuk az új sort új konyha felviteléhez, vagy a szerkeszt gombot az ott találhatók szerkesztéséhez.
 3. Az irányítószámokat rendeljük konyhákhoz: Rendszer menü/Irányítószámok. Válasszuk ki az adott irányítószámot, nyomjuk meg a szerkeszt gombot, majd az irányítószámok adatlapon nyomjuk meg a konyha mező mellett található zöld nyilat és válasszuk ki a konyhát.
 4. Állítsuk be, hogy mely felhasználónknak, mely konyhába van joga belépni: Rendszer menü/Felhasználók listában válasszuk ki a felhasználót, nyomjuk meg a szerkeszt gombot és a felhasználó adatainak szerkesztése adatlapon válassza ki a konyhát.

 

Alap program: felhasználónév, jelszó tárolása az ügyféltáblában, mely a programhoz kapcsolódó esetleges webes rendelő felületen megadott adatokat tárolja.

Alap program: A függő rendelések listában az oszlopfejlécre kattintva változtatható a sorberendezés szempontja.

Alap program: A függő rendelések listában a kijelölt oszlopokban keres a kereső mező.

Alap program: A függő rendelések között megjelenő azon ügyfelek rendelését, akiknél be van kapcsolva a menüzik jelölő színezi a program.

Alap program: Futár elszámoltatás: Futár elszámoltatásnál a Rendelések futárok szerint (qrFutar.Forg3-6) nyomtatáson kiírásra kerül a futárnál nincs forgalom is, azaz azok a tételek, amelyeket olyan fizetési móddal fizetett az ügyfelek, amely előre fizetve státusszal van felvéve a programba.

Alap program: Új beállítás a rendszer/beállítások/nyomtatás fülön: eldönthető, hogy a termékek kategóriába sorolása esetén a program rendezze a konyhablokk nyomtatáson kategóriába a termékeket, vagy azok a felvétel sorrendjében jelenjenek meg.

Hibajavítás:

Alap program: Bevételezésnél új sor felvételekor, új alapanyag rögzítése után nem látszott az újonnan felvett alapanyag a bevétjegyen, csak ha bezártuk, majd újranyitottuk azt. A hibát kijavítottuk.

Alap program: Futár elszámoltatás: Futár elszámoltatásnál a Rendelések futárok szerint (qrFutar.Forg3-6) nyomtatáson minden esetben az ügyfél adatlapján szereplő címet jelenítette meg a program függetlenül attól, hogy az adott rendelés a másodlagos címére került kiszállításra, ezt módosítottuk.

Alap program: Új rendelés felvétel: Amennyiben az ügyfél másodlagos címére vettünk fel rendelést, a függő rendelések kerület mezőjében az ügyfél adatlapjára beírt kerület jelent meg és nem a másodlagos címhez tartozó. Ezt javítottuk.

Alap program: A konyhára érkező nyomtatáson, amennyiben nincs kategória beállítva a termékekhez, akkor a rendelés felvételének sorrendjében jelennek meg a tételek, így a főételek és a hozzájuk tartozó feltétek egymás alatt fognak szerepelni a konyhablokk nyomtatáson.

Alap program: Amennyiben a címek ablakban nem volt az adott ügyfélhez cím rendelve, az ügyfél adatlapján szereplő cím nem jelent meg a függő rendelések cím mezőjébe, ez most már megjelenik.

 

JMStock 15.38.1.1877 Kiadva: 2013.07.02.

Új funkciók:

Alap program: Bizonylat sorok exportja ftp-re: Módosítottuk a fájlnév létrehozásának szabályát annak érdekében, hogy ha két ugyanolyan nevű fájl kerül felmásolásra az ftp-re, akkor az egyik ne írja felül a másikat. A módosítás révén a program beépíti a fájl nevébe a Rendszer/Regisztrációs adatok/bolt mezőben megadott adatot.

Alap program: Bizonylatról történő elektronikus másolat készítése esetén az e-mail testét a program üresen hagyja, így oda szabadon beírható bármi.

Alap program: Nyomtatás/Mozgások elemzése/Listaártól eltérő áron kiadott termékek statisztikáját módosítottuk, így tartalmazza a különbséget százalékos formában egy tizedes jegyre kerekítve, valamit ezen érték alapján csoportosítja a tételeket.

Alap program: Nyomtatás/Mozgások elemzése/Visszáru kategóriában található statisztikák: a visszahozott áruk darabszámát is összesítik okonként és teljes összesen is.

Alap program: Bizonylat másolás gyorsítása: A mozgás fülön keressük ki a másolni kívánt bizonylatot, majd válasszuk az Új mozgás/Létrehozás meglévő alapján lehetőséget. Ekkor a program a kiválasztott bizonylat alapján elkészíti az új bizonylatot, amelyet ha szükséges módosíthatunk, vagy ha nem, akkor csak könyvelnünk kell.

Alap program: A cikk adatlapon található szín mező karakterszámát 50-re emeltük.

Alap program: Cikktörzs fülön a gyorskereső megjegyzi, hogy melyik oszlopban kerestünk utoljára.

Alap program: Kibővítettük a programba felvehető adatbázisok számát, így 25-nél több is felvehető.

Számlázó modul: számlák kategorizálásának lehetősége. Amennyiben a Vevő adatlap/Számla suffix mezőbe beírjuk pld. hogy EU vagy HUF, a vevőnknek kiállított számla sorszáma a következőképpen szerveződik: SA00002/2013S-EU vagy SA00002/2013S-HUF így könnyen szétválogathatók az elkészített számlák az értékesítés helye szerint.

Számlázó modul: Számla tartomány nyomtatás: Lehetővé tettük, hogy egyszerre (számlatartomány megadásával) több számlát is kinyomtassunk. Elérhető: Számla fül/Nyomtat/Számlatartomány nyomtatás: itt adjuk meg a nyomtatandó számlák első és utolsó sorszámát (gépi kód), majd nyomjuk meg a nyomtat gombot. Ekkor a megadott számlatartományba tartozó számlákból 1 pld-t kinyomtat a rendszer.

EcoMax_könyvel program: A bizonylatok könyveléséhez nem kell minden indításkor megnyomni a „Start” gombot. Ha egyszer megnyomtuk, a program megjegyzi azt és minden indításkor elindul a könyvelés.

EcoMax_könyvel program: „Start” gomb elrejtése: Rendszer/Beállítások/”Start/Stop gomb látszik” mezőből vegyük ki a jelölőt.

EcoMax_könyvel program: A felhasználói bejelentkezés megváltoztatható újraindítás nélkül a Bejelentkezés menü alatt.

EcoMax_könyvel program: Visszáru készítésnél a program kéri a visszáru okának megadását.

EcoMax_könyvel program: a program beállításaiban a blokknyomtató használat alapértelmezetten történő jelölését kivettük.

Villám ABC: csv fájl kimenet a villámABC aktuálisan képződő bizonylatáról, hogy azt meg tudja egy másik alkalmazás jeleníteni.

Hibajavítás:

Alap program: Bizonylat sorok feltöltése közben (ftp-ről, illetve sorok importjánál) a bizonylat könyvelési lehetőségét megakadályoztuk

Alap program: Bizonylat sorok importja funkció/Normál forma: figyelembe veszi a másodlagos vonalkódokat is, azaz amennyiben az importált sorokban a termék a másodlagos vonalkódjával szerepel a termék, a program azonosítja azt.

Alap program: Cetli nyomtatási képén a mennyiség és a kedvezmény százalék mezőket felcseréltük a jobb olvashatóság kedvéért.

Alap program: Rendszer menü/Belépési napló dátum/idő oszlop csak a dátumot mutatta, most már mutatja az időt is.

Alap program: Bizonylat könyvelési probléma: amennyiben az egyik kliensen készítettünk egy bizonylatot és a képernyőn hagytuk a bizonylat fejlécét úgy, hogy nem könyveltük azt, majd egy másik kliensen könyveltük a bizonylatot. Ezután a program engedte hogy az első kliensen ismét könyveljük azt. A problémát javítottuk, hasonló esetben a program jelzi, hogy adott bizonylat már könyvelve lett, így nincs mód újból könyvelni.

Alap program: Bizonylat sztornózásakor a program kétszer kérdezte meg, hogy valóban sztornózni akarjuk-e a bizonylatot, ezt egy kérdésre csökkentettük.

Alap program: Amennyiben polccímke nyomtatásakor a további árak közül bármely árkategóriát választottuk az nem kerekítve jelent meg a kinyomtatott címkén. Ezt a hibát javítottuk.

Alap program: Ha a cikktörzs fülön a gyorskeresőbe behúztuk a PM00001-es vonalkódot, ott csak annyi jelent meg, hogy 0001 és a program nem találta meg a cikket. A problémát javítottuk.

Villám ABC: a program nem kezelte az ügyfél azonosítót. A hibát elhárítottuk.

Számlázó modul: Nyomtatási probléma: Számla nyomtatásakor a program kinyomtatta ugyan a 2 példányt, de a számla fejléc ablakban a pld mezőben mégis csak 1 szerepelt. A pld mezőt és annak értékét módosítottuk, nyomtatást követően a nyomtatva mezőben „igen” szerepel.

Számlázó modul: Bevételi pénztárbizonylat nyomtatás kerekítési problémájának kiküszöbölése: Amennyiben készpénzes számla kiállításakor a számla végösszegének egész része 4 vagy 9, a tizedes jegy utáni része pedig 5 tized feletti volt a program a bevételi pénztárbizonylaton nem kerekített.

EcoMax_könyvel program: a könyvelés egy idő után megállt és Start/Stop gombot kellett újra megnyomni. Kijavítottuk.

EcoMax_könyvel program: a kliens oldalon nem frissültek az elkészült bizonylatok. Javítottuk, a kliens oldalon 5 másodpercenként frissülnek a bizonylatok.

 

Plútó Futár V7.1.0.309 Kiadva: 2013.05.14.

Új funkciók:

Pizza.hu, Netpincér betöltők, saját weboldal: Saját weboldalról, vagy netről érkező új rendelés beérkezésekor figyelmeztető hangjelzést ad a program. Beállítása: Rendszer/Beállítások/NetPincér/Hangjelzés

Alap program: A termékek adatlapján jelölhető, ha akciós a termék, mely a programhoz kapcsolódó esetleges webes rendelő felületen megjeleníthető.

Alap program: A termékek adatlapján lehetőség van termékleírás (megjegyzés) megadására, mely a programhoz kapcsolódó esetleges webes rendelő felületen megjeleníthető.

Alap program: Módosítottuk (növeltük) a konyhára érkező nyomtatáson megjelenő megjegyzés mező betűméretét.

Alap program: A függő rendelések között megjelenő olyan rendelés, amelyet már legalább fél órája beérkezett színezi a program.

 

 

 

JMStock 15.34.0.1837 Kiadva: 2013.04.29.

Új funkciók:

Alap program: minden ügyfélhez (vevőhöz) ftp kapcsolódási adatok állíthatók be, ami lehetővé teszi azt, hogy akár saját egységeink számára, akár külső vásárlóink számára közvetlen küldjünk bizonylat adatokat fájlok formájában. Nem kell ezután e-mailben bizonylat sorokat küldeni, és nem kell egy közös mappába tárolni az összes boltunk bizonylat sorait, azaz csökken a hibázás lehetősége.

Beállítás: vevő fülön a vevő adatlapját nyissuk meg és válasszuk az „egyedi FTP kapcsolat” fület. Itt jelöljük mindkét jelölő négyzetet, illetve adjuk meg FTP szerverünk kapcsolódási adatait. Fontos, hogy amennyiben az FTP-n nem a gyökérkönyvtárba történő másolást kívánunk megadni, akkor az elérési utat végig ki kell írni. Pl: /www.integ.hu/ugyfelek/sajatbolt1/

Alap program: Könyveletlen bizonylat sorait nincsen mód FTP-re exportálni

Alap program: Amennyiben FTP-ről töltünk be bevétjegy sorokat és a fájlban az eredeti bizonylatra vonatkozó tartalom van, akkor a program ellenőrzi, hogy ezeket az adatokat megtalálja-e már korábban lekönyvelt, vagy még nem könyvelt, de nem is sztornózott bevétjegyeken. Amennyiben igen,akkor figyelmeztetést küld.

Alap program: Bevétjegy készítésekor, ha FTP-ről töltjük be a sorokat, nem kell megnyomni az ’Elfogad’ gombot, hanem amint kiválasztjuk a betöltendő fájlt, a program azonnal feltölti a sorokat a bizonylatra.

Alap program: szállítólevél készítéskor a bizonylat sorait mutató képernyőn megjeleníthető az a százalékos kedvezmény, amit az adott termék kapcsán érvényesítettünk. A funkció használata mellett láthatjuk százalékos formában azt is, ha adott vevőnk a listaártól eltérő árkategória szerint kapja a terméket, azt is, ha egyedi ár szerint kapja a terméket, azt is, ha a bizonylat kiadásakor adtunk meg kedvezményt és azt is, ha előre beállított százalékos kedvezményt használunk.

Beállítás: Törzsadatok/bizonylatok/bizonylat típusok ablakban válasszuk az ’S’ jelű bizonylatot, majd nyomjuk meg a ’Sorok’ gombot. Ezután válaszuk ki azt az oszlopot, ami helyett a kedvezmény százalékot szeretnénk látni és nyomjuk meg a ’Szerkeszt’ gombot. A megjelenő listából válasszuk ki a ’kedvszaz’ mezőt. Újraindítást követően már a kedvezményszázalék oszlop fog megjelenni. Nyomtatásban mindezt cetli (A5 szállítólevél) nyomtatásakor láthatjuk.

Alap program: Nyomtatás/cikktörzs és készlet/raktári készletek/raktári készletek (ker. áron) lekérdezés használatakor a program rákérdez, hogy melyik kereskedelmi áron (árkategória szerint) szeretnénk listázni a készletértéket.

Alap program: Cikktörzs/készletek módosítása/nyomtat gomb/nyomtat lekérdezés megjelenítésekor a program az ár oszlopokat aszerint jeleníti meg nettóban ill. bruttóban, hogy a programot nettó vagy bruttó alapon használjuk.

Alap program: hosszú (sok tételt tartalmazó) bizonylat könyvelési folyamatának, illetve tételfeltöltő folyamatának futása közben nincsen mód a könyvel gombot megnyomni.

Alap program: LOT kódos termékek LOT kódjának módosítása (hasonlóan a cikkszám módosításhoz). A program a javított LOT kódot valamennyi érintett bizonylaton átírja.  Elérhető: LOT/Csomag böngésző/Javít

Bónuszpont gyűjtés modul: lehetőség nyílt pénztárgépes eladások alkalmával bónuszpontok gyűjtése mellett bónuszból történő fizetésre is. A beállítás kapcsán keressen bennünket!

Happy hour modul: happy hour kedvezményt kategória kiválasztással, egyben is lehet törölni, azaz nem cikkenként kell elvégezni a törlést.

EcoMax2 program: vevő azonosításkor megjelenik a vevő neve és bónuszpont egyenlege is a képernyőn.

EcoMax_Konyvel program: lehetőség nyílik arra, hogy olyan üzletekben, ahol 2 vagy több pénztárgép üzemel, a pénztárgépes bizonylatokat csak az egyik gépen futó könyvelő program könyvelje, azaz kizárhatjuk azt, hogy két bizonylatkönyvelési folyamat összeakad.

Beállítás: azon a gépen, ahol NEM FUT EcoMax_Konyvel osszuk meg azt a mappát, ahova a buffer.txt fájlok kerülnek.

Azon a gépen, ahol FUT az EcoMax_Konyvel, a JMStock/rendszer/beállítások/pénztárgép fülön a buffer.txt mappája szekcióban a 2. sorban állítsuk be azt a mappát, amit az előzőekben megosztottunk a másik gépen.

Ezután az EcoMax_Konyvel-t már csak azon a gépen futtassuk, ahol beállítottuk a két mappa elérését.

FONTOS!!!! HA TELEPÍTI A VERZIÓT, AZ ECOMAX_KONYVEL PROGRAMBAN A BIZONYLATOK KÖNYVELÉSÉHEZ MINDEN INDÍTÁSKOR MEG KELL NYOMNI A “START” GOMBOT!!!

Automatikus frissítés üzlethálózatok számára: lehetőség nyílik arra, hogy ne kelljen egyesével végig frissíteni az összes egység programjait és adatbázisát, azt a rendszer maga végezze el.
A beállítás rendszergazdai tudást igényel!
Amennyiben érdekli Önt ez a funkció, kérjük keressen bennünket elérhetőségeinken!

 

Hibajavítás:

Alap program: Kassza/bevétel elszámolás lekérdezések a vegyes fizetéssel lezárt pénztárgépes bizonylatokat duplán számolták a vásárlók számát illetően. A hiba javítva.

Alap program: cikk kartonban, ha időszakra szűrünk, akkor valóban megtörténik a szűrés, nem marad a képernyőn a teljes lista az időszak megadása után.

Alap program: Rendszer/beállítások/száll. Levél fülön megadott, alapértelmezett szállítólevél megjegyzés nem jelent meg a bizonylaton. A hiba javítva

Alap program: Nyitó képernyőn az ’Egyebek’ gomb/Vonalkód nyomtatás menüpont alatt az A/4-es formátumban nyomtatott vonalkódokat leolvassa a vonalkód olvasó.

Alap program: Egyebek gomb/vonalkód nyomtatás/Nyomtat gomb/A4 címke nyomtatása megjavult. A Code 39-es formátumot Code 128-ra cserélve megoldódott a kódok olvashatatlansága.

EcoMax2, EcoMax_Konyvel programok: amennyiben visszajárót ütöttünk be pénztárgépes eladáskor, majd erről ÁFA-s számlát nyomtattunk, a program a számlán a fizetendő mező alatt a vegyes fizetés esetén megszokott bontásban szerepeltette a visszajáró értékét.

EcoMax2, EcoMax_Konyvel programok: 1 Ft-os végösszegű pénztárgépes bizonylatok is kasszába íródnak.

 

JMStock 15.33.1.1833 Kiadva: 2013.04.11.

Új funkció:

Villám ABC: Cikk kereső ablakban a program megjegyzi az oszlopok sorba rendezését.

Alap program: Bevétjegy/Bizonylat sorok/Cikk módosítás/Új ker.ár (F4) ikon használatával adott sor ker.árát csak felfelé lehessen módosítani.
Beállítása:

 1. Rendszer/Beállítások/Száll.levél/Sorok ker.ár csak növelhető jelölő használata
 2. Annak a felhasználónak, aki ezt végrehajthatja adjuk meg a Rendszer/Felhasználók/Kiadási árat módosíthatja jogosultságot

Alap program: Rendszer menü/Felhasználók adatai képernyőn jogosultsági csoport megjelenítése.

Alap program: Bizonylat sorok/Kimenet/Sorok export FTP-re. Meghatározható, hogy mely cikk adatok kerüljenek kiíratásra a bizonylatról.
Keressen bennünket a beállítások elvégzéséhez!

Hibajavítás:

Alap program: Feldarabolt LOT-os termék visszadarabolásakor nem íródtak vissza a mennyiségek arra a LOT-ra, amelyből a korábbi darabolás történt, hanem üres értéket írt a program mind a kiindulási, mind az eredmény LOT-ok mennyiség mezőibe. A hibát orvosoltuk.

Alap program: Cikktörzs fül/Egyebek/Vonalkód nyomtatás/Nyomtat/A/4 címke esetén megjelenik és nyomtatható a vonalkódos címke.

Több raktár modul: Nyomtatás/mozgások elemzése/mozgások összesítése lekérdezésben a raktáranként jelölő használatakor hibaüzenetet küldött a program ezt javítottuk.

Több raktár modul: Nyomtatás/mozgások elemzése/mozgások összesítése: visszavétek listázásakor a raktáranként, valamint az egy raktár jelölők használatakor helyesen jelennek meg az adatok

 

Plútó Futár V6.3.0.300 Kiadva: 2013.04.05.

Új funkciók:

Alap program: Aktuális szállítási cím kiválasztásának lehetősége a rendelés indításakor:
Amikor rendelést veszünk fel egy olyan ügyféltől, akinek több címe is van rögzítve a programunkban, akkor a rendelés indítását követően megnyílik a Címek listája. Itt kiválaszthatjuk az éppen aktuálisat, vagy újat rögzíthetünk. Az „Alap cím” ikon megnyomásával az ügyfél adatlapján szereplő alap szállítási cím is beíródik a listába.

Alap program: Ügyfél megjegyzés megjelenítése a Rendelés képernyőn. Amennyiben az ügyfél adatlapján kitöltjük a megjegyzés mezőt, az megjelenik az ügyfél részére indított rendelés képernyőn.

Alap program: Rendelés képernyőn ár módosításának lehetősége. Használata: Azon felhasználónk számára, akinek engedélyezni szeretnénk az ár módosítást, a Rendszer/Felhasználók adatai menüben jelöljük a „Rendelés felvételkor árat módosíthat” jogosultságot. Ezt követően a Rendelés felvételekor a rendelés sorai fölött található narancssárga kis ikont nyomjuk meg úgy, hogy a módosítani kívánt soron állunk. Adjuk meg az új árat, majd nyomjuk meg az OK gombot.

Alap program: Rendelés képernyőn a megjegyzés mezőt 300 karakterre módosítottuk.

Alap program: Rendelés képernyőn az extra megadás mezőjét 100 karakterre bővítettük.

Alap program: Főképernyőn rendelések szűrési lehetőségének kibővítése/átalakítása: Szűrési lehetőségek: Konyhán/Futárnak kiadva/Kiszállítva/Elszámolva/Előrendelés/Törölt/Összes

Alap program: Főképernyőn rendelések státuszolása. Státuszuk:

 • Konyhára: amikor lezártuk a rendelést
 • Futárnak kiadva: amikor megnyomtuk a „Futárnak” gombot
 • Kiszállítva: amikor megnyomtuk a „Futár visszaérkezik” ikont
 • Elszámolva: amikor a Kassza/Futár elszámoltatás menü segítségével elszámoltattuk a futárt.
 • A státuszok mellett a kér kiszállítás és a felvétel időpontját is láthatjuk.

Alap program: Főképernyő/Napi összegző: A napi összegzőben a futár neve mellett a részére kiadott és még úton lévő rendelések darabszáma és értéke jelenik meg.

Alap program: Főképernyő/Rendelések futár megérkeztetésének lehetősége: Amikor a futár visszaérkezik a kiszállításból. A napi összegzőben a futár nevén állva nyomjuk meg a Futár…/Futár megérkezik gombot. Ekkor a futárnak kiadott valamennyi rendelés státusza: „Futárnak kiadva”-ról „Kiszállítva”-ra változik.

Alap program: Komponenseket (pld. választható feltéteket) tartalmazó termék esetén, a rendelés felvételekor az adott komponens jelölésének elvétele nyomán a nyomtatásokon a pl. gomba nélkül helyett „- gomba”-ra változott.

 

Pénztárgép óraállítás

Kérjük, a tavaszi óraállítást Ön se feledje elvégezni pénztárgépein.

Az óraállítás lépései a következőek:

 1. Zárjuk le az aktuális napot
 2. VÁL1 gomb lenyomva tartása mellett nyomjuk meg a készpénz gombot, ezzel beléptünk a pénztárgép menüjébe
 3. A pénztárgép numerikus (szám) billentyűzetén írjuk be a 0408 számsort, ezzel eljutunk az óra módosítása menüpontig, a pénztárgép kiírja, hogy ELŐRE/VISSZA (1/2)
 4. Nyomjuk meg az 1-es gombot, majd írjuk be azt a perc értéket, amivel szeretnénk az órát előreállítani (alap esetben ez 60 perc, de amennyiben pénztárgépünk órája sietett, úgy ez lehet kevesebb.)

Az állításkor legyünk figyelmesek, mert naponta csak egyszer van lehetőség módosítani órát, ha elrontottuk, csak a következő nap van mód korrigálni.

Amennyiben 60 percnél többet kell álltanunk előre (késett az óra), azt csak két külön nap tudjuk elvégezni, mivel egy nap csak 60 perccel tudjuk módosítani az idő értékét.

 

Plútó 5.5.1.255 Kiadva: 2013.03.27.

Hibajavítás:

Alap program: Nyomtatás/”Forgalom böngésző” jelentésbe a „Mai forgalom böngészőben” szereplő rögzítve időpont kerül megjelenítésre.

Alap program + Pluto.Touch: Abban az esetben, ha egy asztalról töröltük a rendelést úgy, hogy azon ne maradjon több nyitott, a rendszer az asztalt továbbra is pirossal jelölte. Ezt kiküszöböltük.

Alap program: Amennyiben egy asztalról töröltük a rendelést, majd felvettünk rá egy újat a Nyomtatás/Mai forgalom böngészőben a program megjelenítette a törtölt rendelést is.

 

Plútó Futár V6.2.0.299 Kiadva: 2013.03.27.

Új funkciók:

Alap program: Több cím megadásának lehetősége egy ügyfélhez:
Amikor rendelést veszünk fel a rendelés indításakor az ügyfél adatlapján rögzített cím jelenik meg automatikusan a rendelésen. Ha nem oda kéri az ügyfél a kiszállítást, akkor a „CÍM” ikonra kattintva megjelenik a Címek lista, ahová az „Új sor” megnyomásával fel tudunk venni újabb szállítási címet hozzá, illetve itt tudunk választani a már felrögzítettek közül.

Alap program: Gyűjtők/Raktári készletek ablakban megjelent egy új oszlop: érték (Érték=utolsó beszer. ár x aktuális készlet)

Alap program: Törzsadat/Gyűjtők/Klt. Módosítás ablakban megjelent egy új oszlop: mértékegység

Alap program: Futár elszámoltatás fizetési módonként: A Kassza/Fizetési módok menüben a fizetési módoknál beállítható, hogy melyik előre fizetett (Előre fizetve? jelölőnégyzetet pipáljuk), azaz a vevő a futárnak a kiszállításkor már nem fizet.

A futár elszámoltatás ablakában pedig megjelent egy új mező a „Futárnál nincs”. Ebben azoknak a kiszállításoknak a forgalma jelenik meg, amelyek előre lettek fizetve a Forgalom mezőben pedig azok, amelyek a futárnak lettek fizetve.

Alap program: Lekérdezés fizetési módonként: Nyomtatás/Fiz módok…/Rendelések fizetési módonként (egy fiz mód) vagy Rendelések fizetési módonként

Alap program: Futárról adott rendelés levétele. Egy futárnak kiadott cím esetén már nem csak arra van lehetőség, hogy azt áttegyük egy másik futárra, hanem arra is, hogy levegyük az adott futárról és így a rendelés ismét kiadhatóvá válik.

 

JMStock 15.33.0.1833 Kiadva: 2013.03.22.

Új funkciók:

Alap program: Mozgás sorok importjánál ha nincs a cikk az adatbázisban a program a megadott adatokkal létrehozza azt. Ha új cikkeket szeretnénk a bevétjeggyel bevételezni, akkor a bevétjegy/Sorok imp. menüben válassza a Betöltendő adatok/Cikkek adataival lehetőséget a betöltés előtt.
Ha ezt szeretné használni, kérjük érdeklődjön elérhetőségeinken!

Alap program: Két új szűrési lehetőség a mozgás fülön: Csak könyveletlen, Csak stornó

Árkategóriák modul: Árak beállításának lehetősége az első ker. árhoz képest.
Használata: Első lépésben a Törzsadatok/Cikktörzs/Termékkategóriák menüben válasszuk a termék kategóriák/Szerkeszt funkciót és állítsuk be az „Árcsökkentés az első ker.árhoz” százalékos mértékeit. (Lehetőség van felár számítására ekkor mínusz előjellel rögzítsük a százalék mértékét).
A következő lépésben válasszuk a Cikktörzs/Árak beállítása első ker. árhoz képest menüt. Állítsuk be melyik árkategóriát szeretnénk számoltatni, milyen kerekítéssel majd az árak beállítása ikonnal számoltassuk ki az új árakat a programmal. Ha befejeztük a mentés gombbal tudjuk beállítani az árakat.

Hibajavítás:

Alap program: Bevétjegy készítésekor, ha olyan termék vonalkódjára keresünk, amely korábban törölve lett és megtalálható a törölt cikkek között a rendszer figyelmeztet arra, hogy a cikk törölt cikk. Ekkor a cikk még helyreállítható a törölt cikkek közül.

Alap program: Könyveletlen szállítólevelek/Sorok/Módosít funkció használatánál LOT-os termék esetén a program nem kérte száldarab megadását.

 

JMStock 15.32.0.1825 Kiadva: 2013.03.13.

Új funkciók:

Alap program: A bizonylat sorok képernyő oszlopainak választhatóvá tétele. Amennyiben olyan oszlop megjelenítését szeretné, amely jelenleg nincs a választható mezők között kérjük jelezze.
Beállítás: Törzsadatok/Bizonylatok/Bizonylat típusok/ Sorok ikon/Szerkeszt ikon

Valutás nyilvántartás: Szállítólevélen a könyvelést követően módosítható az EUR árfolyam. (Kizárólag olyan szállítólevelek esetében, amelyek még nem kerültek kiszámlázásra).
Elérhető a Mozgások képernyő/Sorok gomb/Valuta árfolyam módosítás

Eco Max kasszaoldali kliens szoftver: Logo feltölthetősége az EcoMax2 felületére.
A feltölteni kívánt logót mentsük el a program files\jmgm\jmstock mappába logo205x133.png-ként

Eco Max kasszaoldali kliens szoftver: termékkép megjelenítése az EcoMax2 felületen.
Beállítása: EcoMax2/Egyebek/Beállítások/Termékképek megjelenítése

Eco Max kasszaoldali kliens szoftver: Visszáru bizonylat készítése az EcoMax_könyvel programban. (Jelenleg ezzel a funkcióval egy bizonylatról csak egy terméket lehet visszáruzni. )

Hibajavítás:

Eco Max kasszaoldali kliens szoftver: vegyes fizetésű bizonylat esetén a tételek kasszába íródása a vegyes fizetés arányában történik.

Alap program: Kassza/Bevétel elszámolás/Bevétel elszámolás fizetési módonként, Bevétel elszámolás fizetési módonként (egy felhasználó) kimutatásokban vegyes fizetés esetén a vegyes fizetés arányában történik az összegek kimutatása.

Alap program: Mozgás képernyőn annyi nap jelenik meg, ahányat beállítottunk.

Valutás nyilvántartás: Szállítólevél képernyőn akkor is megjelenik az árfolyam mező, ha nincs beállítva a kassza száll.lev alapján funkció.

Alap program: Nyomtatás/mozgások elemzése/mozgások böngésző bruttó értékek helyesen számolódnak.

 

JMStock 15.30.0.1822 Kiadva: 2013.02.27

Új funkciók:

Alap program: A bizonylat sorok képernyő oszlopainak választhatóvá tétele.
Beállítás: Törzsadatok/Bizonylatok/Bizonylat típusok/ Sorok ikon/Szerkeszt ikon

Alap program: Bizonylat sorainak FTP-ről történő betöltése: Beállítható, hogy a bizonylat sorainak FTP-ről történő betöltésekor a program ellenőrizze-e a cikkek adatbázisban való meglétét. Ha bekapcsoljuk a „Betöltés előtt cikkek meglétének ellenőrzése” funkciót, a program nem tölti be a file-t az FTP-ről, hanem kiírja a hiányzó cikkek listáját. Ha nem kapcsoljuk be a funkciót, akkor a program abban az esetben is betölti a file-t, ha olyan termék szerepel benne, ami nincs a cikktörzsben rögzítve, és a betöltés végén kijelzi, hogy melyek voltak a hiányzó cikkek.
Beállítás: Rendszer/Beállítások/Webáruház, Net/Sorok import FTP-ről

Eco Max kasszaoldali kliens szoftver: vegyes fizetésű bizonylatból ÁFA-s számla készítésekor a számla alján részletezésre kerül a fizetési módonként a kifizetett összeg.

Eco Prof PLU kezelő program: Hibaüzenetek: a pénztárgép által küldött hibaüzeneteket magyar nyelvre fordítottuk, a beállítást kézzel van mód elvégezni (keressen bennünket!).

Hibajavítás:

Beszállítói megrendelés modul: Áru rendelés beszállítótól bizonylaton a „Levélben” küldési mód használatakor a program csatolja a pdf bizonylatot az e-mailhez.

Alap program: Bevételi pénztárbizonylat készítésekor a forintos értékeket a kerekítés szabályai alapján 0-ra vagy 5-re kerekíti a program.

 

JMStock 15.29.0.1801 Kiadva: 2013.02.25

Új funkciók:

Alap program: Ügyfél összemosás funkció a beszállítók listájában: Megszüntethetők segítségével a beszállítói listában előforduló duplikációk (pld.: ha adott beszállító véletlenül kétszer lett rögzítve a listában). Használat: A beszállító sorára állva nyomjuk meg az egér jobb gombját, majd válasszuk az ügyfél összemosás funkciót.

Alap program: Nyomtatás/Mozgások elemzése/Mi történt? Az adatok Excelbe történő exportálásánál a megjegyzés oszlop adatai is kinyerhetőek.

Alap program: Árkategóriák modul: Polccímkén megadható adatok bővítése: a polc címke nyomtatáson egyszerre több árkategória is megjeleníthető a címkén.  Egyebek/Polc címke nyomtatás

Áru foglalás megrendelő részére modul: Foglalás fülön sorok ikon megjelenítése.

Áru foglalás megrendelő részére modul: Cikktörzs fülön a „Gyors…” ikonból elérhető bizonylatok közé bekerült az „Ebből foglalok” lehetőség.

Alap program: Bevétjegy/Bizonylat sorok/Cikk módosítás/Új ker.ár (F4) ikon használatával adott sor ker.árát csak felfelé lehet módosítani. Beállítása: Rendszer/Beállítások/Száll.levél/Sorok ker.ár csak növelhető

Eco Max kasszaoldali kliens szoftver: átviteli sebesség paraméterezhetőségének megoldása(legördülő menüből választható: 9600, 19200, 28800)
Beállítás: EcoMax2/Egyebek/Beállítások/Sebesség

Eco Max kasszaoldali kliens szoftver: cikklistában történő keresés lehetőségének megoldása

Eco Max kasszaoldali kliens szoftver/ Eco Prof PLU kezelő program: a pénztárgép által küldött hibaüzenetek magyar nyelvű megjelenítése.

 

Hibajavítás:

Alap program: Bizonylat sorainak FTP-ről történő betöltésekor, ha csak egy termék szerepelt a betöltendő file-ban hibaüzenetet küldött a program, ennek javítása megtörtént.

Beszállítói rendelés modul: Rendelés fülön a menüsor Nyomtat ikon/Elektronikus másolat menü választásakor a program nem csatolta mellékletként a pdf bizonylatot, ennek javítása megtörtént.

Valutás nyilvántartás modul: A program kizárólag a nap első EUR-os bizonylatának készítésekor kéri az árfolyam megadását.

Eco Prof PLU kezelő program: a cikktörzs feltöltésnél jelentkező 10-es hibakód kiküszöbölése

Eco Prof PLU kezelő program: cikktörzs feltöltésekor a program hibalistát küld azon cikkekről, valamint adatokról amelyek nincsenek megfelelően rögzítve, és ezáltal hibás lehet a feltöltés.

JMStock 15.28.0.1799 Kiadva: 2013.02.15.

Új funkciók:

Alap program: Új jogosultság: Szállítólevélhez negatív sort hozzáadhat olyan felhasználó, aki nem rendelkezik rendszergazdai jogosultsággal.
Beállítása: Rendszer/Felhasználók/Szerkeszt/Negatív sort bizonylathoz hozzáadhat

Alap program: Jogosultság módosítása: Beszállítói rendelés bizonylaton az a felhasználó is törölhet, illetve módosíthat sort, akinek nincs megadva a „Mozgás bizonylat sort módosíthat”, „Mozgás bizonylat sort törölhet” jogosultság.

Alap program: Bevétjegy/Bizonylat sorok/ képernyőn a Módosít ikon használatával adott sor egységárát csak felfelé lehet módosítani.
Beállítása: Rendszer/Beállítások/Száll.levél/Bev.jegyen ár csak növelhető

Alap program: Kézi leltár felvétel gyorsítása/kényelmesebbé tétele: Rekordok/Készletek módosítása/File betöltés/Kézi rögzítés választása esetén egy teljesen üres „Leltár” ablakot kapunk.

A bal oldali mezőbe vonalkód olvasóval beolvassuk, vagy kézzel beírjuk a termék elsődleges vagy bármely további vonalkódját, majd nyomunk egy entert. Amennyiben a termék benne van a cikklistánkban, jobb oldalon kiíródik a cikk neve, a jobb mezőbe beírjuk a megszámolt mennyiséget (A program, ha megtalálja a cikket automatikusan 1-et ír be a mennyiség mezőbe.), majd Entert ütünk, aminek hatására a program automatikusan kéri a következő terméket.

Alap program: Leltár nyomtathatósága: csak azok a termékek kerülnek nyomtatásra, amelyeknél a leltár során eltérés mutatkozott.

Árkategóriák modul: Polccímkén megadható adatok bővítése: a polc címke nyomtatáson kiválasztható, hogy melyik árkategória szerepeljen rajta. Egyebek/Polc címke nyomtatás

 

Hibajavítás:

Alap program: Új cikk felvitelénél másodlagos vonalkód ellenőrzése: új cikk készítésénél a program ellenőrzi, hogy a rögzítendő vonalkód nem szerepel-e már másodlagos vonalkódként egy másik terméknél. Amennyiben szerepel a program hibaüzenetet küld: „Cikkszám már használatban van (másodlagos vonalkód):’terméknév’”

Valutás nyilvántartás modul: A nap első EUR-os bizonylatának kiállításakor a program automatikusan kéri a napi árfolyam megadását, ami a nap folyamán később készített bizonylatokon is automatikusan beállításra kerül.

 

 

JMStock 15.27.1.1790 Kiadva: 2013.02.11.

Új funkciók:

Alap program: Új bizonylat készítésekor másodlagos vonalkódra is lehet keresni a Bizonylat sorok képernyő bal alsó sarkában.  A kereső mezőben a program teljes egyezőséget vár el, azaz részinformációra nem keres.

Alap program: Cikkek ellenőrzése bevétjegy importnál (FTP): A rendszer megállítja a betöltési folyamatot amennyiben, olyan termék szerepel a betöltendő állományban ami még nincs belistázva (nem szerepel termékként a cikktörzsben), valamint jelzi, hogy melyek a hiányzó termékek.

Alap program: Új típusú eszköz kezelése:  CAS CL5000J mérlegre történő plu feltöltés lehetősége. Modulok/Eszközök/Mérleg/Mérleg plu feltöltés/CAS mérleg jelölő jelölése

Beszállítói rendelés modul: Beszállítói rendelés készítésekor akkor is megjelenik a cikklista, ha a Rendszer/Beállítások/Cikktörzs/Megjelenítés előtt billentyű leütésre vár funkció be van állítva.

Syncronizer betöltő program:  késleltetett indulás:  lehetőséget ad arra, hogy  a számítógép csatlakozzon az internetre abban az esetben is, ha régebbi számítógép lévén ez lassan történik meg mielőtt a syncronizer program elindul.

 

Hibajavítás:

Alap program: Csomagkövetéses (LOT) termék esetén, ha módosítjuk a szállítólevél sorát és egy más LOT kódot választunk, a program az újonnan kiválasztott LOT készletéből vonja le a mennyiséget a bizonylat könyvelése után.

Alap program: Kassza/bevétel elszámolás fizetési módonként (egy felhasználó) – az elszámolás korábban nem hozott eredményt, ezt a hibát kiküszöböltük

Alap program: Bevétjegy importjánál (FTP) a bevétjegy bizonylaton automatikusan kitöltődnek az Eredeti bizonylat, bizonylat dátum, bizonylat raktár mezők abban az esetben, ha a betöltendő fájl első sorában szerepelnek ezek az adatok # jel után, pontosvesszővel elválasztva.

Áru foglalás megrendelő részére modul: Bizonylaton/Sorok/Új sor/Másik bizonylatból.. ablakon foglalás bizonylat másolásának lehetősége

 

Plútó Futár V6.1.0.288 Kiadva: 2013.02.08.

Új funkciók:

Alap program: Ügyfél adatok megváltoztathatók nyitott rendelésről is közvetlen eléréssel. Használat: Új rendelés bizonylaton/Ügyfél adatlap ikon választása

Alap program: A rendelések futárnak történő kiadásakor, a blokk (ügyfél példány) nyomtatásán feltüntetésre került, hogy honnan ékezett a rendelés. Pld. saját rendelés SR, netpincér: NP, Pizza.hu: PH, saját weboldal: SW. A feliratok az ügyfél blokk jobb felső sarkában találhatók

Alap program: Új design elemek

Hibajavítás:

Rendszer/Beállítások/Adatbázis/Jelszó/Jelszó a törléshez – a jelszó megadásánál a kis és nagybetű kezelése

 

JMStock 15.27.0.1785 Kiadva: 2013.01.25.

Új funkciók:

A programból való kilépéskor  figyelmeztető ablak: „Van még könyveletlen bizonylat. Mégis kilépsz?” Igen/Nem választási lehetőséggel. Beállítás: Rendszer/Beállítások/Általános/Kilépésnél figyelmeztet, ha van még könyveletlen bizonylat.

Bizonylat sorainak vágólapra másolásakor az ÁFA kulcs másolásának lehetősége. Beállítható: Rendszer/Beállítások/Száll.lev fül/Kimenet/sorok másolásánál ÁFA kulcsot is másol. JMStock programból JMBill programba történő adatátvitel esetén hasznos funkció.

Bizonylat készítésénél mindaddig nem jelenik meg a cikklista amíg a keresőmezőbe nem írunk be keresési feltételt. Beállítható:  Rendszer/Beállítások/Cikktörzs/Megjelenítés előtt billentyű leütésre vár. Ha nem állítjuk be, marad minden keresési funkció úgy, ahogyan eddig volt.

A bizonylatok cikkválasztó funkcióinak további, jelentős gyorsítása.

Hibajavítás:

Alap program: Mozgás fülön a bizonylat nettó/bruttó értékének helyes megjelenése

Alap program: Kassza/Bevétel elszámolás lekérdezések esetén a visszáru bizonylatok számát nem adja hozzá a vásárlások számához.

Alap program: Nyomtatás/Kiszállítások/Nettó árbevétel grafikon hibajavítása (lekéréskor nem érkezik hibaüzenet)

Alap program: Modulok/Eszközök/Mérleg/Mérleg plu feltöltés egy cikk esetén a cikkválasztó ablakban minden cikk látszik.

Alap program: Gyors gombbal történő szállítólevél készítésekor is megjelenik a sormegjegyzés  az elkészült bizonylat nyomtatásán.

Alap program: Tömör számlaformátum esetén a beszállítói rendeléseknél megjelenik a fejlécben a sorszám, dátum, valutanem.

Alap program: Nyomtatás/mozgások elemzése/mozgások böngésző lekérdezés optimalizálása (jóval kisebb szerver erőforrást igényel)

 

JMBill 13.0.0.888 Kiadva: 2013.01.15.

Új funkciók:

Több számlamegjegyzés megadásának lehetősége. Folyamat: Könyveletlen számla/Fejléc ablak/Megjegyzés rovat melletti zöld nyíl/Új sor.

Cikktörzs frissítés esetén, csak új sorok hozzáadásának lehetősége, amellyel gyorsabb file betöltést tudunk produkálni. Elérési út: Rekordok/Cikktörzs frissítés/File kiválasztása/Csak új sorok hozzáadása jelölőnégyzet bepipálása.

Eredeti és másolat fejlécszöveg levétele a számláról.

Az új számla készítés/Sorok importja funkcióval áfakulcsok is feltölthetőek a bizonylatra.

Tömör számlaformátumú számla nyomtatási képén a cikk megnevezés láthatósága érdekében a vtsz szám levételre került a bizonylatról.

Hibajavítás:

Jóváíró számla esetén, ha sorok importjával szeretnénk feltenni a sorokat a bizonylatra, akkor a program mínusz előjellel fogja ellátni a mennyiségeket illetve az árakat.

 

JMStock 15.26.0.1777 Kiadva: 2013.01.15.

Új funkciók:

Bármely bizonylat készítésekor, az ügyfél és cikkválasztó képernyő kereső mezője szórészletre keresésének lehetősége, tehát csak azokat a sorokat jeleníti meg a program, amelyben a kereső mezőbe beírt szórészlet megtalálható. Így a keresés sokkal gyorsabb és egyszerűbb. Beállítás: Új mozgás/Sorok/Új sor/Keresőmező melletti tölcsér ikon kiválasztása.

Új mozgás elkészítésének gyorsítása. A felugró ablakok gyorsabb megjelenítése.

Új mozgásból történő kilépésnél az ablakok bezárási idejének gyorsítása.

Hibajavítás:

Alap program: Új cikk létrehozható nyitott bevétjegyen. Elérési út: Bevétjegy/Sorok/Új sor/Új cikk.

JMStock 15.25.2.1767 Kiadva: 2013.01.10.

Új funkciók:

Alap program: Cikktörzs nyitóképernyőn, megjeleníthető a második árkategória bruttó értéke. Beállítás: Rendszer/Beállítások/Cikktörzs fül legördülő pontjai közül megkeressük a lecserélni kívánt oszlopot, majd kiválasztjuk a brutto2 mezőnevet.

Alap program: Amennyiben bizonylatot szeretnénk készíteni, az ügyfél választó képernyőn lévő lejárt oszlopban már nem a számla alapján lejárt összeget láthatjuk, hanem a szállítólevél által nyilvántartottat abban az esetben, ha kasszánkat a kiállított szállítólevelek (és nem számlák) alapján vezetjük.

Alap program: A bevétel elszámolás lekérdezés ezentúl 80 mm-es formátumban is nyomtatható. Beállítás: Rendszer/Beállítások/Számla fül 80 mm blokknyomtató kiválasztása. Bevétel elszámolás elérési útja: Kassza/Bevétel elszámolás.

Alap program: Egy adott felhasználóhoz beállíthatjuk, hogy csak az aznapi bizonylatokat sztornózhassa. Beállítás: Rendszer/Felhasználók/Aktuális felhasználó kiválasztása/Bizonylatot sztornózhat jelölőnégyzet bepipálása. Amennyiben bármely bizonylat sztornózására szeretnénk neki jogosulságot adni, akkor a rendszergazda jog jelölőnégyzetét pipáljuk be.

Alap program: Bizonylat küldésének lehetősége .xls formátumban. Folyamat: Mozgás fülön adott bizonylat kijelölése, majd Nyomtat gomb/Kimenet…/XLS formátumba mellékletként pontot választjuk.

Alap program:  Rekordok/cikktörzs frissítés menüpont rendszergazda jog nélkül is elérhető.  Beállítási folyamat: Rendszer/Felhasználók/Felhasználó kijelölése után Szerkeszt gomb, majd Cikktörzset szerkesztheti jelölőnégyzet bepipálása.

Alap program: Angol nyelvű ügyfélnek kiállított számlán a fizetendő összeg, betűkkel kiírt változata nem jelenik meg magyarul.

Alap program: Rekordok/Készletek módosítása menüpontban két új oszlop jelenik meg: bruttó kereskedelmi ár illetve bruttó nyilvántartási ár.

Alap program: bizonylatkészítéskor a cikkválasztó képernyő megjelenítésének jelentős gyorsítása (sorok/új sor)

Alap program: Cikk adatlap megjelenítés jelentős gyorsítása (cikktörzs képernyőn F2 bill. vagy dupla klikk a cikken)

Alap program, IMEI gyártási szám követő program: Új lekérdezésre nyílt lehetőség, melyben időszakra, ügyfelenként és cikkszámonként lekérhetjük a gyártási számokat. Elérési út: Nyomtatás/Gyártási számok/Forgalom: Gyártási számok.

Alap program, Syncronizer automatizáló program: Cikkadatlapon történő változtatás esetén a Syncronizer program áttölti a változtatott cikk adatait a központi adatbázisból a szinkronizálni kívánt adatbázisokba.

Syncronizer automatizáló program: A Syncronizer program segítségével, tudunk cikket törölni a központi adatbázisból a szinkronizálni kívánt adatbázisokba való áttöltéskor.

VillámABC: név szerinti termék keresés esetén a keresőmező melletti szűrő ikonra kattintva szórészletre is van mód keresni.

Hibajavítás:

Alap program: Ha a mozgás fül/Sorok gomb/Árazás menüpontjával bruttó vagy nettó árat szeretnénk változtatni, akkor az összeg beírása után mezőből történő kilépéssel tudjuk menteni az új összeget.

Alap program: Bizonylat készítés esetén, ha a sorokat import funkcióval szeretnénk file-ból betölteni, akkor a betöltés után a program listázza a talált hibákat és a helyes sorokat hibaüzenet nélkül betölti. Folyamat: Mozgás/ Új bevételezés vagy Új áru kiadás (szállítólevél)/Ügyfél kiválasztása/Sorok imp. gomb/Megnyitás file-ból.

Foglalás modul: Könyveletlen foglalás sztornózására nincsen lehetőség.

Számlázó modul: Amennyiben nem nyomtatunk egy ÁFA-s számlát, csak bezárjuk, akkor újranyitás után 0 marad a nyomtatott példányszám, azaz nyomtatható a számla a számlafejléc ablakról is.

VillámABC, Alap program: Amennyiben VillámABC-ben új kiadást nyitunk és JMStockban könyveljük azt, VillámABC-ben pedig eldobjuk az adott bizonylatot a program menti a mozgást (korábban ilyen esetben a már könyvelt mozgás törlődött).

VillámABC: Egy bizonylat készpénzben történő kifizetésekor, a visszajáróra kérdező ablakban a kapott összeg mező backspace billentyűvel is törölhető.

JMStock 15.25.1.1758 Kiadva: 2012.12.19.

Új funkciók:

Alap program: Cikkválasztó képernyőn a cikkszám oszlopot kiszélesítettük a könnyebb átláthatóság érdekében, így hosszú megnevezésű cikkek esetén nem kell a megnevezés oszlopot kézzel széthúzni.

Hibajavítás:

Alap program: Vevő fül/Forgalom/Vevő számlaforgalom menüpontban vevők feltüntetése.

Alap program: Amennyiben egy felhasználónak nem adunk jogot a bevételezésre, akkor a beszállítói rendelést sem tudja teljesíteni.

Alap program: Ha egy felhasználónak nem adunk jogot a bevét- és kiadási ár módosítására, abban az esetben sem tudja megváltoztatni a beszerzési árakat, ha a Mozgás fülön adott bevétjegyre jobb gombbal kattintva kiválasztja az “Árak módosítása bevétjegyen” menüpontot.

Alap program: Amennyiben egy felhasználónak nem adunk jogot bevét- illetve kiadási ár módosítására és elvesszük tőle az cikktörzset szerkesztheti jogot is, akkor a program nem engedi elérni a Mozgás fül/Sorok gomb/Árazás menüpontot sem. Felhasználói jogok szerkesztése: Rendszer/Felhasználók.

Valutás modul, Foglalás modul: Devizás ügyfélnek készített foglalás illetve árajánlat, szállítólevélbe történő teljesítése esetén a program tovább forgatja az új bizonylatra (szállítólevél) a forrás bizonylaton alkalmazott árfolyamot.

Valutás modul, Beszállítói rendelés modul: Beszállítói rendelés bevétjegybe történő teljesítése esetén, a program átszámolja a rendelés árfolyamát a bevétjegyen is, valamint, a cikkadatlapon feltüntetett utolsó beszerzési árat forintosítja.

Számlázó modul: Tömör számla formátumnál sorok megjelenítése.

Plútó Futár V5.9.2.271 Kiadva: 2012.12.11.

Új funkciók:

Alap program: Új jogosultság kiosztásának lehetősége, melyben meghatározhatjuk, hogy az adott felhasználó törölheti-e a régi adatokat. Beállítás: Rendszer/Felhasználók/Adott felhasználó szerkesztése/Régi adatokat törölhet jelölőnégyzet bepipálása.

Alap program: Amennyiben rendelést kívánunk módosítani, a módosítás lezárása után a program rákérdez, hogy nyomtassa-e újra a konyhapéldányokat.

Alap program: Egy ételhez 4 konyhanyomtató kapcsolható

Menüfutár: Egy gombnyomásra, az összes típusú menüt hozzárendelhetjük egy adott ügyfélhez. Folyamat: Ügyfél kijelölése, majd Összes gomb megnyomása.

Menüfutár: Új lekérdezés érhető el, melyben részletes tájékoztatást kaphatunk a kiszállítási listáról. Elérési út: Nyomtatás/Kiszállítási lista (részletes).

Plútó 5.3.0.233 Kiadva: 2012.12.17.

Új funkciók:

Pontgyűjtés: Vevőhöz rendelt pontgyűjtő folyószámla érhető el. A pontgyűjtés a rendelés végösszegének százalékban megadott értéke. Csak pontból illetve pontból és pénzből is kifizettethető egy adott rendelés végösszege. Használat: Vegyünk fel egy új cikket az árlistába bónusz néven, ár nélkül, majd a Rendszer/Beállítások/Általános fülön a Bónusz cikkhez állítsuk be az újonnan felvett bónusz cikket (a zöld nyíl segítségével). Ezután annak az ügyfélnek az adatlapján (Kassza/Ügyfelek (adósságok), akinek bónuszt akarunk számíttatni,  adjuk meg a kedv.% mezőbe azt a százalékot, amennyi bónuszt szeretnénk a végösszegből felszámítani.
Bónusz adás folyamata: Új rendelést készítünk, majd a Bónuszba gomb megnyomásával kiválasztjuk, mely ügyfél részére kívánunk bónuszt feliratni, illetve fizettetni. Indítunk egy új rendelést, amelyet bónuszból és készpénzből szeretnénk fizettetni, tehát ha felvettük az összes tételt a rendelésre a Bónuszból gombra kattintva kiválasztjuk az ügyfelet, majd a program kérdezi, hogy mennyi bónuszt szeretnénk felhasználni a meglévőből. Amint ezt megadásra kerül a program levonja a megadott bónusz mértékét, majd a Fizet gombbal le tudjuk zárni a bizonylatot.

Hibajavítás:

Szállodás modul: Egy bizonyos időszakra rögzített foglalás felülírásának kiküszöbölése, újonnan felvett foglalással.

Ügyfél törlésének lehetősége.

Kedvezményre nem engedélyezett cikkre nem számít a program bónuszt.

JMStock 15.24.0.1744 Kiadva: 2012.12.04.

Új funkciók:

Alap program: Új felhasználóhoz kötött jogok oszthatóak ki, amelyek segítségével megfoszthatjuk a felhasználót a bizonylat sorok módosításának és törlésének jogától. Elérési út: Rendszer/Felhasználók/Mozgás bizonylat sort módosíthat valamint Mozgás bizonylat sort törölhet.

Alap program: Új szállítólevél design beállítására van lehetőség, amelyen a sorok tömörített formában jelennek meg a papír takarékosság érdekében. Beállítási folyamat: Rendszer/Beállítások/Számla fül/Számla nyomtatvány típusa/ Tömör.

Alap program: A bizonylat cikkválasztó képernyőjén a program megjegyzi a beszállító szűrést.

Alap program: LOT-os termékek esetén, amennyiben a tömegkerekítés után nullára kerekített tömegű termékek maradnak, a program automatikusan törli azokat. Folyamat: Rendszer/Cikktörzs mennyiségek kerekítése.

Alap program: LOT csomag képernyőn Forintos ár is feltüntetve. Elérési út: Cikktörzs képernyő/ LOT gomb/ Csomag.

Vevő százalékos kedvezmények nyilvántartása modul: Százalékos kedvezménnyel rendelkező ügyfélhez készített bizonylaton, a százalékos kedvezmény módosítható a bizonylat fejléc abalakán. Figyelmeztetés: Először módosítsuk a bizonylatfejléc ablakban szereplő százalék kedvezményt, majd utána vegyük fel a sorokat.

Számlázó modul: Amennyiben azonos cikkek, azonos eladási áron szerepelnek egy szállítólevélen illetve számlán belül a program összesíti, azok mennyiségeit. Beállítás: Rendszer/Beállítások/Számla fül/Azonos cikkek összevonása számlán jelölőnégyzet pipálása valamint Számla nyomtatvány típusa/Tömör számla design kiválasztása.

Számlázó modul: Számla képernyőn, az adott bizonylat kijelölése esetén, a képernyő alsó részében megjelenik, hogy mely felhasználó készítette a számlát.

Rendelés modul: Rendelés bizonylaton árak megjelenítésének lehetősége. Beállítás: Rendszer/Beállítások/Száll.levél fül/Ár adatok megjelenítése rendelésen jelölőnégyzet kipipálása.

Adatbázis karbantartó: Több adatbázis verzióváltásának lehetősége egy gombnyomásra. Adatbázis műveletek programmal felcsatlakozunk az egyik adatbázisra, majd a Verzióváltás fülre kattintva a Verzióváltás több adatbázis gombra kattintunk. Felvesszük a frissíteni kívánt adatbázisokat, ezután a Jelöl menüponttal kijelöljük őket és a Verzióváltás gombra kattintunk.

Hibajavítás:

Alap program: Bizonylatok készítésekor, cikkválasztó képernyőn három oszlop átállíthatósága más információk megjelenítésének érdekében. Beállítási folyamat: Rendszer/Beállítások/Cikktörzs fül/Megjelenítés választásnál.

Számlázó modul, Számlák kifizetésének nyomonkövetése modul:  Számla fül/Kifizetés gomb/Folyószámla egyenleg (követelések)/Követelések (vevők felöl) nyomtatási kép megjelenítése.

Foglalás modul: Sztornózott foglalás esetén, a cikktörzs képernyő alsó részében megjelenő foglalt készlet darabszámból kivonódik a sztornózott foglalás tételeinek mennyisége.

Foglalás modul: Modulok/Foglalás/ Részletes/Foglalt tételek ügyfelenként (összes) nyomtatási kép helyes információkkal történő megjeleníthetősége.

Foglalás modul: Már teljesített, illetve könyveletlen foglalást nincs lehetőség teljesíteni.

JMBill 12.5.0.877 Kiadva: 2012.11.07.

Új funkciók:

Új lekérdezés: Tartalmazza a számlák listáját fizetési módonként és egy fizetési mód is választható. Elérési út: Nyomtatások/Számlák/Számlák fizetési módonként (egy fiz. mód).

Új lekérdezés: Fordított adózású számlák listája időszakra, ügyfelenként, az ügyfelek adószámával. Elérési út: Nyomtatások/Számlák/FA számlák.

Vevő folyószámla lekérdezésben a  lista fizetési határidő szerint lett sorba rendezve. Elérési út: Nyomtatások/Számlák/Vevő folyószámla.

Fizetési módhoz kapcsolt megjegyzés mező karakter korlátja 350-ről 500 karakterre növekedett.

JMStock 15.23.0.1733 Kiadva: 2012.11.07.

Új funkciók:

Alap program:  Új felhasználó jelszó nélküli felvételénél, az első belépéskor kért jelszó megadása és megerősítése rejtve íródik be.

Foglalás modul: Foglalás képernyőn kiszedési lista kinézete megváltozott. A minőség oszlopot eltüntettük, helyette a cikkszám oszlop  szélesebb lett, ill. a kért mennyiség oszlop is. Minden sor után bekerült a foglalás bizonylatról a sor megjegyzése. A vevő nevet nagyobb betűméretre állítottuk. Kiszedési lista elérése: Foglalás fül/ Nyomtat/Kiszedési lista.

FTP adatkommunikáció modul: Összevont szállítólevél is feltölthető az FTP-re, ami arra alkalmas, hogy amennyiben nincsen internet webes adatbázis használata esetén, akkor tudunk a helyi gépen telepített adatbázisból értékesíteni, majd a forgalmi adatokat visszatenni az éles webes adatbázisunkba. Folyamat: Mozgás fül/Nyomtat gomb/Összevont szállító ezután időszak kiválasztása, majd a Jelölés gombbal kijelöljük az összevonni kívánt szállítóleveleket. Ha ez megtörtént Nyomtatások/FTP másolás.

Áfás számla modul: új lekérdezés: számlázott mozgások listája. Elérés: Modulok/Számla/Nyomtatások/Számlázott mozgások

Hibajavítás:

Alap program: LOT darabolása esetén, ha egyforma méretű szálakat darabolunk új gomb használata szükséges. Folyamat: Cikktörzs képernyő/LOT/Csomag/Darabol/Egyformára darabol.

Árajánlat modul: Az árajánlatokhoz kapcsolt megjegyzések már első kattintással láthatóak a nyomtatási képen.

Valutás modul: Devizás bevételezésnél a beszerzési és a nyilvántartási ár is átszámolódik forintba, amennyiben a rendszer/beállítások/cikktörzs fülön a nyilv.ár/mindig utolsó besz.ár jelölőnégyzet jelölve van.

 

JMStock 15.22.0.1732 Kiadva: 2012.10.31.

Új funkciók:

Alap program: Amennyiben egy termékhez be van állítva utolsó beszerzési ár és a bevételezéskor más árat adunk meg, akkor a sor kékre változik az adott bevétjegy sorok képernyőjén.

Alap program: Lehetőség nyílik jogcsoportokat meghatározni, mellyel könnyebben és rövidebb idő alatt lehet az felhasználók számára jogokat kiosztani. Beállítás: Rendszer/Felhasználók/Jogcsoport gomb/Új, ekkor beállítjuk, hogy milyen jogokat akarunk hozzárendelni egy adott felhasználói körhöz.  A felhasználók jogcsoport alá rendelése: Kijelöljük a felhasználót, majd Jogcsoport gombra kattintva a kiválasztás pontot választjuk.

Alap program: Figyelmeztetés megadhatósága cikkszám és ügyfél esetén is. Beállítás: cikkszám vagy ügyfél kijelölése, bal alsó sarok sárga háromszögben lévő felkiáltójel ikonra kattintunk, megadjuk a figyelmeztetés szövegét. Ezek után egy felkiáltójeles ikon jelenik meg a sor elején és bármikor kijelöljük a cikket vagy az ügyfelet, a lenti (képernyő lábléc) felkiáltójel ikon mellett meg fog jelenni a figyelmeztetés szövege.

Alap program: Új felhasználó felvételénél nem szükséges megadni jelszót. Ebben az esetben az új felhasználó első belépésénél kérdez rá a megadni kívánt jelszóra, amely mentésre is kerül.

Alap program: Új lekérdezés, melyben az alap program által tartalmazott összes készletmozgató mozgás ( megjelenik cikkenként egy táblázatban. Elérési út:  Nyomtatás/ Mozgások elemzése/ Cikkek mozgásai böngésző.

Alap program: Az ügyféltörténet lekérdezés új oszloppal bővült, mely tartalmazza az adott számlán lévő kedvezmény cikk értékét. Elérési út: Vevő fül/ Forgalom gomb/ Vevőtörténet.

Számlák kifizetésének nyomonkövetése modul: Ha egy adott ügyfélnek tartozása van, akkor a tartozás kifizetéséig joghoz kötötten nem lehet banki utalásos számlát kiállítani, csak készpénzeset.  Beállítás: Rendszer/Felhasználók/Banki ut. számlát kiadhat lejárt tartozás esetén is  jelölőnégyzetből pipa kivétele.

Áru foglalás megrendelő részére modul: A foglalási bizonylatok nem törlődnek a teljesítést követően, hanem szűrve  a listában maradnak a hibakiküszöbölés és az egyszerűbb számon tarthatóság érdekében.

Számla modul: Cikkhez kapcsolt idegen nyelvű megnevezés megjeleníthető olyan számlán, melynek a vevője forint devizanemre van állítva abban az esetben ha az ügyfél nyelve angol. Devizanem beállítás: Vevő adatlap/ Devizanem (kiválasztás: zöld nyíllal). Ügyfél nyelv beállítás: Vevő adatlap/ Nyelv.  Idegennyelvű megnevezés beállítása: Cikk adatlap/Megnevezés idegen nyelven.

FTP adatkommunikáció modul: Az adatkommunikáció ezentúl egy külön, Syncronizer nevű programon keresztül futtatható. Ez a program az adatbázisban lévő feladatokat veszi alapul, így nekünk csak annyi dolgunk lesz a feladat felvételen kívül, hogy elindítsuk az új programot.

Hibajavítás:

Árajánlat modul: 10 millió forint feletti végösszeg is rendes karakterszámban megjelenik a nyomtatáson.

Pénztárgép óraállítás

Kérjük, az őszi óraállítást Ön se feledje elvégezni pénztárgépein.

Az óraállítás lépései a következőek:

 1. Zárjuk le az aktuális napot
 2. VÁL1 gomb lenyomva tartása mellett nyomjuk meg a készpénz gombot, ezzel beléptünk a pénztárgép menüjébe
 3. A pénztárgép numerikus (szám) billentyűzetén írjuk be a 0408 számsort, ezzel eljutunk az óra módosítása menüpontig, a pénztárgép kiírja, hogy ELŐRE/VISSZA (1/2)
 4. Nyomjuk meg a 2-es gombot, majd írjuk be azt a perc értéket, amivel szeretnénk az órát visszaállítani (alap esetben ez 60 perc, de amennyiben pénztárgépünk órája késett, úgy ez lehet kevesebb.)

Az állításkor legyünk figyelmesek, mert naponta csak egyszer van lehetőség módosítani órát, ha elrontottuk, csak a következő nap van mód korrigálni.

Amennyiben 60 percnél többet kell álltanunk vissza (sietett az óra), azt csak két külön nap tudjuk elvégezni, mivel egy nap csak 60 perccel tudjuk módosítani az idő értékét.

Rendeljen fogyóanyagot házhoz szállítással

Rendeljen fogyóanyagot (pénztárgép szalag, vonalkód címke, A/4-es fénymásolópapír) tőlünk. Házhoz szállítás Budapest területén már egy kartontól ingyenesen. Kérje ajánlatunkat, bármely méretet rövid határidővel leszállítunk.

Euro valuta átállás dec. 31-ig!

Tájékoztatjuk tisztelt Ügyfeleinket, hogy minden pénztárgép esetében az euro valuta átállás időpontját a NAV rendelete szerint 2020. jan. 1-jére szükséges módosítani. A beállítást 2011. dec. 31-ig szükséges elvégezni, ellenkező esetben az 2012. jan. 1-jétől működésképtelenné válik.

Plútó.Futár fejlesztés

Értesítjük kedves vendéglátós Ügyfeleinket, hogy Plútó.Futár programunk kapcsán megszületett a pizza.hu ételrendelő weboldalhoz is az automata rendelés betöltő interfész.

A modul használatával nem kell manuálisan felvenni a rendeléseket, így idő spórolható meg, illetve nem marad el egy rendelés feldolgozása sem.

Kérjük érdeklődjenek elérhetőségeinken.

JMShop újdonságok

JMShop kiskereskedelmi rendszerünk ismét jelentős fejlődésen ment keresztül: A Micra pénztárgépes kapcsolat minden lehetőségét kezeljük, illetve a pénztárgépes kasszaoldali felület barátságos, Ügyfélvonzó megjelenést kapott.

Illesztettük továbbá a Datalogic Memor típusú adatgyűjtőt, mely érintőképernyős technológiájával teljes körű árellenőrző, bevételezési és leltározási feladatokat képes gyorsan, esztétikusan és könnyedén végezni.

A részletekről érdeklődjön elérhetőségeinken.

Plútó.Futár fejlesztések

Örömmel értesítjük kedves vendéglátós Ügyfeleinket, hogy Plútó.Futár programunk jelentős fejlődésen ment keresztül.  A széles körű funkcióbővülést hamarosan a Pizza.hu oldaltól történő automata rendelés átemelés megoldása fogja kiegészíteni, melyet további, igen hasznos megoldások fognak követni. Kérjük ,tájékozódjanak elérhetőségeinken, vagy kövessék fórumunkat.

JMShop: a készletkezelő rendszer – December 20-ig szencációs ajándékokkal!

Büszkén értesítjük, hogy legutóbbi hírlevelünk óta több jelentős eseményről számolhatunk be.

 1. Elkészült vadonatúj, JMShop nevű alkalmazásunk, mely elsősorban élelmiszer kiskereskedelmi környezetben használható hatékonyan.
 2. Új programunkat az elmúlt két hónapban 9 élelmiszerüzletben sikerrel üzembe is állítottuk.

A karácsonyi zsongás előtt cégünk idei utolsó akcióját a JMShop alkalmazás köré építi.

Három kategóriát határoltunk el, amely segítségével mindenki megtalálhatja a vállalkozása számára ideális megoldást.

Komplett készletkezelő rendszer egyszemélyes üzletek számára:

Mindösszesen: 183.000 Ft+ÁFA, ami tartalmazza:

 • a JMShop készletkezelő szoftvert
 • a számítógépet (használt), billentyűzettel és egérrel
 • a monitort
 • kézi vonalkód olvasót

Keressen bennünket az info@integ.hu e-mail címen vagy nézze meg a www.integ.hu-t.

Kiskereskedelmi megoldás középnagyságú üzletek számára:

Mindösszesen: 499.000 Ft+ÁFA, mely tartalmazza:

 • JMShop készletkezelő szoftvert néhány hasznos modullal kiegészítve
 • egy számítógépet+monitort a kasszába, egy másikat az irodába
 • egy vonalkód nyomtatót
 • egy vonalkód olvasót a kasszába, egy másikat az irodába
 • egy lézernyomtatót (polccímke nyomtatáshoz)
 • egy blokknyomtatót, mely tételes bizonylatot készít

Keressen bennünket az info@integ.hu e-mail címen vagy nézze meg a www.integ.hu-t.

Komplett kiskereskedelmi informatikai megoldás bolthálózatok számára:

Alap rendszer: 698.000 Ft+ÁFA

 • JMShop készletkezelő szoftvert az összes hasznos modullal
 • egy blokknyomtatót, mely tételes bizonylatot készít
 • egy számítógépet+monitort a kasszába, egy másikat az irodába
 • egy vonalkód nyomtatót
 • egy vonalkód olvasót a kasszaállásba

Tanácsos kiegészítők, melyek felgyorsítják a munkát: 629.000 Ft+ÁFA

 • vonalkód olvasó az irodába
 • lézernyomtató polccímke nyomtatáshoz
 • adatgyűjtő a könnyű leltározáshoz, bevételezéshez
 • vonalkódos címkét nyomtató mérleg
 • pultba építhető mérleg

Keressen bennünket az info@integ.hu e-mail címen vagy nézze meg a www.integ.hu-t.

A fenti ár boltonként értendő és rugalmasan változhat az összetevők szükségességének függvényében.

Rendelje meg rendszerünket 2010.12.20-ig és szenzációs ajándékokkal lepjük meg.

Ajándékainkról tájékozódjon weboldalunkon a www.integ.hu-n!

Üdvözlettel:

Csepregi Árpád
Integ Rendszerház Kft.
06-70-337-6212

Újabb boltot szereltünk fel!

Büszkén tájékoztatjuk, hogy cégünk újabb élelmiszer kiskereskedelemmel foglalkozó üzletet szerelt fel vonalkódos rendszerrel.

Ügyfelünk a központi készletnyilvántartó JMShop alkalmazásunk mellett adatgyűjtő készülékeket, címkenyomtatós mérleget, vonalkód nyomtatót, szkennereket, blokknyomtatót állított üzembe.

Ő már tudja, hogy nem lehetséges papíron követni több ezer termék készletezését, a naprakész adatok szükségesek a bolt nyereségességének növeléséhez.

Örömmel tájékoztatjuk továbbá, hogy JMShop rendszerünk élelmiszer kiskereskedelmi környezetre optimalizáljuk. A tesztelt rendszer elkészülte október közepére várható.

A rendszert egy nagy meglepetés kíséretében fogjuk a piacra vezetni. Figyelje hírleveleinket!

Addig is várjuk érdeklődését itt.

Üdvözlettel:

Csepregi Árpád

Ügyvezető
Integ Rendszerház Kft.
06-70-337-6212
www.integ.hu

Magyarok és az internet. Egy felmérés, amire érdemes kereskedőként odafigyelni!

Nem terveztem megírni mai levelem, de reggel egy érdekes felmérést olvastam az újságban. A magyarországi internet előfizetések és használati szokások kapcsán több párhuzamos tanulmány összefoglalója a következő lényeges elemeket tartalmazta:

 1. A tavalyi évben 472 ezerrel nőtt az internetezők száma Magyarországon, így majdnem elérte a 2,8 milliót a KSH adatai szerint.
 2. A Medián 3,5 millió belföldi látogatót mért a hazai weboldalakon naponta!
 3. Szintén a Medián felmérés mutatott rá arra, hogy bővül az idősebb korosztályon belül az online felhasználók aránya.
 4. Az első három leglátogatottabb oldal az iwiw, origo, freemail.
 5. A Gemius felmérése szerint az internetezők 66%-a vásárolt már a világhálón!
 6. A Google oldalain világszerte 3 milliárd keresést hajtanak végre naponta.

Ezek azok a számok, amiken érdemes Önnek is elgondolkoznia, és figyelmet fordítania az internet robbanásszerű fejlődésére. Az internet az élet minden területére, többek között a vásárlások megvalósítására is komoly hatással van már jelenleg is, de hamarosan a fenti számok jelentős növekedése várható.

Lássuk pár szóban részletesen mit jelentenek a fenti számok:

1. és 5. pont: Magyarországon több mint 1,8 millió ember vásárolt már interneten, ha minden előfizetést úgy veszünk, hogy egy ember használ (egy előfizetést rendszerint többen is használnak)

1. és 2. pont: a lakosság jelentős hányada rendszeresen, aktívan használja az internetet munkához, illetve a napi ügyek intézésére.

3. pont: az internethasználat mára elveszti a korosztály-specifikusságát.

4. pont: a közösségi média, valamint az e-mail jelentős lehetőséget rejt az információtovábbítás és a marketing szempontjából, akár online, akár offline terméket forgalmazunk.

5. pont: ez a szám magáért beszél! Ha nem akar lemaradni, lehetővé kell tennie, hogy az Ön termékét is megtalálják, sőt meg is vásárolhassák a világhálón!

6. pont: a legtöbb információt a felhasználók nem úgy szerzik, hogy direktben kattintanak a weboldalra, hanem kereső program segítségével érik el az őket érdeklő témát. Ha Ön sikeres szeretne lenni az online piactéren, olyan weboldalra vagy webáruházra van szüksége, amely megfelel a Google keresési sajátosságainak.

Ha nem tudja, hogyan kellene nekifogni, keressen bennünket itt, segítünk! Ingyenes konzultációnk alkalmával segítünk dönteni Önnek, hogy milyen irányba volna érdemes elindulnia, és mindezt hogyan célszerű elkezdeni.

Ha érdekesnek találta cikkemet, kérem, küldje tovább ismerősének!

Üdvözlettel:

Csepregi Árpád
Ügyvezető

Integ Rendszerház Kft.
06-70-337-6212
arpad.csepregi@integ.hu
www.integ.hu

Megújulunk

Kedves látogatóink!

Honlapunk jelentős átalakuláson fog keresztül menni, aminek következtében vasárnap-hétfőn előfordulhat, hogy néhány óra erejéig, átmenetileg nem lesz elérhető rajta minden tartalom.

A kellemetlenségért szíves elnézésüket kérjük, és bízunk benne, hogy megújuló honlapunk az Önök kényelmét fogja szolgálni!

Integ Kft.