PLÚTÓ.FUTÁR KORÁBBI VERZIÓI

Plútó Futár V7.4.0.336 Kiadva: 2013.10.11.

Új funkciók:

Alap program: A függő rendelések listában a sorszám fejlécre kattintva növekvő vagy csökkenő sorrendre változtatható a sorba rendezés.

Alap program: A konyhára érkező nyomtatáson igény esetén növelhető a karakterek mérete. (Amennyiben ezt használni szeretné kérje segítségünket)

Alap program. Rendelésfelvétel: Rendelésfelvételkor a kért kiszállítás dátumaként nem adható meg az aktuális dátumnál korábbi időpont.

Hibajavítás:

Alap program: Futár elszámoltatás: Futár elszámoltatásnál a Rendelések futárok szerint (qrFutar.Forg3-3) nyomtatáson ha 99.999 Ft feletti összeget adott le a futár, a leadandó mezőbe csak az első 3 karakter került be. A hibát javítottuk.

Alap program: Függő rendelések: Abban az esetben ha több kliensről használták a programot előfordult, hogy ha az egyik kliensen éppen kiadtak futárnak egy rendelést, miközben egy másik kliensen épp lezártak egyet, akkor ugrott egyet a kijelölés, azaz nem az a rendelés került kiadásra a futárnak, amelyet eredetileg ki kellett volna adni. Ezt a hibát orvosoltuk.

 

 

 

Plútó Futár V7.3.3.333 Kiadva: 2013.07.09.

Új funkciók:

Alap program: Többkonyhás funkció: Több különböző földrajzi helyen található konyha is használhatja ugyanazt az adatbázist úgy, hogy

 • csak a neki beállított kerületekre érkező rendeléseket,
 • csak a saját futárait,
 • csak a saját kiszállításaival generált forgalmat,
 • csak a saját készletét, nyomtatásait látja,
 • mindeközben bármelyik konyha felvehet a másik konyha számára megrendelést úgy, hogy az az illetékes konyha nyomtatóján nyomtatódjon ki, illetve az illetékes konyha rendelései között jelenjen meg.
 • lehetőség van arra, hogy olyan felhasználót hozzunk (pld. diszpécser) létre akinek joga van ahhoz, hogy bármelyik konyhába belépjen.

Beállítása: Javasoljuk, hogy amennyiben a több konyhás funkciót szeretné használni, mindenképpen kérje segítségünket a beállításokhoz.

 1. Állítsuk be a konyhák számát. Rendszer menü/Regisztrációs adatok/Konyhák száma
 2. Hozzuk létre a konyhákat. Rendszer menü/Irányítószámok listában válasszuk ki az egyik irányítószámot, majd nyomjuk meg a szerkeszt gombot. Az irányítószámok adatlapon nyomjuk meg a konyha mező mellett található zöld nyilat, így a konyhák listájához érünk. Itt válasszuk az új sort új konyha felviteléhez, vagy a szerkeszt gombot az ott találhatók szerkesztéséhez.
 3. Az irányítószámokat rendeljük konyhákhoz: Rendszer menü/Irányítószámok. Válasszuk ki az adott irányítószámot, nyomjuk meg a szerkeszt gombot, majd az irányítószámok adatlapon nyomjuk meg a konyha mező mellett található zöld nyilat és válasszuk ki a konyhát.
 4. Állítsuk be, hogy mely felhasználónknak, mely konyhába van joga belépni: Rendszer menü/Felhasználók listában válasszuk ki a felhasználót, nyomjuk meg a szerkeszt gombot és a felhasználó adatainak szerkesztése adatlapon válassza ki a konyhát.

 

Alap program: felhasználónév, jelszó tárolása az ügyféltáblában, mely a programhoz kapcsolódó esetleges webes rendelő felületen megadott adatokat tárolja.

Alap program: A függő rendelések listában az oszlopfejlécre kattintva változtatható a sorberendezés szempontja.

Alap program: A függő rendelések listában a kijelölt oszlopokban keres a kereső mező.

Alap program: A függő rendelések között megjelenő azon ügyfelek rendelését, akiknél be van kapcsolva a menüzik jelölő színezi a program.

Alap program: Futár elszámoltatás: Futár elszámoltatásnál a Rendelések futárok szerint (qrFutar.Forg3-6) nyomtatáson kiírásra kerül a futárnál nincs forgalom is, azaz azok a tételek, amelyeket olyan fizetési móddal fizetett az ügyfelek, amely előre fizetve státusszal van felvéve a programba.

Alap program: Új beállítás a rendszer/beállítások/nyomtatás fülön: eldönthető, hogy a termékek kategóriába sorolása esetén a program rendezze a konyhablokk nyomtatáson kategóriába a termékeket, vagy azok a felvétel sorrendjében jelenjenek meg.

Hibajavítás:

Alap program: Bevételezésnél új sor felvételekor, új alapanyag rögzítése után nem látszott az újonnan felvett alapanyag a bevétjegyen, csak ha bezártuk, majd újranyitottuk azt. A hibát kijavítottuk.

Alap program: Futár elszámoltatás: Futár elszámoltatásnál a Rendelések futárok szerint (qrFutar.Forg3-6) nyomtatáson minden esetben az ügyfél adatlapján szereplő címet jelenítette meg a program függetlenül attól, hogy az adott rendelés a másodlagos címére került kiszállításra, ezt módosítottuk.

Alap program: Új rendelés felvétel: Amennyiben az ügyfél másodlagos címére vettünk fel rendelést, a függő rendelések kerület mezőjében az ügyfél adatlapjára beírt kerület jelent meg és nem a másodlagos címhez tartozó. Ezt javítottuk.

Alap program: A konyhára érkező nyomtatáson, amennyiben nincs kategória beállítva a termékekhez, akkor a rendelés felvételének sorrendjében jelennek meg a tételek, így a főételek és a hozzájuk tartozó feltétek egymás alatt fognak szerepelni a konyhablokk nyomtatáson.

Alap program: Amennyiben a címek ablakban nem volt az adott ügyfélhez cím rendelve, az ügyfél adatlapján szereplő cím nem jelent meg a függő rendelések cím mezőjébe, ez most már megjelenik.

 

Plútó Futár V7.1.0.309 Kiadva: 2013.05.14.

Új funkciók:

Pizza.hu, Netpincér betöltők, saját weboldal: Saját weboldalról, vagy netről érkező új rendelés beérkezésekor figyelmeztető hangjelzést ad a program. Beállítása: Rendszer/Beállítások/NetPincér/Hangjelzés

Alap program: A termékek adatlapján jelölhető, ha akciós a termék, mely a programhoz kapcsolódó esetleges webes rendelő felületen megjeleníthető.

Alap program: A termékek adatlapján lehetőség van termékleírás (megjegyzés) megadására, mely a programhoz kapcsolódó esetleges webes rendelő felületen megjeleníthető.

Alap program: Módosítottuk (növeltük) a konyhára érkező nyomtatáson megjelenő megjegyzés mező betűméretét.

Alap program: A függő rendelések között megjelenő olyan rendelés, amelyet már legalább fél órája beérkezett színezi a program.

 

 

 

Plútó Futár V6.3.0.300 Kiadva: 2013.04.05.

Új funkciók:

Alap program: Aktuális szállítási cím kiválasztásának lehetősége a rendelés indításakor:
Amikor rendelést veszünk fel egy olyan ügyféltől, akinek több címe is van rögzítve a programunkban, akkor a rendelés indítását követően megnyílik a Címek listája. Itt kiválaszthatjuk az éppen aktuálisat, vagy újat rögzíthetünk. Az „Alap cím” ikon megnyomásával az ügyfél adatlapján szereplő alap szállítási cím is beíródik a listába.

Alap program: Ügyfél megjegyzés megjelenítése a Rendelés képernyőn. Amennyiben az ügyfél adatlapján kitöltjük a megjegyzés mezőt, az megjelenik az ügyfél részére indított rendelés képernyőn.

Alap program: Rendelés képernyőn ár módosításának lehetősége. Használata: Azon felhasználónk számára, akinek engedélyezni szeretnénk az ár módosítást, a Rendszer/Felhasználók adatai menüben jelöljük a „Rendelés felvételkor árat módosíthat” jogosultságot. Ezt követően a Rendelés felvételekor a rendelés sorai fölött található narancssárga kis ikont nyomjuk meg úgy, hogy a módosítani kívánt soron állunk. Adjuk meg az új árat, majd nyomjuk meg az OK gombot.

Alap program: Rendelés képernyőn a megjegyzés mezőt 300 karakterre módosítottuk.

Alap program: Rendelés képernyőn az extra megadás mezőjét 100 karakterre bővítettük.

Alap program: Főképernyőn rendelések szűrési lehetőségének kibővítése/átalakítása: Szűrési lehetőségek: Konyhán/Futárnak kiadva/Kiszállítva/Elszámolva/Előrendelés/Törölt/Összes

Alap program: Főképernyőn rendelések státuszolása. Státuszuk:

 • Konyhára: amikor lezártuk a rendelést
 • Futárnak kiadva: amikor megnyomtuk a „Futárnak” gombot
 • Kiszállítva: amikor megnyomtuk a „Futár visszaérkezik” ikont
 • Elszámolva: amikor a Kassza/Futár elszámoltatás menü segítségével elszámoltattuk a futárt.
 • A státuszok mellett a kér kiszállítás és a felvétel időpontját is láthatjuk.

Alap program: Főképernyő/Napi összegző: A napi összegzőben a futár neve mellett a részére kiadott és még úton lévő rendelések darabszáma és értéke jelenik meg.

Alap program: Főképernyő/Rendelések futár megérkeztetésének lehetősége: Amikor a futár visszaérkezik a kiszállításból. A napi összegzőben a futár nevén állva nyomjuk meg a Futár…/Futár megérkezik gombot. Ekkor a futárnak kiadott valamennyi rendelés státusza: „Futárnak kiadva”-ról „Kiszállítva”-ra változik.

Alap program: Komponenseket (pld. választható feltéteket) tartalmazó termék esetén, a rendelés felvételekor az adott komponens jelölésének elvétele nyomán a nyomtatásokon a pl. gomba nélkül helyett „- gomba”-ra változott.

 

Plútó Futár V6.2.0.299 Kiadva: 2013.03.27.

Új funkciók:

Alap program: Több cím megadásának lehetősége egy ügyfélhez:
Amikor rendelést veszünk fel a rendelés indításakor az ügyfél adatlapján rögzített cím jelenik meg automatikusan a rendelésen. Ha nem oda kéri az ügyfél a kiszállítást, akkor a „CÍM” ikonra kattintva megjelenik a Címek lista, ahová az „Új sor” megnyomásával fel tudunk venni újabb szállítási címet hozzá, illetve itt tudunk választani a már felrögzítettek közül.

Alap program: Gyűjtők/Raktári készletek ablakban megjelent egy új oszlop: érték (Érték=utolsó beszer. ár x aktuális készlet)

Alap program: Törzsadat/Gyűjtők/Klt. Módosítás ablakban megjelent egy új oszlop: mértékegység

Alap program: Futár elszámoltatás fizetési módonként: A Kassza/Fizetési módok menüben a fizetési módoknál beállítható, hogy melyik előre fizetett (Előre fizetve? jelölőnégyzetet pipáljuk), azaz a vevő a futárnak a kiszállításkor már nem fizet.

A futár elszámoltatás ablakában pedig megjelent egy új mező a „Futárnál nincs”. Ebben azoknak a kiszállításoknak a forgalma jelenik meg, amelyek előre lettek fizetve a Forgalom mezőben pedig azok, amelyek a futárnak lettek fizetve.

Alap program: Lekérdezés fizetési módonként: Nyomtatás/Fiz módok…/Rendelések fizetési módonként (egy fiz mód) vagy Rendelések fizetési módonként

Alap program: Futárról adott rendelés levétele. Egy futárnak kiadott cím esetén már nem csak arra van lehetőség, hogy azt áttegyük egy másik futárra, hanem arra is, hogy levegyük az adott futárról és így a rendelés ismét kiadhatóvá válik.

 

Plútó Futár V6.1.0.288 Kiadva: 2013.02.08.

Új funkciók:

Alap program: Ügyfél adatok megváltoztathatók nyitott rendelésről is közvetlen eléréssel. Használat: Új rendelés bizonylaton/Ügyfél adatlap ikon választása

Alap program: A rendelések futárnak történő kiadásakor, a blokk (ügyfél példány) nyomtatásán feltüntetésre került, hogy honnan ékezett a rendelés. Pld. saját rendelés SR, netpincér: NP, Pizza.hu: PH, saját weboldal: SW. A feliratok az ügyfél blokk jobb felső sarkában találhatók

Alap program: Új design elemek

Hibajavítás:

Rendszer/Beállítások/Adatbázis/Jelszó/Jelszó a törléshez – a jelszó megadásánál a kis és nagybetű kezelése

 

Plútó Futár V5.9.2.271 Kiadva: 2012.12.11.

Új funkciók:

Alap program: Új jogosultság kiosztásának lehetősége, melyben meghatározhatjuk, hogy az adott felhasználó törölheti-e a régi adatokat. Beállítás: Rendszer/Felhasználók/Adott felhasználó szerkesztése/Régi adatokat törölhet jelölőnégyzet bepipálása.

Alap program: Amennyiben rendelést kívánunk módosítani, a módosítás lezárása után a program rákérdez, hogy nyomtassa-e újra a konyhapéldányokat.

Alap program: Egy ételhez 4 konyhanyomtató kapcsolható

Menüfutár: Egy gombnyomásra, az összes típusú menüt hozzárendelhetjük egy adott ügyfélhez. Folyamat: Ügyfél kijelölése, majd Összes gomb megnyomása.

Menüfutár: Új lekérdezés érhető el, melyben részletes tájékoztatást kaphatunk a kiszállítási listáról. Elérési út: Nyomtatás/Kiszállítási lista (részletes).

Plútó.Futár V5.6.1.255 Kiadva: 2012.07.30.

Új funkciók:

Alap program: Extra sorszám megjeleníthetősége a konyhablokkon. Beállítás: Rendszer/Beállítások/Nyomtatás fül/Extra sorszámformátum jelölőnégyzet bepipálása.

Alap program: Biztonsági mentésnél folyamatjelző megjelenítés, így nyomon követhetjük a a mentést. Rendszer/Biztonsági mentés

Pizza.hu, Netpincér betöltők: Házszám és emelet, ajtó adatok külön mezőbe történő betöltése.

Pizza.hu, Netpincér betöltők: rögzített rendelések esetén, a rendelések forrásának megjelölése: pizza.hu, netpincér, saját weboldal, saját rögzítés.

Pizza.hu betöltő: csengőnév külön mezőbe történő rögzítése.

Pizza.hu betöltő: feltétek betöltésének lehetősége

Plútó.Futár V5.7.0.250 Kiadva: 2012.07.23.

Új funkciók:

1. Bevétjegy nyomtatása esetén új, grafikus formátumú nyomtatás.

2. A rendelésfelvétel gyorsabb lefutása. (a rendelési folyamat lefutásának új, programszintű technológiai megvalósítása)

3. A biztonsági mentés lehetősége rendszergazda jogosultság nélkül is. Új menüpont: Rendszer/ Biztonsági mentés. Amíg a mentés tart a program nem reagál, esetenként kiírja, hogy a program nem válaszol. A mentés akkor készült el, amikor a gombok újra reagálnak.

Hibajavítások:

1. Futárnak kiadott rendelésen a “futárnak” gomb megnyomásával sincs lehetőség futár változtatásra. A futárok módosítása  csak a “futár javít” gomb megnyomásával érhető el, amihez a felhasználónak jogot kell biztosítani a rendszer/felhasználók menüpontban.

2. A program indításkori beállításainak esetenkénti elvesztésével kapcsolatos probléma megoldása.

Plútó.Futár V5.5.3.236. Kiadva: 2012.05.15.

Új funkciók:

1. Kedvezmények/happy hour menüpontban a megadott kedvezmény teljes kategóriához is hozzárendelhető

Hibajavítások:

1. Futár elszámoltatás kontroll bizonylatán megjelenik minden cím a megrendelő neve mellett

 

Plútó.Futár V5.5.2.233. Kiadva: 2012.05.09

1. Konyhapéldány 60 mm-es nyomtatóra is nyomtatható. Funkció elérése: rendszer/beállítások/nyomtatás fül/konyha nyomtató 60 mm-es jelölő

2. Köretek adott ételkategóriához való csoportos hozzárendelhetősége. Funkció elérése: törzsadatok/árlista/köretek/kategóriához. A funkció azon ételkategória összes tételéhez hozzárendeli a kivlasztott köretet, amelyben a kiválasztott étel is szerepel.

3. Ügyfélkereséskor a keresőmezőbe véletlen beütött szóközt a program leválasztja mind a szó elejéről, mind a végéről

4. Ha fókusz az alsó képernyő részen (rendelések listája) van, gombnyomásra felugrik a keresőmezőbe

5. Kettő helyett három konyhanyomtató állítható be minden cikkhez, azaz egy étel akár három konyhanyomtatóra is kinyomtatódhat párhuzamosan.