JMStock 15.34.0.1837 Kiadva: 2013.04.29.

Új funkciók:

Alap program: minden ügyfélhez (vevőhöz) ftp kapcsolódási adatok állíthatók be, ami lehetővé teszi azt, hogy akár saját egységeink számára, akár külső vásárlóink számára közvetlen küldjünk bizonylat adatokat fájlok formájában. Nem kell ezután e-mailben bizonylat sorokat küldeni, és nem kell egy közös mappába tárolni az összes boltunk bizonylat sorait, azaz csökken a hibázás lehetősége.

Beállítás: vevő fülön a vevő adatlapját nyissuk meg és válasszuk az „egyedi FTP kapcsolat” fület. Itt jelöljük mindkét jelölő négyzetet, illetve adjuk meg FTP szerverünk kapcsolódási adatait. Fontos, hogy amennyiben az FTP-n nem a gyökérkönyvtárba történő másolást kívánunk megadni, akkor az elérési utat végig ki kell írni. Pl: /www.integ.hu/ugyfelek/sajatbolt1/

Alap program: Könyveletlen bizonylat sorait nincsen mód FTP-re exportálni

Alap program: Amennyiben FTP-ről töltünk be bevétjegy sorokat és a fájlban az eredeti bizonylatra vonatkozó tartalom van, akkor a program ellenőrzi, hogy ezeket az adatokat megtalálja-e már korábban lekönyvelt, vagy még nem könyvelt, de nem is sztornózott bevétjegyeken. Amennyiben igen,akkor figyelmeztetést küld.

Alap program: Bevétjegy készítésekor, ha FTP-ről töltjük be a sorokat, nem kell megnyomni az ’Elfogad’ gombot, hanem amint kiválasztjuk a betöltendő fájlt, a program azonnal feltölti a sorokat a bizonylatra.

Alap program: szállítólevél készítéskor a bizonylat sorait mutató képernyőn megjeleníthető az a százalékos kedvezmény, amit az adott termék kapcsán érvényesítettünk. A funkció használata mellett láthatjuk százalékos formában azt is, ha adott vevőnk a listaártól eltérő árkategória szerint kapja a terméket, azt is, ha egyedi ár szerint kapja a terméket, azt is, ha a bizonylat kiadásakor adtunk meg kedvezményt és azt is, ha előre beállított százalékos kedvezményt használunk.

Beállítás: Törzsadatok/bizonylatok/bizonylat típusok ablakban válasszuk az ’S’ jelű bizonylatot, majd nyomjuk meg a ’Sorok’ gombot. Ezután válaszuk ki azt az oszlopot, ami helyett a kedvezmény százalékot szeretnénk látni és nyomjuk meg a ’Szerkeszt’ gombot. A megjelenő listából válasszuk ki a ’kedvszaz’ mezőt. Újraindítást követően már a kedvezményszázalék oszlop fog megjelenni. Nyomtatásban mindezt cetli (A5 szállítólevél) nyomtatásakor láthatjuk.

Alap program: Nyomtatás/cikktörzs és készlet/raktári készletek/raktári készletek (ker. áron) lekérdezés használatakor a program rákérdez, hogy melyik kereskedelmi áron (árkategória szerint) szeretnénk listázni a készletértéket.

Alap program: Cikktörzs/készletek módosítása/nyomtat gomb/nyomtat lekérdezés megjelenítésekor a program az ár oszlopokat aszerint jeleníti meg nettóban ill. bruttóban, hogy a programot nettó vagy bruttó alapon használjuk.

Alap program: hosszú (sok tételt tartalmazó) bizonylat könyvelési folyamatának, illetve tételfeltöltő folyamatának futása közben nincsen mód a könyvel gombot megnyomni.

Alap program: LOT kódos termékek LOT kódjának módosítása (hasonlóan a cikkszám módosításhoz). A program a javított LOT kódot valamennyi érintett bizonylaton átírja.  Elérhető: LOT/Csomag böngésző/Javít

Bónuszpont gyűjtés modul: lehetőség nyílt pénztárgépes eladások alkalmával bónuszpontok gyűjtése mellett bónuszból történő fizetésre is. A beállítás kapcsán keressen bennünket!

Happy hour modul: happy hour kedvezményt kategória kiválasztással, egyben is lehet törölni, azaz nem cikkenként kell elvégezni a törlést.

EcoMax2 program: vevő azonosításkor megjelenik a vevő neve és bónuszpont egyenlege is a képernyőn.

EcoMax_Konyvel program: lehetőség nyílik arra, hogy olyan üzletekben, ahol 2 vagy több pénztárgép üzemel, a pénztárgépes bizonylatokat csak az egyik gépen futó könyvelő program könyvelje, azaz kizárhatjuk azt, hogy két bizonylatkönyvelési folyamat összeakad.

Beállítás: azon a gépen, ahol NEM FUT EcoMax_Konyvel osszuk meg azt a mappát, ahova a buffer.txt fájlok kerülnek.

Azon a gépen, ahol FUT az EcoMax_Konyvel, a JMStock/rendszer/beállítások/pénztárgép fülön a buffer.txt mappája szekcióban a 2. sorban állítsuk be azt a mappát, amit az előzőekben megosztottunk a másik gépen.

Ezután az EcoMax_Konyvel-t már csak azon a gépen futtassuk, ahol beállítottuk a két mappa elérését.

FONTOS!!!! HA TELEPÍTI A VERZIÓT, AZ ECOMAX_KONYVEL PROGRAMBAN A BIZONYLATOK KÖNYVELÉSÉHEZ MINDEN INDÍTÁSKOR MEG KELL NYOMNI A “START” GOMBOT!!!

Automatikus frissítés üzlethálózatok számára: lehetőség nyílik arra, hogy ne kelljen egyesével végig frissíteni az összes egység programjait és adatbázisát, azt a rendszer maga végezze el.
A beállítás rendszergazdai tudást igényel!
Amennyiben érdekli Önt ez a funkció, kérjük keressen bennünket elérhetőségeinken!

 

Hibajavítás:

Alap program: Kassza/bevétel elszámolás lekérdezések a vegyes fizetéssel lezárt pénztárgépes bizonylatokat duplán számolták a vásárlók számát illetően. A hiba javítva.

Alap program: cikk kartonban, ha időszakra szűrünk, akkor valóban megtörténik a szűrés, nem marad a képernyőn a teljes lista az időszak megadása után.

Alap program: Rendszer/beállítások/száll. Levél fülön megadott, alapértelmezett szállítólevél megjegyzés nem jelent meg a bizonylaton. A hiba javítva

Alap program: Nyitó képernyőn az ’Egyebek’ gomb/Vonalkód nyomtatás menüpont alatt az A/4-es formátumban nyomtatott vonalkódokat leolvassa a vonalkód olvasó.

Alap program: Egyebek gomb/vonalkód nyomtatás/Nyomtat gomb/A4 címke nyomtatása megjavult. A Code 39-es formátumot Code 128-ra cserélve megoldódott a kódok olvashatatlansága.

EcoMax2, EcoMax_Konyvel programok: amennyiben visszajárót ütöttünk be pénztárgépes eladáskor, majd erről ÁFA-s számlát nyomtattunk, a program a számlán a fizetendő mező alatt a vegyes fizetés esetén megszokott bontásban szerepeltette a visszajáró értékét.

EcoMax2, EcoMax_Konyvel programok: 1 Ft-os végösszegű pénztárgépes bizonylatok is kasszába íródnak.