Plútó Futár V7.3.3.333 Kiadva: 2013.07.09.

Új funkciók:

Alap program: Többkonyhás funkció: Több különböző földrajzi helyen található konyha is használhatja ugyanazt az adatbázist úgy, hogy

  • csak a neki beállított kerületekre érkező rendeléseket,
  • csak a saját futárait,
  • csak a saját kiszállításaival generált forgalmat,
  • csak a saját készletét, nyomtatásait látja,
  • mindeközben bármelyik konyha felvehet a másik konyha számára megrendelést úgy, hogy az az illetékes konyha nyomtatóján nyomtatódjon ki, illetve az illetékes konyha rendelései között jelenjen meg.
  • lehetőség van arra, hogy olyan felhasználót hozzunk (pld. diszpécser) létre akinek joga van ahhoz, hogy bármelyik konyhába belépjen.

Beállítása: Javasoljuk, hogy amennyiben a több konyhás funkciót szeretné használni, mindenképpen kérje segítségünket a beállításokhoz.

  1. Állítsuk be a konyhák számát. Rendszer menü/Regisztrációs adatok/Konyhák száma
  2. Hozzuk létre a konyhákat. Rendszer menü/Irányítószámok listában válasszuk ki az egyik irányítószámot, majd nyomjuk meg a szerkeszt gombot. Az irányítószámok adatlapon nyomjuk meg a konyha mező mellett található zöld nyilat, így a konyhák listájához érünk. Itt válasszuk az új sort új konyha felviteléhez, vagy a szerkeszt gombot az ott találhatók szerkesztéséhez.
  3. Az irányítószámokat rendeljük konyhákhoz: Rendszer menü/Irányítószámok. Válasszuk ki az adott irányítószámot, nyomjuk meg a szerkeszt gombot, majd az irányítószámok adatlapon nyomjuk meg a konyha mező mellett található zöld nyilat és válasszuk ki a konyhát.
  4. Állítsuk be, hogy mely felhasználónknak, mely konyhába van joga belépni: Rendszer menü/Felhasználók listában válasszuk ki a felhasználót, nyomjuk meg a szerkeszt gombot és a felhasználó adatainak szerkesztése adatlapon válassza ki a konyhát.

 

Alap program: felhasználónév, jelszó tárolása az ügyféltáblában, mely a programhoz kapcsolódó esetleges webes rendelő felületen megadott adatokat tárolja.

Alap program: A függő rendelések listában az oszlopfejlécre kattintva változtatható a sorberendezés szempontja.

Alap program: A függő rendelések listában a kijelölt oszlopokban keres a kereső mező.

Alap program: A függő rendelések között megjelenő azon ügyfelek rendelését, akiknél be van kapcsolva a menüzik jelölő színezi a program.

Alap program: Futár elszámoltatás: Futár elszámoltatásnál a Rendelések futárok szerint (qrFutar.Forg3-6) nyomtatáson kiírásra kerül a futárnál nincs forgalom is, azaz azok a tételek, amelyeket olyan fizetési móddal fizetett az ügyfelek, amely előre fizetve státusszal van felvéve a programba.

Alap program: Új beállítás a rendszer/beállítások/nyomtatás fülön: eldönthető, hogy a termékek kategóriába sorolása esetén a program rendezze a konyhablokk nyomtatáson kategóriába a termékeket, vagy azok a felvétel sorrendjében jelenjenek meg.

Hibajavítás:

Alap program: Bevételezésnél új sor felvételekor, új alapanyag rögzítése után nem látszott az újonnan felvett alapanyag a bevétjegyen, csak ha bezártuk, majd újranyitottuk azt. A hibát kijavítottuk.

Alap program: Futár elszámoltatás: Futár elszámoltatásnál a Rendelések futárok szerint (qrFutar.Forg3-6) nyomtatáson minden esetben az ügyfél adatlapján szereplő címet jelenítette meg a program függetlenül attól, hogy az adott rendelés a másodlagos címére került kiszállításra, ezt módosítottuk.

Alap program: Új rendelés felvétel: Amennyiben az ügyfél másodlagos címére vettünk fel rendelést, a függő rendelések kerület mezőjében az ügyfél adatlapjára beírt kerület jelent meg és nem a másodlagos címhez tartozó. Ezt javítottuk.

Alap program: A konyhára érkező nyomtatáson, amennyiben nincs kategória beállítva a termékekhez, akkor a rendelés felvételének sorrendjében jelennek meg a tételek, így a főételek és a hozzájuk tartozó feltétek egymás alatt fognak szerepelni a konyhablokk nyomtatáson.

Alap program: Amennyiben a címek ablakban nem volt az adott ügyfélhez cím rendelve, az ügyfél adatlapján szereplő cím nem jelent meg a függő rendelések cím mezőjébe, ez most már megjelenik.