JMStock 15.39.0.1888 Kiadva: 2013.08.13.

Új funkciók:

Villám ABC: Az eldobott bizonylatok naplózása.
Amennyiben egy elkészített bizonylatot a kifizettetés előtt F8/Mégsem gomb használatával „eldobunk” a program naplózza azt. Így visszaellenőrizhető, hogy mely felhasználó, mikor törölt bizonylatot és milyen tételek voltak rajta.
Elérhető: Nyomtatás/Mozgások elemzése/Villámnapló

Villám ABC: Nettó alapú ármegadás esetén (Rendszer menü/Beállítások/Száll.levél/Nettó alapú ármegadás) a „Tételsorok” mezőben a nettó árak látszanak.

Villám ABC: Napi forgalom mentés lehetősége valamint Alap program: Mozgás Import lehetősége:
A funkciót olyan partnereink számára ajánljuk, akik terítőautóval szállítják termékeiket ügyfeleikhez és szeretnék, hogy a szállítólevelet a sofőr az áru átadásakor állítsa ki az ügyfél számára. Ebben az esetben a sofőr egy Villám ABC és egy blokknyomtató segítségével kiállítja és kinyomtatja a szállítólevelet, majd a műszak végeztével lehetőség van a napi forgalmi adatok letöltésére.

A letöltés indítása a kis lemez alakú „Forgalom export” gomb megnyomásával történik.

Ezt követően felugrik egy „Mentés másként ablak” ahol adjuk meg a mentés helyét, a Fájl nevét. A fájltípus (*.mozg)

A mentést követően: A JMStock programunkba belépve válasszuk a Mozgás/Mozgás Import lehetőséget.

Nyomjuk meg az „Import indítás” gombot, válasszuk ki a korábban elmentett .mozg kiterjesztésű forgalom exportunkat, és nyomjuk meg a „Megnyitás” gombot.

Amint a program végzett a betöltéssel megjelenik a képernyőn egy üzenet „Betöltés kész.” felirattal. Ezt fogadjuk el, majd zárjuk be a Mozgás file-ok importja ablakot.

Ekkor a Mozgások listájában (Mozgás fül) megtaláljuk a betöltött bizonylatokat, melyeket csak számláznunk kell.

Alap program: A cikkekhez tartozó megjegyzéseket külön táblában rögzítjük a programhoz kapcsolódó webáruházak könnyebb szerkeszthetősége érdekében.

Alap program: A cikkekhez tartozó megjegyzés mező, cikktörzs szerkesztési jog nélkül is szerkeszthető.
A cikk leírását szerkesztheti az eladó, de árat/megnevezést nem állíthat ha nincs hozzá jogosultsága. A cikktörzs fülön keressük ki a kívánt terméket, majd a termék adatlapjának megnyitása nélkül válasszuk az Egyebek/Megjegyzés lehetőséget. Írjuk be a termék leírását/a hozzá tartozó megjegyzést és nyomjuk meg a Rendben gombot.

Alap program: Új paraméter: szállítóra csak valós terméket.
Amennyiben szeretnénk, hogy a szállítólevélen csak azok a termékek jelenjenek meg, amelyek nem „Fiktív(szolgáltatás, egyéb díj)” státuszúak, akkor a Rendszer menü/Beállítások/Száll.levél fülön pipáljuk be a „Tranzitraktár”, valamint a „ Szolgáltatások rejtése nyomtatáson” lehetőségeket.

Alap program: Új paraméter: Számlára csak fiktív cikkek.
Amennyiben azt szeretnénk, hogy a számlán csak a „Fiktív(szolgáltatás, egyéb díj)” státuszú termékek jelenjenek meg, akkor a Rendszer menü/Beállítások/Számla fülön jelöljük be a „Csak szolgáltatások számlázása” lehetőséget.

Hibajavítás:

Alap program: Fifo készletérték számítás:
Abban az esetben ha a rendelkezésre álló mennyiség (készlet) bevétjegy nélkül született (pld. leltárkorrekció, vevői visszáru) akkor a fifo készletérték számítás kihagyta a kérdéses terméket. A hibát javítottuk, ilyen esetekben a program az aktuális mennyiséget az utolsó beszerzési árral szorozza.

EcoMax_Konyvel program: olyan üzletekben, ahol 2 vagy több pénztárgép üzemel és a bizonylatokat csak az egyik gépen futó könyvelő program könyveli előfordult, hogy véletlenül kétszer indították el az EcoMax_Konyvel programot és így a bizonylatok könyvelésében hiba képződhetett.  Amennyiben véletlenül másodjára is el szeretnék indítani a programot megjelenik egy információs ablak, amely jelzi, hogy az már egy példányban fut.