JMStock 15.54.0.2015. Kiadva: 2014.05.15.

Új funkciók:

Alap program: Új statisztika mely lehetővé teszi a saját felhasználások lekérdezését eladási/beszerzési áron. Elérése: Nyomtatás/Mozgások elemzése/Saját felhasználások

Alap program: Nyomtatás/Cikktörzs és készlet/Raktári készletek/Leltárfelvételi lap: Amennyiben kategóriára szűrve nyomtatunk leltárfelvételi lapot készlettel, a mennyiségi adatok kategóriára összesítve megjelennek a nyomtatáson.

Alap program: Nyomtatás/Mozgások elemzése/Böngésző/Cikkszám értékesítés böngésző: Új szűrési feltételt hoztunk létre melynek segítségével adott időszakra és beszállítóra szűrve tudjuk listázni a fogyást.

Alap program: A cikk adatlapon szétválasztásra kerültek a pénztárgépes és a mérleg adatok, így azok részére akik nem használják pénztárgéppel összekötve a programot nem szükséges a pénztárgépes adatokat is rögzíteni.

Alap program: Polccímke nyomtatás: A kereső mező másodlagos vonalkód alapján is felismeri a termékeket.

Alap program: A mozgás fülön két új szűrési lehetőség: csak vevői visszáruk, csak beszállítói visszáruk

Alap program: bizonylat sorok/kimenet gomb/sorok exportja ftp-re funkcióval készült fájl első sorába bekerült egy állandó sor, mely az alábbi adatokat tartalmazza:

  • a Rendszer/Regisztrációs adatok/bolt mezőben megadott bolt azonosító száma – bizonylatszám,
  • a bizonylat dátuma,
  • a Rendszer/Regisztrációs adatok/bolt mezőben megadott bolt azonosító száma

Ennek segítségével az importálást végző üzlet bevétjegyének eredeti bizonylat, bizonylat dátum, bizonylat raktár mezőjébe automatikusan beíródnak a fenti adatok.

Alap program: Munkaszám használata esetén a lekönyvelt bevétjegyen lehetőség van a megadott munkaszámot utólag módosítani. Mozgás fül/Szerkeszt gomb/Munkaszám módosítása

Alap program: Új felhasználói jogosultság a leltározással kapcsolatban: Leltározhat. Ha a felhasználónak csak ez a jogosultság van beállítva a leltározást követően nem hajtathatja végre a készletek módosítását. A leltár futtatásához meg kell adnunk neki a Leltárt futtathat (készletek módosítása) jogot is.

Alap program: Leltározás: A készletek módosítása (leltározás) folyamat indításakor a program rákérdez arra, hogy szeretnénk-e alaphelyzetbe hozni a leltárat, vagy megőrizzük a korábbi leltár adatait. Ez a figyelmeztetés segít elkerülni, hogy egy korábbi leltár adatai összekavarodjanak az új leltár adatival.

Alap program: maximális ár és maximális érték megadhatósága a beállításokban annak elkerülése érdekében, hogy téves értékek kerüljenek rögzítésre (pl. vonalkódot az ár mezőbe rögzítsük). Rendszer/beállítások/száll. levél fül: maximális ár maximális mennyiség mezők.

Alap program: munkaszám megadás esetén az árajánlat bizonylaton megjelenő munkaszám adatok hosszát megnöveltük néhány karakterrel

Árajánlat modul: amennyiben képekkel nyomtatjuk az árajánlat bizonylatot, a képek mellett megjelenő megjegyzésekhez igazodik az a megjegyzés is, amely sorában nincsen kép, így egységes a megjegyzések kezdési pontja a nyomtatáson.

Beszállítói rendelés modul: Automata rendelés generálásakor (Modulok/Rendelés/Minimumkészlet számítás raktáranként/Rendelésgenerálás) lehetőség van arra, hogy azok a cikkek is felkerüljenek a rendelésre (1 db-os mennyiséggel) amelyeken nem volt mozgás adott időszakban, azaz adott beszállító által beszállított összes termék felkerülhet a legenerált rendelésre, így könnyebb átnézni, hogy adott termékből szükséges-e rendelni. A választást a program a rendelés generálás indításakor teszi lehetővé.

Jota.exe pénztárgépes kliens program: ÁFA-s számla és visszáru bizonylatok készítése az EcoMax_Könyvel programból a Jota.exe programba került át, ezzel párhuzamosan a pénztárgépes kapcsolat stabilitását növeltük.

Jota.exe pénztárgépes kliens program: pénztárgépen történővisszáru bizonylat, vagy göngyölegjegy visszáruként könyvelődik, nem pedig minuszos szállítólevélként

Jota.exe pénztárgépes kliens program: két kasszaállás esetén, ha a második kassza hálózati probléma miatt nem elérhető, a főkasszán az első kapcsolódási kísérlet időtúllépését követően a könyvelés működik zavartalanul tovább. A kapcsolat helyreállását követően a második kassza eladásai automatikusan könyvelődnek

 

Hibajavítás:

Alap program: Mozgás bizonylaton a képernyő aljára visszakerült a Brut.ker.áron összesen mező.

Alap program: A bizonylat ablakok utoljára használt méretét, és helyét bezárást követően megjegyzi a program.

Alap program: Polccímke nyomtatás: az ár objektum utoljára beállított helyét megjegyzi a program.

Alap program: A cikktörzs/keresés gomb megnyomását követően a keresendő szöveg mezőjében villog a kurzor így csak a keresendő szövegrészt kell beírnunk.

Alap program: Amennyiben mozgás bizonylaton a részletek gombot másodszor megnyomjuk (bezárjuk a bizonylat fejléc adatokat tartalmazó ablakrészt) a kurzor már a vonalkód keresése mezőben villog (ablak bal alsó sarka).

Alap program: Nyomtatás/Mozgások elemzése/Beszállítások/Beszállítói forg: a lekérdezés cikkszámra összesítve listázza az adatokat, így, ha adott időszakban változott a termék neve, nem két külön sorban jelenik meg az eladott mennyiség és érték.

Alap program: kategória nevek kis- és nagybetű különbségéből , valamint ékezetes betűkből eredő lekérdezésbeli csoportosítási hibák javítása.

Alap program: A nyomtatási képet le lehet tenni a tálcára és onnan vissza is lehet nyitni.

Alap program: több munkaállomáson történő használat esetén, ha az egyik kliensben nyitva volt egy bizonylat, a másik kliensen pedig nem a bizonylatból, hanem a mozgások listáján elérhető könyvel gombbal könyveltünk, előfordult, hogy a másik munkaállomáson épp szerkesztés alatt álló bizonylat könyvelődött. A hibát orvosoltuk.

Alap program: Nyomtatás/mozgások elemzése/értékesítések időszakra (visszáruval) lekérdezésben az ÁFA nélkül eladott bizonylatok esetében nem számolódik az ÁFA, azaz a lekérdezés végösszege megegyezik a kassza/bevétel elszámolás lekérdezéssel.

Alap program: cikk karton bejegyzések hozzáadása (leltárkorrekciók kézi bevitele) gyorsult és stabilabbá vált

Számlázó modul: Amennyiben egy kiállított számlát nem az ok és nyomtat gombbal nyomtattunk, hanem a számlák listájában a számlát kijelölve a nyomtat gombot használtuk, a számla értéke nem került be a kasszába (amennyiben a kassza számlák alapján göngyölődik. A hibát javítottuk.

Árajánlat modul: A vevő mezőben az ügyfélcíme kapcsán nem tört sort a program, túl hosszú cím esetén a felirat kilógott a keretből. A hibát orovosoltuk

Több raktár modul: 0. raktár nem törölhető. Az alapértelmezett raktár törlése hibát okozhatott.

VillámABC: A vonalkód keresés mezőben üres értéket nem értelmez a program, így, ha valamely termékhez másodlagos vonalkódként üres érték van beállítva, egy enter megnyomásával nem kerül rá a tétel a blokkra.

VillámABC: Ha összehúztuk a kezelő felület ablakát, akkor a vonalkód kereső mező alatt megjelenő termék megnevezés, a cikkszámok leolvasásával megváltozik, nem marad a képernyőn az először behúzott termék neve.

VillámABC: Árkategóriák használata esetén a 0. árkategóriát (utolsó beszerzési ár) is figyelembe veszi a program.

Jota.exe pénztárgépes kliens program: gyűjtőcsomag eladása esetén, a fő termék akár fiktív, akár nem, a program jól kezeli a készlet levonásokat. Vigyázat: pénztárgépes eladásnál a program minden esetben a gyűjtőcsomag árát használja, míg a JMStockban a gyűjtőbe rendelt egységtermékek kerülnek készletmozgatásra, és az egységtermékek árán képződik az eladás bizonylat!!! Ha az árakat nem kezeljük megfelelően, a pénztárgép és a JMStock forgalmi elszámolása eltérést fog mutatni!!!