JMStock 15.59.1.2045 Kiadva: 2014.10.10.

Új funkciók:

Alap program: A „Vevő” ablakban a Vevőkhöz figyelmeztetéseket rögzíthetünk: jelöljük ki a Vevőt, jobb gombbal hívjuk elő a helyi menüt, majd válasszuk a „Figyelmeztet” opciót. Adjuk meg a figyelmeztetés tartalmát, majd „OK”-val mentsük el. A továbbiakban a Vevő neve előtt a „!” jelű oszlopban egy sárga háromszög jelzi, hogy figyelmeztetéssel rendelkezik. A Vevőt kijelölve alul az állapotsor bal oldalán tekinthető meg a figyelmeztetés szövege. A figyelmeztetést törölhetjük, amennyiben ismét a „Figyelmeztet” opciót választjuk.

Alap program: Lehetőség van Felhasználók törlésére, illetve a törölt Felhasználók listájának megtekintésére. (Rendszer/Felhasználók/Felhasználók adatai menüpont) A törlésre kerülő Felhasználók bejelentkezéskor már nem listázódnak, de a programban történt korábbi tevékenységeik továbbra is nyomon követhetőek.

Alap program: A Kassza/Kassza menüpont alól elérhető listára felkerült a „Pénztárgép” oszlop. A többi oszlophoz hasonlóan erre a mezőre is rendezhető a lekért lista.

Alap program: Bármely készletmozgató bizonylat készítésnél (szállítólevél, bevétjegy, foglalás stb.) -LOT-os termék esetén-, a „Csomag választás” ablakban az adott LOT kód mellett megjelenik a termék neve is.

Alap program: A “Villám napló” lekérdezésbe további adatok kerültek be: sor törlés esetén a mennyiség, illetve bizonylat törlésnél a bizonylat végösszege. Elérhetősége: Nyomtatás/Mozgások elemzése/Villám napló. Figyelem, csak a verzió frissítés időpontjától kezdődően lép életbe, tehát korábbi időszak lekérdezésére a fent említett adatokkal nincs mód.

Alap program: Polc címke nyomtatáskor lehetőségünk van a címkén a vonalkódot is feltüntetni.

Alap program: Lehetőség van “A6″ formátumú polc címkét (akciós lapot) nyomtatni. Elérhetősége: Egyebek/Polc címke nyomtatás/A6 akciós címke

Alap program: pénztárbizonylat nyomtatását megelőzően lehetőség van nyomtatási képet kérni. Elérhetőségek: “Számla/Kifizetés/Pénztárbizonylat nyomtatási kép”, illetve  a “Kassza/Kassza/Nyomtat/Nyomtatási kép” menüpontok alatt.

ÁFA-s számla modul: EDI kapcsolat a SPAR elektronikus számlázó rendszeréhez, azaz a JMStock-ban kiállított számlák elektronikus úton továbbíthatóak, melyek ezáltal automatikusan betöltődnek a SPAR rendszerébe.

Időszakos kedvezmény modul: „Újságos kedvezmény”-ek esetében lehetőség van a polc címkék -akciót megelőző időpontban történő- kinyomtatására. A Cikktörzs fülön az Egyebek/Polc címke nyomtatás opciót választva módunk van megadni az akció kezdő dátumát, és a program ennek megfelelően az általunk megjelölt napon érvényes árakat nyomtatja a polc címkékre.

Időszakos kedvezmény modul: az „Újságos kedvezmények”-nél a cikktörzsbeli keresés mellett, a kedvezményes termékek között is elérhetővé vált a keresés funkció.

VillámABC: Árkódos vonalkódok prefixe beállítható, alkalmazkodva ezzel a pénztárgépek firmwarében megadott kódokhoz. Beállítás: Jmstock: „Rendszer/Beállítások/Száll.levél” fülön: a „80 mm-es bizonylat” szekcióban.

VillamABC: Jogosultsághoz köthető, hogy mely felhasználónak legyen engedélye a bizonylaton sort törölni, illetve tételeket már tartalmazó bizonylatot eldobni. Beállítható a JMStock programban: Rendszer/Felhasználók/(Felhasználó szerkesztése)/”Mozgás bizonylat sort törölhet”. Amennyiben tiltani kívánjuk az adott funkciókat: vegyük ki a pipát a jelölő négyzetből.

VillámABC: Megjelent az érintőképernyőre optimalizált változat! Program indítása: a JMSTOCK programkönyvtárból (rendes telepítés mellett: c:\program files\jmgm\jmstock): VillamABC2.exe néven

Jota_Könyvel.exe program: a pénztárgépes befizetés (PÉNZ BE) valamint kifizetés (PÉNZ KI) adatok feldolgozásánál a program figyelembe veszi a beütött fizetési módot, és automatikusan az annak megfelelő kassza típusba írja be.

Hibajavítás:

Alap program: Amennyiben egy bizonylat több kliensen is szerkesztés alatt áll, az első lekönyvelést követően a többi kliensen már nem enged további sorokat felvenni.

Alap program: A „Bevétjegy” választható oszlopaihoz alapértelmezésben az „arres” helyett, a  „beszarres” mező került, tehát a program az utolsó beszerzési ár és a bruttó kereskedelmi ár közötti árrés %-ot jeleníti meg.

Számlázó modul: Jelentősen felgyorsult a számlák nyomtatása, illetve a kiadott számlák kifizettetése funkció.

VillámABC: Súlykódos vonalkódok esetén a törölt cikkek között nem keres a program.

VillámABC: Az “Ár ellenőr” figyelembe veszi az éppen érvényben lévő „Újságos”, avagy „Happy hour” kedvezményeket, és ezek alapján jeleníti meg a termékek árát.

VillámABC: a program teljes képernyős méretben indul.

Jota.exe pénztárgépes kliens program: Amennyiben számla készítésnél nincs kijelölve szállítólevél, a program figyelmeztető üzenetet küld.