JMStock 16.2.0.2202 Kiadva: 2015.12.30.

Új funkciók/változások:

Alap program: a számlázó programokra vonatkozó 2016.január 1-jétől hatályos előírások miatt több törzsadattár módosult:

- ügyfél adatok: mind a vevőknél, mind a beszállítóknál szükséges külön mezőkbe rögzíteni a cím adatokat. Az új verzió automatikusan nem képes szétbontani a már felrögzített ügyfelek adatait, ezt kézzel kell elvégezni. Ennek jelentősége kizárólag akkor van, ha az ÁFA-s számlák kiállítására alkalmas modul be van kapcsolva
- termék adatok: az áfa kulcs mellett megjelent az ÁFA kód mező is, új termék felvételekor ezt is szükséges megadni. Az ÁFA kódok megadására akkor kell különösen figyelni, ha bármely okból kifolyólag ÁFA mentes az adott termék értékesítése (pl. különbözeti adózás). Amennyiben ÁFA-s számla modul be van kapcsolva, a különbözet szerinti értékesítés okát is szükséges beállítani a termék adatlapján, valamint szükséges jelölni az erre szolgáló jelölővel, ha adott termék NETA köteles, ha előleg termék vagy ha göngyöleg termék. Amennyiben adott termék valójában közvetített szolgáltatás, ezt szükséges a termék megnevezés(2) sorában jelezni.
- tulajdonosi adatok: a rendszer/regisztrációs adatok alatt szükséges módosítani a program tulajdonosának székhely címét is.

Alap program: bizonylat sorok ablakon a kimenet/másolás vágólapra funkció a bizonylaton szereplő tételek LOT kódjait is vágólapra helyezi.

ÁFA-s számla modul:
Az új előírásoknak megfelelően elkészült a NAV adatexport funkció, mely a felső menüsorban a NAV menüpontban található. Itt lehetőség van időszakra, vagy számlatartományra is adatokat listázni.

ÁFA-s számla modul: az új előírásoknak megfelelően a program alkalmas a legtöbb speciális számlázási mód kezelésére:

- különbözet szerinti adózás
- NETA
- jövedéki termékek számlázása
- környezetvédelmi termékdíj
- fordított adózású termékek értékesítése
- önszámlázás
- pénzforgalmi elszámolás szerinti számlázás

A fenti számla záradékok beállítását az elkészült számla ablakában a záradékok hozzáadása gombbal lehet elvégezni. A záradékok egy részét a program automatikusan elkészíti. A pontos beállítások kapcsán kérjük mindenképp keressenek bennünket!

Hibajavítás:

Alap program: polccímkén elhelyezhető vonalkód megfelelően nyomtatódik, vonalkód olvasóval olvasható