Magyarok és az internet. Egy felmérés, amire érdemes kereskedőként odafigyelni!

Nem terveztem megírni mai levelem, de reggel egy érdekes felmérést olvastam az újságban. A magyarországi internet előfizetések és használati szokások kapcsán több párhuzamos tanulmány összefoglalója a következő lényeges elemeket tartalmazta:

  1. A tavalyi évben 472 ezerrel nőtt az internetezők száma Magyarországon, így majdnem elérte a 2,8 milliót a KSH adatai szerint.
  2. A Medián 3,5 millió belföldi látogatót mért a hazai weboldalakon naponta!
  3. Szintén a Medián felmérés mutatott rá arra, hogy bővül az idősebb korosztályon belül az online felhasználók aránya.
  4. Az első három leglátogatottabb oldal az iwiw, origo, freemail.
  5. A Gemius felmérése szerint az internetezők 66%-a vásárolt már a világhálón!
  6. A Google oldalain világszerte 3 milliárd keresést hajtanak végre naponta.

Ezek azok a számok, amiken érdemes Önnek is elgondolkoznia, és figyelmet fordítania az internet robbanásszerű fejlődésére. Az internet az élet minden területére, többek között a vásárlások megvalósítására is komoly hatással van már jelenleg is, de hamarosan a fenti számok jelentős növekedése várható.

Lássuk pár szóban részletesen mit jelentenek a fenti számok:

1. és 5. pont: Magyarországon több mint 1,8 millió ember vásárolt már interneten, ha minden előfizetést úgy veszünk, hogy egy ember használ (egy előfizetést rendszerint többen is használnak)

1. és 2. pont: a lakosság jelentős hányada rendszeresen, aktívan használja az internetet munkához, illetve a napi ügyek intézésére.

3. pont: az internethasználat mára elveszti a korosztály-specifikusságát.

4. pont: a közösségi média, valamint az e-mail jelentős lehetőséget rejt az információtovábbítás és a marketing szempontjából, akár online, akár offline terméket forgalmazunk.

5. pont: ez a szám magáért beszél! Ha nem akar lemaradni, lehetővé kell tennie, hogy az Ön termékét is megtalálják, sőt meg is vásárolhassák a világhálón!

6. pont: a legtöbb információt a felhasználók nem úgy szerzik, hogy direktben kattintanak a weboldalra, hanem kereső program segítségével érik el az őket érdeklő témát. Ha Ön sikeres szeretne lenni az online piactéren, olyan weboldalra vagy webáruházra van szüksége, amely megfelel a Google keresési sajátosságainak.

Ha nem tudja, hogyan kellene nekifogni, keressen bennünket itt, segítünk! Ingyenes konzultációnk alkalmával segítünk dönteni Önnek, hogy milyen irányba volna érdemes elindulnia, és mindezt hogyan célszerű elkezdeni.

Ha érdekesnek találta cikkemet, kérem, küldje tovább ismerősének!

Üdvözlettel:

Csepregi Árpád
Ügyvezető

Integ Rendszerház Kft.
06-70-337-6212
arpad.csepregi@integ.hu
www.integ.hu